فراوانی هیپرپلازی آندومتر و عوامل خطرساز آن در بیماران سنین 40-60 سالگی...

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
هیپرپلازی آندومتر به رشد بیش از حد غدد و استرومای آندومتر به دلیل تحریک طولانی مدت استروژن بدون رقیب گفته می شود. بارزترین علامت بالینی آن خونریزی های واژینال غیرطبیعی بویژه در دوران حول و حوش یائسگی (پری منوپوزال) می باشد. این بیماری عوامل خطرساز متعددی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی هیپرپلازی آندومتر و عوامل خطرساز آن در زنان سنین حول و حوش یائسگی با شکایت خونریزی غیرعادی رحمی (AUB) انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش مقطعی، پرونده بیمارانی که در سنین پری منوپوزال (40-60 سالگی) بودند و در فاصله سالهای 82-1379 با شکایت AUB به مرکز آموزشی - درمانی شهید یحیی نژاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل مراجعه کرده و تحت بیوپسی آندومتر قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. داده های مربوط به سن، دیابت، پرفشاری خون، هورمون درمانی و وجود یا عدم وجود هیپرپلازی آندومتر در نمونه آسیب شناسی، در پرسشنامه هر بیمار ثبت شدند؛ سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-10 و آزمون دقیق فیشر در سطح معنی داری P<0.05، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
در مجموع 366 پرونده بررسی شد؛ 73 نفر از بیماران مبتلا به هیپرپلازی بودند. فراوانی نسبی هیپرپلازی %19.9 محاسبه گردید؛ همچنین مشخص شد که عوامل خطرساز مورد بررسی شامل افزایش سن، دیابت، فشار خون بالا، سابقه درمان جایگزین با هورمون استروژن تا حدودی خطر ابتلا به هیپرپلازی را افزایش می دهد. در هیچ کدام از موارد ارتباط معنی داری بین هیپرپلازی آندومتر و عوامل خطرساز وجود نداشت ولی مصرف قرص خوراکی کنتراسپتیو (OCP) به طور معنی داری سبب کاهش ابتلا به هیپرپلازی شده بود (P<0.05).
نتیجه گیری
هیپرپلازی آندومتر در منطقه مورد مطالعه، فراوانی نسبتا بالایی دارد؛ در این مطالعه دیابت، فشار خون بالا، افزایش سن و سابقه درمان با هورمون استروژن به عنوان عامل خطرزای هیپرپلازی آندومتر شناخته نشدند ولی OCP به عنوان یکی از عوامل پیشگیری کننده شناخته شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
66
لینک کوتاه:
magiran.com/p414937 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!