نگاهی به وضعیت نیروی انسانی در صنعت نفت

نویسنده:
چکیده:
در این مقاله با بررسی وضعیت موجود نیروی انسانی در صنعت وشناخت چالش های پیش رو در دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیستساله صنعت نفت تلاش گردیده است تا دستورالعمل اجرایی برای اعمال تغییروتحول ارائه شود.
اقتصاد دانش محور جهانی برای تحریک بخشیدن به رونق اقتصادی خو نیاز به منابع انرژی دارد. مطالعات نشان میدهند که منابع هیدروکربوری تا سال 2050 همچنان عمدهترین منابع تامین انرژی خواهد بود. نگاهی به روند منابع هیدروکربوری و توزیع جغرافیایی آن نشان میدهد در سال 2025 میلادی تنها 5 کشور خلیج فارس (ایران، عربستان، کویت، عراق و امارات) با اختیار داشتن 65 درصد از ذخائر نفت خام شناخته شده جهان به عنوان عمدهترین تولیدکنندگان نفت درخواهند آمد که خود سبب پیچیدگی محیط اقتصاد انرژی خواهد شد. به دلیل تاکید سند چشم انداز بیستساله کشور، بر اقتصادی مبتنی بر صنعت نفت دانشمحور، شناخت چالشها و الزامات لازم در دستیابی به سند چشم انداز از این صنعت در سال 1404 توجه دانشمندان، دستاندرکاران و صاحبنظران را به خود جلب نموده است و نیاز به برنامهریزی استراتژیک، در توسعه سرمایه های انسانی دانش محور با تفکری استراتژیک، دیری است که عنوان و پیگیری می شود اما بسترسازی الزامات این برنامهریزی هنوز در مراحل ابتدایی شکلگیری است.
بند 4 سیاست های کلی نظام در بخش نفت اشعار میدارد:»گسترش تحقیقات بنیادی و توسعهای و تربیت نیروی انسانی متخصص و تلاش برای ایجاد مرکز جذب و صدور دانش و خدمات فنی و مهندسی انرژی، در سطح بین المللی و ارتقاء در زمینه های منابع و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی.«در بخش سیاستهای آینده صنعت نفت نیردر بند 10، تاکید بسیار بر»تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد بالاخص در بخشهای بالادستی نفت (مانند رشته های مهندسی مخازن نفت، حفاری، اکتشاف و مدیریت مخازن«شده است که نیاز به سرمایهگذاریدر حوزه منابع انسانی را پررنگتر میکند. زنجیره ارزش در صنعت نفت و گاز اکتشاف و حفاری، توسه، تولید، انتقال، پالایش و بازایابی و فروش را شامل می شود که در هر یک از مراحل فرآیند، فعالیتهای دیگری نیز قابل تشخیص است. در هر یک از این حوزه ها نقش سرمایه های انسانی و مدیریت بهینه بر آنها میتواند تحول و بهبود بهرهوری را برای صنعت به ارمغان آورد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
20
لینک کوتاه:
magiran.com/p502276 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!