بررسی و تعیین الگوی کلاسه بندی شبکه عصبی فازی مینماکس و مقایسه آن با کلاسه بندی کننده های آماری در مطالعات پزشکی به همراه کاربرد آن در تفکیک بیماران راشیتیسمی

چکیده:
تعیین الگو برای دسته بندی نمودن مشاهدات به یکی از بنیادی ترین تحقیقات در سال های اخیر تبدیل شده است. با توجه به اینکه در مطالعات پزشکی متغیر پاسخ، وضعیت سلامتی فرد از لحاظ بیمار و سالم بودن می باشد، باید روش هایی را به کار برد که کمترین خطا را در این مورد داشته باشند. طبقه بندی داده ها یکی از مباحث اصلی آنالیز چند متغیره آماری می باشد. در این تحقیق سعی شده است تا الگوی مناسبی توسط روش های تجزیه و تحلیل خوشه ایفازی مبتنی بر شبکه عصبی برای طبقه بندی مشاهدات به دو دسته سالم و بیمار به دست آورده و نتایج حاصل با روش هایی معمول آماری مقایسه گردد. در این مطالعه 108 دانش آموز از لحاظ ابتلاء به بیماری راشیتیسم با توجه به سه متغیر کلیسم، فسفر و آلکالین فسفاتاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که صحت کلاسه بندی شبکه عصبی فازی 92 درصد و در تجزیه خوشه ایدر بهترین حالت 81 درصد و در تجزیه تشخیص نیز در شرایط بهینه 89/88 درصد می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
79
لینک کوتاه:
magiran.com/p597471 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!