بررسی شیوع آکنه و عوارض روانی آن در دبیرستان های دخترانه

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
آکنه از بیماری های شایع جوانان است که اطلاعات ما در مورد شیوع آن در سطح جامعه محدود است. در این مطالعه، هدف ما بررسی شیوع آکنه در دبیرستان های مشهد و ارتباط آن با عواملی مثل سن، سن شروع بیماری، سن رسیدن به قاعدگی، تغییرات فصلی، سابقه فامیلی آکنه، بیش ترین محل واجد آکنه و عوارض روانی ناشی از آکنه بر روی بیماران است.
روش اجرا: مطالعه ما یک مطالعه اپیدمیولوژیک مقطعی است که طی آن به طور تصادفی مناطق و مدارسی از سطح شهر مشهد انتخاب شدند و دانش آموزان از نظر آکنه به طریق معاینه، مصاحبه و پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها
از 233 نفر دانش آموز مورد مطالعه 183 نفر، 5/78 درصد (7/83-5/73 CI 95 درصد) آکنه داشتند. 5/23 درصد (43=n) آکنه خفیف، 1/48 درصد (88=n) آکنه متوسط و 4/28 درصد (52=n) آکنه شدید داشتند. حداکثر گروه سنی مبتلا 18-16 سالگی و حداکثر سن شروع آکنه 15-13 سالگی بود. در 7/78 درصد بیماران، سابقه فامیلی آکنه وجود داشت. بیش ترین محل واجد آکنه صورت بود (5/82 درصد). بروز یا تشدید آکنه به فصل خاصی ارتباط نداشت. تنها 2/26 درصد بیماران جهت درمان به پزشک مراجعه کرده و از این افراد 3/58 درصد بعد از مدت کوتاهی از ادامه درمان منصرف شده بودند. میزان دستکاری بثورات آکنه ای در میان بیماران 7/66 درصد بود. شایع ترین تاثیر روانی ناشی از آکنه بر روی بیماران، بروز خجالت و شرمساری در زمان ظاهر شدن در جمع بود.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان می دهد که آکنه یک مساله شایع است و با توجه به ظهور بیش تر ضایعات در ناحیه صورت و عوارض روحی و جسمانی که بیماری روی فرد دارد با برنامه های آموزشی در مدارس جهت شناخت بیماری و چگونگی درمان می توان قدم های مثبتی را در جهت ارتقای سلامتی جوانان برداشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
11
لینک کوتاه:
magiran.com/p599383 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!