تاثیر نظام تعیین صلاحیت و رتبه بندی بر برنامه ریزی توسعه، ارتقا و ایجاد عوامل اجرایی بخش ICT کشور

چکیده:
یکی از موضوعات مهمی که امروزه در کشورهای موفق در حوزه پیمانکاری در دستور کار قرار دارد، اجرای سیاستهای حمایتی برای ارتقا و توسعه عوامل تهیه و اجرای طرحها و پروژه های عمرانی شامل بنگاه های کوچک و متوسط، شرکتهای مهندسی و طراحی، پیمانکاری، سازندگان و تامین کنندگان قطعات و تجهیزات و... است. این امر به خصوص در حوزه ICT کشور با توجه به توسعه و گسترش همه جانبه آن و نیز فقدان نظام منسجمی برای ارزیابی و اولویت بندی عوامل اجرایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. بر این اساس یکی از مراحل کلیدی و مهمی که در فراگرد رتبه بندی و تعیین صلاحیت عوامل تهیه و اجرا در طرحهای مخابراتی پیش بینی شده است، بحث برنامه ریزی توسعه، ارتقا و در صورت لزوم ایجاد عوامل اجرایی در بخش مخابرات است.
در این مقاله یک نظام رتبه بندی و تعیین صلاحیت عوامل اجرایی ارائه می گردد که می تواند به عنوان یک سامانه حمایتی تصمیم گیری (DSS) به منظور برنامه ریزی توسعه و بهبود قابلیتها و توانمندی های عوامل اجرایی موجود و یا ارتقا آنها و یا در صورت لزوم ایجاد عوامل اجرایی جدید مورد استفاده مدیران قرار گیرد. با این فرایند، عوامل اجرایی متقاضی بعد از اجرای طرح توسعه و ارتقا می توانند نسبت به رتبه بندی مجدد و ارتقای سطح امتیاز و رتبه خود به سطوح بالاتر اقدام نمایند و خود را برای اجرای پروژه ها و طرحهای مهم آماده نمایند.
ارتباط تلفیقی در فرایند تولید بسترسازی برای یک پیوند پویا بین سازمان های دولتی و بخش خصوصی / 30سیدمنصور احمدی فروشانی، سامرا دولتیامروزه معیار بهره وری در فرایند تولید تنها استفاده از پارامترهای فناوری برتر و سرمایه گذاری نیست. هر چند نقش فناوری اطلاعات در کشورهای در حال توسعه مبنای مهمی برای دستیابی به پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی تلقی می گردد.
بنابراین افزایش ضریب دسترسی به سرمایه گذاری و زمینه به کارگیری فناوری مناسب، دیگر جزو موانع توسعه در فرایند تولید قرار نمی گیرند. آنچه تصمیم گیرندگان اصلی را وادار می کند تا در یک سامانه پویا و پایدار اقدام به بکارگیری فناوری مناسب و سازگار با ساختارهای موجود نمایند. پیچیدگی پیوندهای کاری بین سازمانها و شرکتهایی است که هرکدام دارای تخصص، تعهدات حقوقی و نظام نامه متفاوتند.
تخصصی شدن گرایشهای مختلف از یک سو و به کارگیری معیارهای تدوین شده جهانی از سویی دیگر، ساختار سازمانها و شرکتهای دولتی را که به هدف کوچک سازی، روزگار سپری می کنند بیش از پیش برای انجام وظایف تعهد شده تحت فشار قرار داده است. در این میان بسیاری از پیمانکاران و شرکتهای خصوصی که در تئوری تمام یا قسمتهایی از این تعهد را می باید بر دوش داشته باشند نیز ناتوان در پاسخ به نیازهای کارفرمایان هستند. در این راستا پیوندهای بین کارفرما و پیمانکار به صورت رسمی و یا غیر رسمی در سه نوع پیوند همکاری، هماهنگی و تلفیق در فرایند تولید توصیف می گردد. پیامد یک کنکاش در مفاهیم تئوری و بررسی ناکامی ها در پیاده سازی یک سامانه پویا، ژرفای موانع حقیقی در این پیوندها را آشکار نموده است. این تحقیق با ارائه یک مدل برای این ارتباط، پارامترهای مؤثر در پویایی و پایداری این پیوندها را نشان می دهد.
برنامه ریزی و مدیریت راهبردی در سازمان / 36سیدعبدالرسول سیدعبودیعلم مدیریت در غرب پس از انقلاب صنعتی تجلیات معنوی خود را نمایان ساخت و در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم گسترش و تکامل پیدا نمود. انقلاب صنعتی سبب ایجاد دگرگونی و تغییراتی در نظام کهنه و قدیمی گردید و با خود فراورده های صنعتی و فناوری جدید را برای تسهیل در رفاه و آسایش جامعه بشری عرضه نمود. ناگفته نماند که در عین حال انقلاب صنعتی زندگی فردی انسانها را تا حدود زیادی با مشکلات و معضلات جدید دست به گریبان ساخت.
از نتایج دیگر انقلاب صنعتی، می توان توسعه مداوم و گسترش روز افزون کارخانجات عظیم صنعتی و افزایش بی حد و حساب تعداد کارگران ماهر و متخصص برای نیل به هدف نهایی که همان افزایش تولیدات صنعتی با صرف کمترین مخارج است، نام برد. تا پایان قرن نوزدهم میلادی دانش مدیریت مانند سایر علوم در قلمرو فلسفه قرار داشت و به طور غیر مستقیم فلاسفه بزرگ چون ارسطو و افلاطون فلسفه و برهانهایی را برای حسن سلوک و رفتار انسانها و همچنین اداره امور مربوط به آنها عرضه نمودند. در اوایل قرن بیستم علم مدیریت مانند علوم پزشکی، مهندسی، اقتصاد و غیره در شمار یکی از علوم مستقل در آمد و در دانشگاه های معتبر دنیا دانش پژوهانی را در شناخت اصول و مفاهیم ناشناخته خود تشویق و ترغیب نمود تا نظرها و تئوری های خاصی را که بر پایه تعمیم قوانین علمی در اداره امور سازمان های بشری بود، به جهان مدیریت عرضه نمایند.
اقتصاددانان، نخستین کسانی بودند که کم رشدی اقتصادی را مطالعه نمودند و با آن آشنایی یافتند و سپس به خاطر این که بتوانند حداکثر کارایی و پویایی سازمانی را دریافت دارند، دانش پژوهان و کاوشگران مدیریت را بر آن داشتند که در رشد پروژه های پژوهشی پیرامون مسائل کارگری و بازده کار سازمانی دست به فعالیتهایی بزنند و با مطالعه و بررسی های علمی و عملی خود حقایق ناشناخته ای را به طور جدی و اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
21
لینک کوتاه:
magiran.com/p607011 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!