مقایسه تظاهرات بالینی و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به برونشیت آنتراکوتیک با بیماران مبتلا به COPD ناشی از دود سیگار

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
مطالعات انجام شده در کشورهای در حال توسعه نشان داد که مواردی از علائم بیماری های مزمن انسدادی ریه در افرادی دیده می شود که سابقه مصرف سیگار و مواجهه های شغلی و صنعتی در آنها وجود نداشته، اما در برونکوسکوپی های انجام شده در آنها پلاک های آنتراکوز گزارش گردیده است. این مطالعه با هدف مقایسه تظاهرات بالینی و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به برونشیت آنتراکوتیک با بیماران مبتلا به COPD ناشی از دود سیگار انجام شد.
روش بررسی
این مطالعه یک مطالعه مقطعی بود. جامعه آماری شامل تمام بیمارانی بود که به علل مختلف تحت برونکوسکوپی تشخیصی قرار گرفتند که شامل 170 نفر بود که از بین آنها مشخصات دموگرافیک، تظاهرات بالینی و رادیوگرافیک 40 بیمار که در برونکوسکوپی تشخیص برونشیت آنتراکوتیک داشتند و سابقه تماس با دود چوب و سایر سوخت های حیوانی را داشتند، با 45 بیمار مبتلا به COPD که تعریف بالینی، اسپیرومتریک و رادیوگرافیک COPD ناشی از سیگار را داشتند و در برونکوسکوپی پلاک آنتراکوز نداشتند و با دود چوب و سایر سوخت های حیوانی تماس نداشتند، مورد مقایسه قرار گرفتند. داده ها پس از جمع آوری، وارد رایانه شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی و تست های آماری کای دو، تست دقیق فیشر و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
بیماران برونشیت آنتراکوتیک 70% خانه دار، 75% خانم و 80% ساکن روستا بودند. در حالیکه در بیماران COPD، 40% کشاورز، 4/84% مرد و 8/57% ساکن روستا بودند (P<0.05). وجود علائم بالینی سرفه، هموپتیزی، تعریق و کاهش وزن در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. بیشترین یافته رادیولوژیک در بیماران برونشیت آنتراکوتیک انفیلتراسیون ریه (5/77%)، درگیری ریه راست (5/67%) و کدورت رتیکولار ریه (40%) بود و در بیماران COPD بیشترین موارد شامل افزایش مارکینگ برونکوواسکولار ریه (100%)، شواهد پرهوایی (5/92%) و کلسیفیکاسیون ناف ریه (5/12%) بود. بیشترین یافته ها و پلاک های آنتراکوتیک در برونکوسکوپی بیماران برونشیت آنتراکوتیک در برونش لوبار (6/94%)، برونش اصلی (1/37%) بود و در 4/36% بیماران دفورمیته دیده شد.
نتیجه گیری
با توجه به یافته های این مطالعه، در بیماران مراجعه کننده با علائم بیماری های مزمن انسدادی که شرح حال مشخصی از ریسک فاکتورهای شغلی و سایر ریسک فاکتورها را ندارند، اخذ شرح حال دقیق از سابقه برخورد با دود چوب و فضولات حیوانی و همچنین زندگی در مناطق روستایی به عنوان ریسک فاکتورهای عمده برونشیت آنتراکوتیک باید مد نظر قرار گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
52
لینک کوتاه:
magiran.com/p667469 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!