بررسی تاریخی و نظری هنر محیطی

نویسنده:
پیام:
چکیده:
دهه 60 میلادی دهه ای مشحون از انقلاب ها، جنبش های سیاسی و مدنی، بیتلیسم، هیپی گری، ترورهای تاریخی و البته جنبش های هنری است که با موارد ذکرشده تعاملی اجتناب ناپذیر داشته اند. هنر زمینی (Land Art) که بسیاری آن را در معنای هنر محیطی و به جای آن نیز به کار می برند، محصول بلاواسطه دهه بارآور 60 است و هنر محیطی (Environmental Art) با اندکی تغییر در دیدگاه و مصالح مورد استفاده، در دهه 70 به بار می نشیند: "کتاب هایی چون «هنر زمینی و محیطی» اثر کاستنر (Kastner) و والیس (Wallis) این نظر را مطرح می کنند که «هنر زمینی» بعدها به «هنر محیطی» تکامل پیدا کرد" (com.greenmuseum. www).
اصطلاح هنر محیطی توسط بسیاری از صاحب نظران به صورت یک اصطلاح فراگیر به کار می رود، به گونه ای که اکوآرت (Eco Art)، اکولوژیکال آرت (Ecological Art)، هنر زمینی، هنر خاکی (Earth Art)، اکوونشن (Ecovention)، هنر اعاده (Restoration Art) و هنر در طبیعت (Art In Nature) را زیر چتر خود می گیرد. گرچه بسیاری از افراد، اصطلاحات فوق الذکر را به جای هم به کار می برند؛ اما استفاده از عبارتی که رهیافت های متاخر و مدرن را از هنر خاکی و زمینی جدا کند مفید به نظر می رسد، به همین دلیل برای اشاره به این رهیافت های متاخر معمولا از «اکوآرت» استفاده می شود. به دلیل محدودیت فضا در این مجال صرفا به بررسی هنر محیطی می پردازیم.
زبان:
فارسی
در صفحه:
74
لینک کوتاه:
magiran.com/p729929 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!