شیوع بیماری های آتوپیک و رابطه آن با رتبه تولد و سن والدین

نویسنده:
چکیده:
مقدمه
بیماری های آتوپیک در چند دهه اخیر شیوع چشمگیری یافته است و به نظر می رسد که در صورت وجود زمینه های ژنتیک، نقش عوامل محیطی در بروز این بیماری ها کاملا بارز است لذا در این تحقیق سعی گردید که شیوع بیماری هایی نظیر آسم، رینیت و کونژنکتیویت و درماتیت آتوپیک را در جمعیت مردان 16 تا 25 ساله شهر سنندج بدست آورده و در میان عوامل محیطی، تاثیر دو عامل رتبه تولد و سن والدین در هنگام بارداری را بر روی بروز این بیماری ها بدست آوریم.
مواد و روش ها
در این مطالعه دانشجویان سال آخر پزشکی و کارشناسان پرستاری جهت نحوه معاینه و پرکردن پرسشنامه آموزش داده شدند و با توجه به تراکم جمعیتی و وضعیت اقتصادی فرهنگی، شهر به نواحی کلی تقسیم و اطلاعات بیش از 3500 نفر از مردان بین 16 تا 25 سال شهر سنندج جمع آوری شد و با کمک نرم افزار آماری SPSS win تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج
بر طبق این مطالعه 1/2% افراد به آسم اینترینسیک و 3/4% افراد به آسم فصلی و آلرژیک مبتلا می باشند همچنین 5/14% افراد به درجات مختلفی از بیماری درماتیت آتوپیک مبتلا هستند 9/17% افراد جامعه به رینیت یا کونژنکتیویت یا هر دو بیماری مبتلا می باشند. از طرف دیگر افزایش رتبه تولد بر روی آسم فصلی تاثیر کاهنده (025/0P<) داشته ولی باعث افزایش معنی دار بیماری درماتیت آتوپیک گردیده است (05/0P<). همچنین افزایش سن مادر حین تولد تاثیر کاهنده ای بر وقوع رینیت و کونژنکتیویت داشت (04/0P<) و افزایش سن پدر هنگام تولد همانند نتایج رتبه تولد، تاثیر کاهنده بر وقوع آسم فصلی داشته ولی امکان وقوع بیماری درماتیت آتوپیک را افزایش می دهد.
نتیجه گیری: متاسفانه بر خلاف انتظار، شیوع بیماری های آتوپیک در جامعه مورد مطالعه ما با جوامع غربی قابل مقایسه است همچنین مانند سایر مطالعات معلوم شد که افزایش رتبه تولد و سن والدین حین تولد، تاثیر کاهنده بر شیوع این بیماری ها دارد که تنها نکته غیرمعمول تاثیر افزاینده این عوامل بر شیوع بیماری درماتیت آتوپیک می‎باشد که برای رفع ابهام احتیاج به مطالعات دقیق‎تری دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
24
لینک کوتاه:
magiran.com/p783959 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!