مقایسه ی شیوه های مقابله ای زنان ومردان مراقبت کننده ی بیماران نرولوژیک درمنزل

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
مراقبان بیماران نرولوژیک برای برآوردن نیاز های مراقبتی بیماران مزمن خود با چالش های زیادی روبه رو هستند واسترس فراوانی بر آنها وارد می شود. و در صورت مقابله نا کارآمد، ممکن است سلامت آنها به خطر بیافتد. از آنجایی که پیشگیری از مشکلات روانی مراقبت کنندگان، مستلزم آگاهی از وضعیت مقابله ای آنهاست، تحقیق حاضر به منظور تعیین و مقایسه شیوه های مقابله ای زنان ومردان مراقبت کننده ی بیماران نرولوژیک در منزل انجام شد.
روش بررسی
این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 200 نفر نمونه ی زن و مرد مراقب بیمار انجام شد که به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه مهارت های مقابله ای جالوویس با 39 سوال (15 سوال مربوط به شیوه مقابله ای مشکل مدار و 24 سوال مربوط به شیوه ی مقابله ای هیجان مدار) بود که به وسیله مراقبت کننده بیمار، تکمیل شد. داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS 16 با استفاده از شاخص های مرکزی، آزمون های آماری کای دو، من ویتنی، کراسکال والیس و آنالیز واریانس با سطح معنی داری 05/0 انجام شد.
یافته ها
مجموع شرکت کننده ها 200 نفر بود که 120 نفر مرد و80 نفر آنها زن بودند. میانگین نمرات، در زیر مقیاس شیوه مقابله ای مشکل مدار، مردان 3/6± 86/51 و در زنان 673/7± 86/52 بود. در شیوه مقابله ای هیجان مدار میانگین نمرات در مردان 89/13± 86/72 و در زنان 65/11± 68/69 بود. در شیوه هیجان مدار،آزمون آماری تفاوت معنی داری نشان نداد. اما در شیوه مقابله ای مشکل مدار بین زنان ومردان در استفاده از شیوه مقابله ای مشکل مدار تفاوت معنی داری وجود داشت (p≤0.05). نیز مدت درگیری با بیمار و شیوه ی مقابله ای هیجان مدار نیز تفاوت معنی دار وجود داشت(p≤0.05). در تقسیم سطوح به کارگیری شیوه های مقابله ای به: کم، متوسط، و زیاد آزمون آماری بین دو جنس تفاوت معنی داری را نشان نداد. همچنین بین در آمد خانواده و شیوه مقابله ای مشکل مدار یک همبستگی معنی دار منفی وجود داشت (.003 p≤ 0).
نتیجه گیری
بر اساس یافته های این مطالعه، مراقبان به ویژه زنان باید آموزش هایی را در زمینه مهارت های مقابله ای موثر دریافت کنند تا استرس ناشی از مراقبت تا حدی کاهش یافته، سلامت روان افراد بهبود یابد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
8
لینک کوتاه:
magiran.com/p882249 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!