تفسیر قصص قرآن در رویکرد علامه طباطبائی

پیام:
چکیده:
خداوند متعال در قرآن کریم برای القای پیام ها و مقاصد الهی، آیات خود را بر اساس روش ها و قالب های گوناگونی نازل کرده است. برای مثال، اخلاق انبیا را به عنوان الگویی برای مخاطبان، تبیین می کند یا به اخبار و سرگذشت اقوام و ملل گذشته می پردازد. همچنین برخی از محاورات انبیا با سلاطین و حاکمان ستمگر را بیان می کند. یکی از قالب هایی که بدین منظور، مکرر در قرآن به کار رفته، قالب «قصه» است. بخش قابل توجهی از آیات قرآن را قصص قرآنی به خود اختصاص داده است.
این مقاله با رویکرد تحلیلی به دنبال پاسخ سوال اصلی مقاله است که تفسیر علامه طباطبائی از قصص قرآن با سایر مفسران چه تفاوت هایی دارد؟ موضوعاتی همچون بیان ولایت الهی، تاویل حوادث و وقایع، عبرت پذیری، بیان سنت های الهی، و تسلی بخشیدن به پیامبر صلی الله علیه و آله و امت ایشان از مهم ترین اهداف قصه های قرآنی در دیدگاه علامه طباطبائی است. تاکید بر واقع نمایی قصص قرآن، تبیین زوایای قصص، کشف ویژگی های شخصیتی قهرمانان قصص، مراجعه به سایر آیات و سوره ها در تفسیر قصص، ارائه تفسیر دقیق با استناد به ظاهر آیات، نقد توضیحات کتب مقدس از قصص قرآنی، و تبیین صحیح روش انبیا، از ویژگی های تفسیر المیزان در تفسیر قصص قرآن است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
21
لینک کوتاه:
magiran.com/p985833 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!