مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در یزد با رویکرد نقش مردم و دولت در ساحت کارشناسی

پیام:
چکیده:
بحث احیا با محوریت همکاری مردم و دولت، در ساختار کارشناسی کشور هنوز مورد قبول نیست. پیرو آن، یکی از مسائلی که باوجود سالها مرمت و احیا در بافت های تاریخی مورد غفلت واقع شده، میزان استفاده از نظر کارشناسی مردم در زمینه های مختلف امر احیا و مرمت شهری است. براین اساس، پرسش های ارائه شده در پژوهش حاضر بدین قرار است که چگونه میتوان از نیروی مردم به عنوان ساکنان اصلی بافت و استفاده کنندگان مستقیم آن به عنوان کارشناس، در بخش کالبدی- کاربردی امر مرمت و احیای بافت کمک گرفت. دیگر اینکه، این کارشناسی در چه محدودهای قابل قبول است. شایان یادآوری است که پاسخ به این پرسش ها، هدف اصلی این تحقیق را تشکیل می دهد.
برای رسیدن به این هدف، مرمت و احیای سه گذر شهری؛ کوچه منارگلی (امام حسینی)، گذر لب خندق و کوچه هاشم خان در شهر یزد، طی سالهای 1350 تا 1366، بطور جداگانه ارزیابی شد. با توجه به ظرف زمانی هرکدام و نوع رویکرد به گذرهای مورد مطالعه، نقش مهم و اساسی کارشناسان دولتی به عنوان نماینده دولت، کارشناسان مستقل و کارشناسان مردمی به نمایندگی از طرف مردم در بخش کالبدی- کاربردی احیای آنها، به خوبی قابل تشخیص است.
با توجه به حضور نگارنده در فرایند مرمت و احیای این سه گذر، روش تحقیق، ترکیبی از روش های کمی و کیفی است. در تحقیق کمی، ضمن استفاده از اطلاعات و داده های موجود همراه با مصاحبه حضوری با کارشناسان و مشاهده میدانی کارهای انجامشده، داده ها جمع آوری شدند. همچنین با بهره گیری از روش تحلیل کمی، داده های کارشناسی برای دستیابی به یک ساختار و چارچوب نظری کاملا مشخص و منسجم، تجزیه و تحلیل گردیدند. در مواردی که ساختار تحقیق در ساحت کیفی قرار داشت، از روش کیفی برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات بهره گرفته شد.
پس از پایانیافتن مراحل تحقیق با رویکردی کاملا کارشناسی و تکیه بر ساحت کالبدی، اینچنین به دست آمد که اگر محوریت مردم در امر احیا پذیرفته شود، هرچه میزان مشارکت مردمی در امر کارشناسی یک طرح نسبت به میزان نقش دولت و متخصصان آن افزایش یابد، بر میزان موفقیت طرح احیا هم افزوده می شود. پیرو اینها، مردم نیز در امور مربوط به طراحی– اجرا و بهره برداری در بخش کالبدی– کاربردی به عنوان کارشناس مانند بخش های دیگر مدیریتی، اقتصادی و اجتماعی، می توانند مستقل یا با کمک کارشناسان خود نقش موثری را در فرایند مرمت و احیا ایفا نمایند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
105
لینک کوتاه:
magiran.com/p1320117 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!