سامراء در منابع عربی

نویسنده:
مترجم:
محمدحسین خوشنویس
چکیده:
سامرا مرکز استان صلاحالدین، از شهرهای مذهبی کشور عراق است که امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) در این شهر به خاک سپرده شده اند. این شهر در دوران خلافت عباسیان، از آبادانی و اهمیت فراوانی برخوردار بود و پایتخت سیاسی حکومت عباسی به شمارمی رفت. به سبب وجود حرم امامین عسکریین(ع) و سرداب غیبت، حوادث بزرگی که در طول تاریخ بر این شهر گذشته، قبور بزرگانی که در این شهر به خاک سپرده شده اند، زندگی و حلقه تدریس مراجع تقلید بزرگی چون میرزای شیرازی صاحب فتوای تحریم تنباکو، انقلاب مردمی سال 1920 بر ضد استعمار انگلیس و نیز موقعیت جغرافیایی سامرا، این شهر همواره مورد توجه دانشمندان مسلمان بوده و از گذشته تا کنون، اطلاعات ارزشمندی در منابع اسلامی، به ویژه منابع عربی درباره این شهر وجود دارد که میتواند راهنمای پژوهشگران باشد.
این نوشتار، منابع عربی که درباره سامرا نوشته شده یا به نوعی اطلاعاتی درباره این شهر در خود دارد در چهار بخش کتب تاریخی، موسوعه ها، کتب جغرافیایی و سفرنامه ها دسته بندی کرده و همراه با مطالب ارزنده ای از برخی از این منابع را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
181
لینک کوتاه:
magiran.com/p1586051 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!