بررسی علل مرگ و میر پری ناتال در مراکز درمانی استان البرز

پیام:
چکیده:
مقدمه
مرگ و میر پری ناتال از شاخصهای مهم سلامت و مراقبتهای بهداشتی زمان تولد در جوامع محسوب می گردد، بنابراین دانستن علل عمده مرگ در برنامه ریزی صحیح جهت تقویت سیستمهای مراقبت دوران بارداری، زایمان و نوزادان در جامعه بسیار موثر است.
هدف
مطالعه حاضر با هدف تعیین علل مرگ و میر پری ناتال در مراکز درمانی استان البرز انجام گرفت.
روش کار
این مطالعه گذشته نگر برروی 446 مورد مرگ داخل رحمی و نوزادی که در سال 1391در بیمارستانهای استان البرز رخ داده بود و توسط مسئولین مربوطه در نرم افزارINFO PATH ثبت شده بود، انجام گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج
از 446 داده ثبت شده 324 نوزاد (6/72 درصد) در داخل رحم و122 نوزاد (4/27 درصد) پس از تولد مرده بودند که بیشترین زمان پس از مرگ 50 ساعت پس از تولد را شامل می شد. 101 مورد (24%) از موارد مرگ در بدو تولد دارای ناهنجاری مادرزادی بودند از این میان 62 مورد (4/61 درصد) در گروه مرگ داخل رحمی و 39 مورد (6/38 درصد) در گروه مرگ تا 30 روز پس از زایمان بودند. بیشترین ناهنجاری مادرزادی در بدو تولد ناهنجاری های لوله عصبی (2/15 درصد) بود. 57 مورد (8/12 درصد) از مادران دارای بیماری زمینه ای بودند که شایعترین بیماری دیابت با فراوانی 17 مورد (8/3 درصد) بود. بر اساس دسته بندیICD10 در این مطالعه بیشترین میزان مرگ داخل رحمی 359 مورد (5/80 درصد) در گروه اختلالات مشخص با منشاء دوران تولد قرار می گرفت که 186 مورد (6/40 درصد) به اختلالات مربوط به طول بارداری و رشد جنین مربوط می شد و بیشترین عارضه بارداری (3/52%) زایمان زودرس بود.
نتیجه گیری
میزان مرگ و میر دوره پری ناتال در این مطالعه 5/11 مورد در هر هزار تولد بود که زایمان زودرس و مرگ با عامل ناشناخته بیشترین علل مرگ و میر پری ناتال بود. لذا در کنار توجه به مراقبتهای بهداشتی درمانی نیاز به شناسایی عوامل مرتبط با زایمان زودرس و راه های مقابله با آن اهمیت ویژه ای دارد. همچنین در این مطالعه هیچ یک از علل مرگ با اتوپسی مشخص نشده بود پیشنهاد می گردد تمهیداتی از نظر مالی و تجهیزات جهت اتوپسی مرگهای ناشناخته صورت گیرد و موارد مرگ و میر با علل ناشناخته نیز مورد شناسایی بیشتر قرار گیرد و بدینوسیله راهکارهای مناسب در پیشگیری از مرگ و میر داخل رحمی ارائه گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
19 تا 26
لینک کوتاه:
magiran.com/p1622532 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!