بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان در ارتباط با بیماری آنفولانزا

چکیده:
زمینه و هدف
ظهور آنفولانزای A جدید H1N1 موجب نگرانی در رابطه با همه گیری آن می باشد. دانشجویان به عنوان جمعیت وسیع موسسات آموزش عالی، در جهت مدیریت بیماری آنفولانزا می توانند نقشی حیاتی در کنترل بیماری داشته باشند. لذا این مطالعه، با هدف بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان دانشکده علوم پیراپزشکی نسبت به بیماری آنفولانزا انجام گردید.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی توصیفی در بهمن ماه 1394 انجام شد. جامعه پژوهش دانشجویان رشته های مدارک پزشکی، فیزیوتراپی، رادیولوژی، فناوری اطلاعات سلامت، گفتاردرمانی و بینائی سنجی در دانشکده علوم پیراپزشکی بوده است، پس از توزیع پرسشنامه تعداد 139 پرسشنامه از دانشجویان دانشکده گردآوری گردید. برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پیمایش پاندمیک آنفولانزا استفاده گردید که توسط پژوهشگران به فارسی برگردان و بومی سازی شده است. در بخش اول پرسشنامه اطلاعات هویتی پاسخ دهندگان و در بخش دوم منبع اطلاعاتی، سطح دانش، درک پاسخ دهندگان از آنفولانزا و نیز نقش دولت و رسانه در مدیریت بیماری آنفولانزا سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
بررسی دانش پاسخ دهندگان درباره آنفولانزا نشان داد که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان علائم آنفولانزا (تب 95.1 درصد، درد بدن 51.2 درصد، سرفه 46.3 درصد و سردرد 43.9 درصد) را به درستی شناخته اند. 87.8 درصد پاسخ دهندگان انتقال از یک فرد به فرد دیگر و 68.3 درصد تماس با به اشیا آلوده را به عنوان عامل انتقال شناسایی کردند. در انجام اقدامات پیشگیری و انجام احتیاطات لازم، پوشاندن دهان و بینی (87.8 درصد)، شستشوی دست با آب و صابون (80.5 درصد)، دور انداختن دستمال در سطل (39 درصد) مطرح گردید. در ضمن، 48.6 درصد پاسخ دهندگان معتقد بودند؛ آنفولانزا کشنده نیست و در مقابل 88.9 درصد آنفولانزا را یک بیماری جدی می دانستند. در بررسی نقش دولت و رسانه، 39 درصد معتقد بودند وزارت بهداشت، متولیان سلامتی برنامه خوبی برای کنترل آنفولانزا داشته اند؛ 51.4 درصد اطلاع رسانی در خصوص اقدامات لازم در حین بروز آنفولانزا را شفاف دانسته اند.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد که دانشجویان اطلاعات موثری در خصوص آنفولانزا دارند و به سواد سلامت مناسبی در این خصوص دست یافته اند. مطلوب است که نحوه انتقال، گروه های در معرض خطر و اقدامات احتیاطی بیشتر اطلاع رسانی گردد و رسانه ها نیز نقش موثرتری در این زمینه ایفا نمایند.
زبان:
فارسی
صفحات:
191 تا 197
لینک کوتاه:
magiran.com/p1627344 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!