کاربرد روش استخراج قانون برای ارزیابی لرزه خیزی ایران

چکیده:
ارزیابی خطرات لرزه ای شامل تعیین احتمال، اندازه و محل وقوع زمین لرزه در یک منطقه می باشد. پیش بینی خطرات لرزه ای اولین گام در کاهش تاثیر آسیب های ناشی از زلزله است. در این مطالعه با بهره گیری از روش طبقه بندی و رگرسیون داده کاوی و استفاده از کلیه پارامترهای موجود که احتمالا بر وقوع زلزله بالای 4.5 ریشتر تاثیر می گذارند ، قوانین حاکم بر لرزه خیزی استخراج گردیده است. این قوانین بر اساس تعداد زیادی از پارامترهای زمین شناسی و ژئوفیزیکی ایران استخراج و بر اساس آنها نقشه پیش بینی کننده لرزه خیزی ایران، که مناطق با لرزه خیزی بالا رانشان میدهد، تهیه شده است. مدل بر اساس داده های لرزه ای از سال 1900 تا 2006 تهیه و بر اساس داده های لرزه ای سال 2007 تا 2015 اعتبار سنجی گردیده است. همچنین مدل، پارامترهایی که دارای بیشترین اهمییت در وقوع زلزله هستند را تعیین می نماید. نتایج حاکی از آنست که ناهنجاری ایزوستازی، دارای بالاترین اهمییت در وقوع زلزله در ایران می باشد. ویژگی شاخص این تحقیق ارائه روشی نوین برای تولید نقشه خطر لرزه ای به صورت آنلاین یا آفلاین که به صورت خودکار و به سهولت تهیه می شود، است.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
233 تا 242
لینک کوتاه:
magiran.com/p1631733 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!