بررسی سبک رترو در طراحی خودرو

پیام:
چکیده:
قرن معاصر، جایگاه مناسبی را برای عرضه محصولاتی طراحی شده با سبک رترو1 فراهم آورده و توجه روبه افزایش مخاطبان این محصولات، مطالعه و شناخت هرچه بیشتر در خصوص این سبک را برای طراحان معاصر حائز اهمیت کرده است. پژوهش حاضر با شناسایی سبک رترو، محصولات منتج از این سبک، فعالیت های صورت گرفته دراین زمینه و دلایل شکل گیری این سبک از طریق بررسی برخی از نمونه های موجود و استخراج نشانه ها و یا عناصر حفظ شده، سعی در شناخت عوامل و ریشه های بنیادین موفقیت این رویکرد طراحی دارد. روش مطالعه این پژوهش، بررسی و تحلیل تاریخی تطبیقی طرح جدید و طرح قدیمی الهام بخش است که در مورد پنج خودروی موفق انجام شده است. در بررسی و تحلیل انجام شده بین مدل های دهه 50 و 60 میلادی و مدل های معاصر، نکات مشترک بسیاری به وضوح قابل مشاهده بود که برای تبیین الگویی مشخص درخصوص طراحی به سبک رترو مورداستفاده قرار گرفت. به طورکلی می توان گفت که در طراحی موفق خودرو به سبک رترو، طراحان به ایجاد حس نوستالژی2 در کاربر از طریق حفظ گشتالت کلی و عناصر در معرض دید که بیشترین تاثیر را در یادآوری محصول گذشته در خاطرات دارند، می پردازند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
14
لینک کوتاه:
magiran.com/p1637568 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!