تعیین و پیش بینی رخساره های منفذی براساس تلفیقی از داده های تزریق جیوه، پتروفیزیکی و پتروگرافی با استفاده از ترکیب شبکه های عصبی خودسازمان ده و ماشین بردار پشتیبان

چکیده:
شبکه منفذی کنترل کننده رفتار سیالات در سنگ مخزن است. در مخازن کربناته به‏دلیل عدم‏تبعیت خصوصیات جریان سیال از بافت رسوبی اولیه، ویژگی های شبکه منفذی باید مستقیما در فرآیند تعیین رخساره استفاده شوند تا بتوان شرایط واقعی مخزن را تحلیل کرد. در این مطالعه با استفاده از ترکیب مطالعات پتروگرافی، پتروفیزیکی و مهندسی مخزن، رخساره های منفذی و سنگی در سازندهای کنگان و دالان در میدان گازی پارس جنوبی مطالعه شده‏اند. بر این اساس پنج رخساره منفذی با استفاده از روش شبکه های عصبی خودسازمان‏ده خصوصیات پتروفیزیکی، زمین شناسی و مخزنی منحصربه‏فردی دارند. براساس خصوصیات این رخساره های منفذی یک روند مشخص کاهش کیفیت مخزنی از رخساره یک به سمت رخساره پنج مشاهده شد. در نهایت برای ارتباط دادن رخساره های معرفی‏شده و نمودارهای پتروفیزیکی از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شد که با استفاده از روش میانگین مربعات خطا از نمودارهای چاه نگاری، رخساره های معرفی‏شده را با دقت 78% پیش بینی کرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
175 تا 187
لینک کوتاه:
magiran.com/p1641905 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!