تحلیل تاکتیک های جامعه پذیری پرستاران با نقش خود در ارتباط با فرهنگ و تمایل آنان به مقاومت در بیمارستان ها

چکیده:
مقدمه
پژوهش حاضر در رابطه با تاثیر تاکتیک های جامعه پذیری پرستاران بعنوان راه کاری که محیط بیمارستان را به شهروند سازمانی تبدیل می نماید و همچنین بر چگونگی ایجاد تغییر و مدیریت آن در محیط بیمارستان، بالاخص تغییر در نگرش و رفتار آنان پرداخته است. این تحقیق، با هدف بررسی تاثیر ابعاد فرهنگی و تاکتیک های جامعه پذیری پرستاران با نقش خود بر مقاومت در برابر تغییر آنان و تاثیر ابعاد فرهنگی بر این تاکتیک ها و همچنین تاثیر آن بر مقاومت با درنظر گرفتن تاکتیک های جامعه پذیری به عنوان متغیر میانجی انجام گردیده است.
روش کار
در پژوهش توصیفی تحلیلی حاضر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با کمک فرمول کوکران، حدود 82 نفر از پرستاران بخش های داخلی، جراحی، اورژانس، اطفال، ICU و CCU در بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان در اسفندماه سال 1394 به عنوان نمونه انتخاب گردیدند و پرسشنامه پژوهش توسط آنان تکمیل شد. ایزار سنجش در این پژوهش، از پرسشنامه های طراحی شده توسط جونز (1986) جهت بررسی جامعه پذیری سازمانی و پرسشنامه مطالعه دورفمن و هاول (1988) جهت سنجش ابعاد فرهنگی و همچنین پرسشنامه مقاومت در برابر تغییر از مطالعه دون هام و همکاران (1989) اقتباس گردیده است که پس از تست اولیه و بررسی پایایی و روایی آن، در بین نمونه آماری توزیع گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون فریدمن توسط نرم افزار SPSS و برای مدل معادلات ساختاری و روش دو مرحله ای حداقل مربعات جزئی به منظور تحلیل فرضیات، تحلیل روایی عاملی تاییدی و تحلیل مسیر و نیز شاخص های برازش GOF به منظور بررسی برازندگی مدل از نرم افزار Smart PLS بهره گرفته شده است.
یافته ها
نتایج حاصله نشان داد که ضعف در تاکتیک های جامعه پذیری، نتوانسته نقش مفید خود را ایفا نموده و تغییری در مقاومت اعمال نماید و نقش میانجی این تاکتیک ها در رابطه ابعاد فرهنگی و مقاومت در برابر تغییر با توجه به مقادیر (180/0 = Sig، 147/0 = Reg) از دست رفته است. با توجه به مقدار معناداری که بیشتر از مقدار (01/0 = P) می باشد، این نتیجه نشان از معنادار نبودن این رابطه است. همچنین تحلیل نتایج نشان می دهد که ابعاد فرهنگی بر تاکتیک های جامعه پذیری (000/0 = Sig، 481/0 = Reg) و مقاومت در برابر تغییر (000/0 = Sig، 454/0 = Reg) اثر مثبت و معناداری دارد که با توجه به نتایج فرضیه اول، رابطه ابعاد فرهنگی بر مقاومت در برابر تغییر از طریق تاکتیک های جامعه پذیری مورد تایید قرار نگرفته است. بعلاوه، نتایج حاصل از تحلیل آزمون فریدمن حاکی از آنست که در میان ابعاد فرهنگی، بعد جمع گرایی بیش از سایر ابعاد فرهنگی در بین پرستاران مشهود می باشد.
نتیجه گیری
مسئولان بایستی در بدو ورود پرستاران به بیمارستان، پرستارانی را که ویژگی های متناسبی با حیطه عملکردی مورد نظر دارند، در محل مناسب بکار گمارند و در فرآیند جذب و بکارگیری پرستاران تازه وارد بیشتر بر روش ها و تاکتیک های نهادی جامعه پذیری تاکید نمایند، تا با اجرای این روش ها باعث افزایش رفتارهای مثبت در محیط بیمارستان و کاهش رفتاری های ضد سازمانی گردند.
زبان:
فارسی
صفحات:
42 تا 53
لینک کوتاه:
magiran.com/p1650308 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!