ابتکار کمربند - راه: قوام نظریه هارت لند

چکیده:
منطقه اوراسیا که در نظریه هارت لند به عنوان قلب سیاست جهان معرفی شده است، امروزه در پرتو ابتکار «کمربند – راه» که از سوی چین ارائه شده با تحولات گسترده و متنوعی مواجه است که می تواند بر اهمیت آن منطقه بیافزاید. نظریه «هارت لند» که از آن با عنوان «فلسفه مک کیندر» نیز یاد می شود،یک نقطه مرکزی را در قلب زمین مشخص کرده است که رودخانه های ولگا، ینی سی، آمودریا و سیردریا و دو دریاچه خزر و آرال را در خود جای داده است. « مک کیندر» در نظریه خود منطقه اوراسیا را به لحاظ راهبردی پرامتیازترین منطقه جغرافیایی دانسته و آن را قلب سیاست جهان معرفی می کند. به باور وی «هارت لند» محور جغرافیایی تاریخ در تمام دوران خواهد بود، اما نظریه های رقیب و همچنین برخی انتقادهای ارائه شده علیه آن، دو موضوع صحت و پایداری این نظریه را با تردید مواجه ساخته بود.
نگارندگان به منظور پاسخگویی به این سوال که «ابتکار کمربند -راه» چگونه می تواند منطقه آسیای مرکزی را به عنوان «هارت لند» مورد توجه مجدد قرار دهد این فرضیه را تبیین می نمایند که ابتکار یادشده سرشت بالقوه نظریه هارت لند را دیگر بار مورد توجه قرار خواهد داد. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی – تحلیلی است.
زبان:
فارسی
صفحات:
163 تا 188
لینک کوتاه:
magiran.com/p1657799 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!