بررسی روند پنج ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد وایثارگر دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد و مقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد دانشگاه (1389-1384)

چکیده:
مقدمه
با توجه به نقش دانشگاه ها در تربیت نیروی متعهد ومتخصص مورد نیاز جامعه، بررسی وضعیت نظام آموزشی و آگاهی از نقاط قوت، ضعف و کاستی ها در فرآیند تحصیل دانشجویان یکی از اهداف مهم برای نیل به اهداف عالیه انقلاب اسلامی می باشدواز جایگاه واهمیت ویژه برخوردار می باشد.دراین راستا فرزندان معظم شهداءوایثارگران باورودبه دانشگاه ها وموسسات آموزش عالی کشوراستمراربخش جهاد مقدس در سنگر علم و دانش می باشند که بررسی روند وضعیت تحصیلی آنان در مقاطع مختلف زمانی می تواند منجر به قضاوت دقیق از پیشرفت علمی این عزیزان باشد.طراحی و اجرای برنامه های مناسب یک امر ضروری است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی روند پنج ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد وایثارگر دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد و مقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد دانشگاه انجام شد.
روش بررسی
این مطالعه بصورت مقطعی روی 959 دانشجوی شاهد و ایثارگر و 770 دانشجوی غیر شاهد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به منظور بررسی روند 5 ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد دانشگاه ( 1384-89 ) ومقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد که از نظر جنسی و رشته تحصیلی با آنها همسان شده بودند صورت گرفت . اطلاعات دموگرافیک و تحصیلی دانشجویان هردو گروه از سیستم سما ء دانشگاه و پرونده دانشجویی آنها جمع آوری و در پرسشنامه محقق ساخته ثبت گردید.معدل تحصیلی به عنوان متغیر پیامد در نظر گرفته شد که بصورت ترم به ترم و سال به سال و از ابتدای سال تحصیلی 84 بین دو گروه مورد بررسی ومقایسه قرار گرفت. آزمون های آماری Student t-test و Repeated ANOVA جهت آنالیز و مقایسه دو گروه و با سطح اطمینان 95 درصد مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج
مطالعه روند معدل دانشجویان شاهد در طول پنج سال( 10 ترم تحصیلی) نشان داد که از نظر آماری ارتقاء معناداری یافته است به طوریکه از 68/14 در سال 84 به 44/15 در سال 89 رسیده است. میانگین وانحراف معیار معدل کل دانشجویان غیر شاهد (15/94(2/7 در مقایسه با معدل دانشجویان شاهد 15/20(1/86)مقداری بیشتر بود (p<.05) لیکن مقایسه نقطه به نقطه معدل 10 ترم تحصیلی دانشجویان دو گروه نشان داد که در 5 ترم هیچگونه تفاوت معنادارآماری بین میانگین معدل آنها وجود ندارد ودر بقیه ترمهای تحصیلی تفاوت در حد متوسط 5/. معدل بوده است. مقایسه میانگین ها بر حسب جنسیت در دو گروه نیز نتایج مشابه مقادیر پیشگفتار را داشته است.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه نشان داد که فاصله معدل دانشجویان دو گروه در حد 5/. معدل بوده و علیرغم معنادار بودن آماری این فاصله، می توان گفت که از نظر ملاک ها و معیارهای آموزشی تفاوت یاد شده قابل توجه نمی باشد و روز به روز این تفاوت ها به سمت کم شدن پیش می رود .
زبان:
فارسی
در صفحه:
233
لینک کوتاه:
magiran.com/p1666885 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!