بسترهای شکل گیری افراطی گری در پاکستان مبتنی بر رهیافت گفتمان

چکیده:
مقاله حاضر با هدف، تصویری که از جامعه پاکستان و فعالیت گروه های مذهبی و اسلام گرا در آن وجود دارد و با وجود جریان های بنیادگرای مختلفی که در بستر جامعه پاکستان رشد کرده اند، به بررسی بسترهای شکل گیری افراطی گری در پاکستان با تاکید بر القاعده نموده است.
بنابرابن، سوال پژوهش این خواهد بود که افراطی گری اندیشه القاعده در پاکستان در کدام بستر سیاسی- اجتماعی شکل گرفته است؟ فرضیه محقق این است که گروه بنیادگرای القاعده با استفاده از اصل غیریت سازی و اصل برجسته سازی موفق به مفصل بندی جدید در مناطق تحت حاکمیت خود شده است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر رهیافت گفتمان لاکلا و موفه بوده و روش گردآوری داده ها نیز بر مبنای روش اسنادی است. نقطه کانونی این گروه سلفی- تکفیری (القاعده) ضدیت و غیریت سازی در برابر امپریالیسم و هم چنین برجسته سازی آن بوده و از این طریق، اقدام به پایگاه سازی و تشکیل گروه شبه دولتی در کشور پاکستان نموده است. بدین ترتیب، یافته های به دست آمده نشان داد که هنگام بحث از افراط گرایی، پاکستان از جمله کشورهایی است که نظرها به آن معطوف می شود. ساختارهای مذهبی و سنتی پاکستان، با پوشش قومی- قبیله ای و هم چنین ژئوپلیتیک خاص این کشور باعث شکل گیری گروه های افراطی شده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
9
لینک کوتاه:
magiran.com/p1669341 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!