واژه های معادل افسردگی در متون طب سنتی ایران

چکیده:
مفهوم افسردگی در متون طب سنتی ایران از واژه های مختلفی برداشت می‏شود. تبیین دقیق مفاهیم این لغات برای تشخیص و درمان صحیح‏تر اختلالات افسردگی ضروری است. در این مطالعه مروری کیفی، پنج واژه‏ مرتبط با افسردگی یعنی جزع، حزن، خبث نفس، غم و کرب با استفاده از متون و لغت نامه های طب سنتی ایران، فرهنگ های لغت مرجع دوره تمدن اسلامی و کتاب های متاخرین مورد تجزیه و تحلیل محتوایی قرار گرفته‏اند. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که غم به عنوان منشا سایر حالات روانی، احساس فشرده شدن قلب و خواستن چیزی مربوط به گذشته است که امکان رسیدن به آن وجود ندارد. حزن حالتی است که به دنبال از دست رفتن امر مورد علاقه به وجود آمده و تدریجا تشدید می‏شود. جزع مرحله شدیدتری از حزن است که فرد با قطع امید از مطلوب بی‏صبر شده و اعمالی مانند سیلی زدن به صورت و فریادکشیدن را انجام می‏دهد. کرب، غم ازدیاد یابنده‏ای است که سبب احساس فشار بر قفسه سینه می‏شود. خبث نفس نیز احساس ناراحتی درونی و گرفتگی خلق بدون علت
واضح می‏باشد. ضمنا «تعاریف لغوی» واژه های معادل افسردگی غالبا دربردارنده توصیف حالت روانی مرتبط با هر یک از واژگان کلیدی هستند، اما «تعاریف طبی» آن ها غالبا مبین اثرات فیزیولوژیک این حالت ها بر بدن می‏باشند.
زبان:
فارسی
صفحات:
115 تا 137
لینک کوتاه:
magiran.com/p1704727 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!