مکتب پسااستعماری، ایرا مارک میلنه

نویسنده:
چکیده:
پیشینه اصطلاح «پسااستعمارگری»، به سال 1960 برمی گردد. این اصطلاح، به تمامی روش های موجود برای بازنمایی نژاد، قومیت ، فرهنگ و هویت انسان در عصر مدرن اطلاق می شود؛ انسانی که متعلق به کشوری مستعمره بوده که اکنون استقلال خود را بازیافته است. برخی منتقدان، این اصطلاح را برای اشاره به تمامی فرهنگ ها و محصولات فرهنگی تحت تاثیر امپریالیسم، از ابتدای دوران استعمارگری تا قرن بیست و یکم به کار می برند. ادبیات و هنر تولیدشده در کشورهای مستعمره، بعد از استقلال شان، موضوع «مطالعات پسااستعماری» شد. هدف ادبیات پسااستعماری، توصیف برهم کنش ها و تعاملات میان ملت های اروپایی و استعمارزدگان است. مطالعات دانشگاهی در این باره، ابتدا در دانشگاه های بریتانیا آغاز شد و این زمینه مطالعاتی در دهه 1970 شناخته شده و حائز اهمیت گشت و از آن زمان در حال توسعه و گسترش است. در این مطلب، به نویسندگان مهم نماینده این مکتب ادبی، ازجمله چینوآ آچه به، جی. ام. کوئتزی، جامائیکا کینکاید و مایکل آنداچی، آثار برجسته آن ها و نظریات شان پرداخته شده و همچنین با بررسی آرای اندیشمندان این مکتب، ازجمله فرانتس فانون و گایاتری چاکراورتی اسپیواک، درون مایه های اصلی آثار برجسته مکتب پسااستعماری و شاخصه های اصلی آن ها از جمله نژاد، زبان و هویت مورد تحلیل قرار گرفته است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
233
لینک کوتاه:
magiran.com/p1708195 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!