شیوه های ادراک محیطی با توجه به کیفیات فضایی منظر

پیام:
چکیده:
محیط و منظر شامل کیفیاتی است که از طریق شناخت ایجاد شده و در طراحی منظر مورد استفاده قرار میگیرند. این کیفیات بهوسیله ابزارهای مختلف ایجاد شده که بهمنظور دستیابی به اهداف طراحی در معماری منظر مورد استفاده قرار میگیرند. از سوی دیگر، ادراکات، ساختارهایی ذهنی هستند که شناخت و قضاوت را در بر داشته و تجربه زیباشناسی را در خود دارند. بنابراین برای ارزشیابی منظر بر اساس کیفیات فضایی بایستی به بازشناسی شیوه های ادراک محیطی دست یافت. این پژوهش بر اساس روش توصیفی تحلیلی به شیوه های ادراک محیطی با توجه به کیفیات فضایی منظر میپردازد. نتیجه آن که قسمت عمده درک ما از محیط بصری است، اما، محرکهای مناسب حسی دیگر، ادراکات بصری را تقویت و تشدید میکند. نکته دیگر در درک منظر مسیری است که انتخاب میکنیم. وقتی منظر در محیط دارای پیچیدگی بالایی است باید سرعت حرکت پایین آورده شود تا درک کامل و بهتری از منظر به دست آید. همینطور در محیطهای دارای تنوع کم، میتوان مسیرها را مستقیم و با امکان حرکت سریع طراحی کرد. تاثیر، ارزیابی فرد از یک صحنه است، و شناخت فرآیندی است که بیننده ازطریق آن تصویر ذهنی مکان را ارزشگذاری کرده و به آن معنا داده و آن را میسازد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
25
لینک کوتاه:
magiran.com/p1711080 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!