تحلیل اگزرژی الحاق آب شیرین کن حرارتی MED-TVC به نیروگاه سیکل ترکیبی نکاء و تاثیر آن بر راندمان حرارتی و توان کل نیروگاه

چکیده:
تولید آب شیرین همزمان با افزایش جمعیت مناطق مختلف، همواره یکی از مسائل مهم جوامع امروزی است، استفاده از تکنولوژی شیرین سازی آب می تواند یکی از موثرترین و مفیدترین روش های استفاده از حرارت بازیافتی واحدهای نیروگاهی باشد. ایران با توجه به کمبود منابع آب شیرین از سویی و وجود نیروگاه های حرارتی متعدد در مناطق ساحلی شمال و جنوب از سوی دیگر، پتانسیل بالایی را جهت استفاده از این تکنولوژی فراهم نموده است. در این بررسی با توجه به طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران و لزوم شیرین سازی آب قبل از فرآیند انتقال، به بررسی امکان الحاق آب-شیرین کن حرارتی با سیکل بخار نیروگاه شهید سلیمی نکاء و همچنین بررسی میزان انهدام اگزرژی در اجزای مختلف سیکل و تاثیرالحاق آب شیرین کن برراندمان کلی نیروگاه پرداخته شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد بیشترین میزان انهدام اگزرژی در ترموکمپرسور و پس از آن در کندانسور اتفاق می افتد. همچنین به کمک دبی استحصالی از توربین فشار پایین نیروگاه، روزانه حداکثر 7215مترمکعب آب شیرین قابل تولید است اما این برداشت باعث کاهش 76/6% توان کل نیروگاه و 9/0 % راندمان حرارتی نیروگاه می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
111
لینک کوتاه:
magiran.com/p1731609 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!