ارزیابی لنگر خمشی و جابجایی سازه های نگهبان طره ای در گودبرداری های عمیق

چکیده:
در بسیاری از پروژه های گودبرداری به دلایل مختلف سازه های نگهبان طره ای تنها گزینه محسوب می شوند. لذا در این مطالعه با جمع آوری یک بانک داده گسترده شامل بیش از 300 سازه نگهبان از نقاط مختلف جهان، محدوده ضخامت و سختی رایج سازه های نگهبان طره ای شکل بررسی شده است. اعتبار سنجی رایج ترین روش برآورد لنگر خمشی در خاک های دانه ای (روش تعادل حدی) نیز نشان داد که این روش، فقط در دیوار صلب نتایج نسبتا دقیقی ارائه می دهد. لذا جهت تخمین دقیق تر، رابطه جدیدی برای محدوده سختی خمشی رایج ارائه شده است. لنگرهای خمشی برآورد شده با این رابطه برای 70 مدل اجزای محدود در محدوده 85% تا 115% برآوردهای روش اجزا محدود بود. براساس نتایج، در همه خاک های دانه ای به جز خاک های سست تا بسیار سست، می توان عمق بیش از 10 متر را با سازه های طره ای مهار کرد. اما در صورتیکه عمق گود بیش از 15 متر باشد صرفا در حالتی می توان از سازه های نگهبان طره ای رایج استفاده کرد که مدول الاستیسیته خاک بیشتر از حدود 70 مگاپاسکال باشد. همچنین بررسی ها نشان داد تاثیر سختی خمشی دیوارهای دیافراگمی در لنگر های خمشی کمتر از 2000 کیلونیوتن- متر قابل اغماض خواهد بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
28 تا 41
فایل متن این مقاله در مگیران وجود ندارد!
دسترسی به متن مقالات تنها در صورت اعلام موافقت و همراهی نشریات با مگیران امکان پذیر است.
شایان ذکر است خدمات مگیران به نشریات به صورت رایگان ارایه می‌شود. کافی است هر نشریه ضمن اعلام موافقت کتبی خود با این خدمات فایل PDF مقالات را در اختیار ما قرار دهد.
شما نیز می‌توانید با پیشنهاد استفاده از خدمات مگیران به نشریه‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده‌است آن را از این طریق در اختیار کاربران این پایگاه مرجع قرار دهید.