بررسی عملکرد خانواده و سلامت معنوی در زنان مبتلاء و درمان یافته از سرطان پستان با همتایان غیر مبتلاء

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
خانواده با به اشتراک گذاشتن باورهایی مشترک، به اعضای خود کمک می کند تا در موقعیت های بحرانی معنادهی مناسبی را کسب کرده و یک چشم انداز امیدوار کننده و مثبتی را در نظر داشته باشند. همسو با عملکرد مهم خانواده در سازگاری افراد با مشکلات، گرایش معنوی افراد نیز نقش تعیین کننده ای را در پذیرش مشکلات و سازگاری با آن ایفا می کنند. این پژوهش با هدف مقایسه عملکرد خانواده و سلامت معنوی در زنان مبتلاء و درمان یافته از سرطان پستان با همتایان غیر مبتلاء انجام گرفت.
روش کار
پژوهش حاضر از نوع مطالعات مورد شاهدی بود که در سال 1396 انجام گرفت. در این مطالعه تعداد 50 نفر از زنان مبتلاء به سرطان پستان، 50 نفر از زنان قطع درمان شده از سرطان پستان به همراه 50 نفر از زنان غیر مبتلاء که به شیوه نمونه گیری هدفمند از بیمارستان شهدای تجریش تهران انتخاب شده و از لحاظ سلامت معنوی و عملکرد خانواده مورد مقایسه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات در برگیرنده پرسشنامه سلامت معنوی و عملکرد خانواده بوده و داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS v. 22 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها
یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های حل مشکل، ارتباط و نقش ها در متغیر عملکرد خانواده و مولفه های سلامت وجودی و نمره کل سلامت معنوی زنان مبتلاء به سرطان پستان تحت درمان به طور معنی داری پایینتر از دو گروه از زنان قطع درمان شده از بیماری و همتایان غیر مبتلاء بود (05/0 > P). همچنین در مقایسه نتایج بدست آمده بین زنان مبتلاء و درمان یافته از سرطان پستان نیز تفاوت معنی داری به دست آمد، به طوری که زنان تحت درمان نمرات کمتری را در مولفه های سلامت مذهبی و نمره کل سلامت معنوی را بدست آوردند (05/0 > P). در مقایسه نمرات زنان قطع درمان شده و و زنان غیر مبتلاء نیز مشخص گردید که تنها در مولفه سلامت وجود متغیر سلامت معنوی بین دو گروه تفاوت وجود دارد که با بررسی میانگین های بدست آمده مشخص گردید که زنان قطع درمان شده در این زیر مقیاس نمرات کمتری را دریافت کرده اند.
نتیجه گیری
پیامد عملکرد خانواده و سلامت معنوی به صورتی مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان بیماران مبتلاء به سرطان پستان و تسریع در روند بهبود جسمانی اثرگذار می باشد. با توجه به این یافته ها ارائه مداخلات مبتنی بر خانواده درمانی و معنویت درمانی در جهت بهبود عملکرد خانواده و افزایش سلامت معنوی از جمله اولویت های پژوهشی می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
49 تا 56
لینک کوتاه:
magiran.com/p1781237 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!