مقایسه نگرش به بهبود عملکرد و تمایل به عضلانی شدن در ورزشکاران با و بدون مصرف مواد نیروزای غیرمجاز به تفکیک رشته های تیمی و انفرادی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
شیوع مصرف مواد نیروزای غیرمجاز در میان ورزشکاران با وجود بسیاری از ممنوعیت ها هم چنان در حال رشد است و به نظر می رسد عوامل روانی متعددی در مصرف این مواد نقش داشته باشند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه نگرش به بهبود عملکرد و تمایل به عضلانی شدن در برخی از ورزشکاران با و بدون مصرف مواد نیروزای غیرمجاز به تفکیک رشته های تیمی و انفرادی بود
مواد و روش ها
جامعه آماری پژوهش حاضر ورزشکاران مرد برخی از رشته های تیمی و انفرادی شهر تهران در سال 1395 بود که بر حسب نمونه گیری در دسترس تعداد 335 ورزشکار در سه سطح مبتدی، نیمه ماهر و ماهر انتخاب شدند. داده ها توسط دو پرسشنامه نگرش به بهبود عملکرد و تمایل به عضلانی شدن به همراه ضمیمه ای از پرسشنامه دموگرافیک توسط دو گروه از ورزشکاران با و بدون مصرف مواد نیروزای غیرمجاز جمع آوری شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و چند طرفه (MANOVA) مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
ورزشکاران رشته های انفرادی در تمایل به عضلانی شدن و دو زیر مولفه آن (رفتارهای مرتبط با عضلانی شدن و مصرف مواد نیروزا) به نسبت رشته های تیمی از میانگین بالاتری برخوردارند. اما در زیرمولفه نگرش های مرتبط با عضلانی شدن و مولفه نگرش به بهبود عملکرد تفاوتی میان ورزشکاران تیمی و انفرادی مشاهده نشد. هم چنین متغیر تمایل به عضلانی شدن و دو زیرمولفه آن (رفتارهای مرتبط با عضلانی شدن و مصرف مواد نیروزا) در ورزشکاران رشته های تیمی و انفرادی مصرف کننده مواد نیروزای غیرمجاز به نسبت ورزشکاران بدون مصرف از میانگین بالاتری برخوردارند. در متغیر نگرش به بهبود عملکرد، ورزشکاران رشته های انفرادی در گروه مصرف کننده مواد نیروزای غیرمجاز میانگین بالاتری از گروه بدون مصرف نشان دادند، اما در ورزشکاران تیمی تفاوتی در متغیر نگرش به بهبود عملکرد در میان دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری
به منظور شناسایی و پیشگیری از مصرف مواد نیروزای غیرمجاز توسط ورزشکاران، شناخت عوامل روانی و هم چنین توجه به ماهیت تیمی و انفرادی بودن ورزش، که می تواند نگرش های ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
زبان:
فارسی
صفحات:
101 تا 108
لینک کوتاه:
magiran.com/p1859159 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!