بررسی مقایسه ای تزریق متادون و سوفنتانیل وریدی بر میزان خونریزی در بیماران دارای اعتیاد به اپیوم تحت جراحی Bypass قلبی

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و هدف
هدف از انجام این مطالعه تعیین و مقایسه تزریق متادون و سوفنتانیل وریدی بر میزان خونریزی در بیماران دارای اعتیاد به اپیوم تحت جراحی Bypass قلبی در بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه بود.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع مطالعات تجربی است که به صورت کارآزمایی بالینی صورت گرفت. در این مطالعه در طی مدتی که نمونه های تعیین شده جمع آوری شوند تمام بیماران دارای اعتیاد به تریاک یاهرویین یاکدیین, مراجعه کننده به بیمارستن امام علی (ع) کرمانشاه که تحت جراحی bypass قلبی قرارگرفته اند وارد مطالعه می شوند وبصورت راندوم به دو گروه درمان بامتادون وسوفنتانیل وریدی تقسیم می شوند. بیمارانی که به صورت off pump تحت جراحی قرار گرفته باشند واردمطالعه خواهند شد. دراین مدت بیمارانی که معیارهای خروج ازطرح را نداشته باشند به صورت تصادفی به دو گروه درمان باتزریق متادون0. 5mg/kgو ودرمان باسوفنتانیل3 میکروگرم به ازای وزن حین وپس ازجراحی ودر بخش مراقبت های ویژه, متادون بادوز0. 5-2 mg وسوفنتانیل بادوز5-10میکروگرم تقسیم می شوند ودر هرگروه میزان خونریزی باتوجه به حجم درن ثبت می شود. و میزان خونریزی آن ها درطی مدت 24 ساعت شبانه روز در بخش مراقبت های ویژه سنجیده می شود. هم چنین اطلاعات مربوط به با استفاده از پرسشنامه ثبت گردیدو با نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
یافته ها
میانگین سنی در گروه بیماران که متادون را دریافت کرده بودند 84/8 ± 83/63 و در گروه بیماران که سوفنتانیل دریافت کرده بودند 11/8 ± 48/66 بود. در گروه بیماران متادون 50 درصد مرد و 50 درصد زن بودند. در گروه بیماران که سوفنتانیل دریافت کرده بودند 50درصد مرد و 50درصد زن بودند. میانگین خونریزی در اتاق عمل بر حسب دو گروه متادون و سوفنتانیل معنی دار بود. به نحوی که خونریزی در گروه سوفنتانیل به طور معنی داری بیشتر از گروه متادون بود. میانگین خونریزی در بخش مراقبت های ویژه بر حسب دو گروه متادون و سوفنتانیل معنی دار بود. به نحوی که خونریزی در بخش مراقبت های ویژه در گروه سوفنتانیل به طور معنی داری بیشتر از گروه متادون بود.
نتیجه گیری
همانگونه که مشخص گردید میزان خونریزی در اتاق عمل و بخش مراقبت های ویژه در گروه بیماران دارای اعتیاد به اپیوم که سوفنتانیل دریافت کرده بودند به طور معنی داری بیشتر از گروه متادون بود. لذا با توجه به عوارض جانبی کمتر در متادون و لحاظ نمودن سایر موراد به نظر می رسد که گزینه تجویز. متادون گزینه مناسبی باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
62 تا 72
لینک کوتاه:
magiran.com/p1908648 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!