بررسی عوامل هویت بخشی بنیادگرایی افراط گرا در پاکستان براساس نظریه سازه انگاری

نویسنده:
چکیده:
افراط گرایی نوعی بنیادگرایی خشن است که از مهم ترین مسائل جریان شناسی دینی پاکستان شده و ابعاد امنیتی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی پیدا کرده است. این موضوع با رویکردهای گوناگون معرفتی- ایدئولوژیک یا سیاسی- اجتماعی بررسی گردیده است. در این مقاله، با توجه همزمان به این دو رویکرد، عواملی بررسی می گردد که سبب می شود گروه های اسلامی در پاکستان هویتی از جنس بنیادگرایی افراط گرا پیدا کنند. چارچوب نظری در این بررسی، نظریه ی سازه انگاری است که به عوامل هویتی با رویکرد اجتماعی توجه ویژه دارد. عوامل موثر بر هویت از نگاه سازه انگاران عبارت است از: فرهنگ و ارزش ها، هنجارها و قواعد رفتاری، عقاید و باورها، کنش متقابل بین الاذهانی (نمادین). در تحلیل بنیادگرایی در پاکستان، هر یک از این عوامل دخیل اند. فرهنگ قبیله ای، از مهم ترین عناصر فرهنگی پاکستان در زمینه ی بنیادگرایی افراطی به شمار می رود. ایدئولوژی گذشته گرا و تاسیس خلافت، از مهم ترین افکار و ایدئولوژی بنیادگرایان افراط گرا در پاکستان است. ضعف ظرفیت سازشی، خشونت گرایی، ضعف فرهنگ گفت وگو و نبود تساهل در تعامل با دیگران، در بنیادگرایان افراطی در پاکستان وجود دارد. در پایان نیز در بررسی کنش متقابل نمادین براساس رابطه ی کنشگر- ساختار، به تعامل نیروهای بنیادگرا با ارتش، دولت و همچنین قدرت های خارجی پرداخته می شود. این تعامل در قالب امنیت سخت افزارانه و نرم افزارانه تحلیل می گردد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
77
لینک کوتاه:
magiran.com/p1919920 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!