تبیین تاثیرگذاری شخصیت مدیران بر سبک های مدیریتی آنان در فرآیند مدیریت بحران با ارائه الگویی کاربردی (مطالعه موردی: مدیران و کارشناسان ستاد مدیریت بحران استان خوزستان)

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
از آنجایی که مدیران در مقایسه با سایر پرسنل از قدرت و حق تصمیم گیری بیشتری برخوردارند، شخصیت آنان می تواند در تصمیمات و روش های آن ها تاثیر گذار باشد. به بیان دیگر، فلسفه شخصی مدیران، نگرش آن ها را نسبت به مسائل مختلف سازمان و کارکنان، مسائل پیرامون آن ها و فعالیت هایشان تحت تاثیر قرار می دهد. سبک و فلسفه مدیریتی هر مدیری تحت تاثیر شخصیت و فرهنگ اوست. تفاوت افراد بر پایه شخصیت می تواند منبع توسعه رشد و خلاقیت و یا ریشه ی تعارض، ناکامی و مشکلات اجتناب ناپذیر سازمانی باشد. یکی از این مشکلات اجتناب ناپذیر تفاوت های فردی در سازمان، حفظ خصایص فردی و شخصیتی مدیران به موزات خلق همکاری و همسازی با دیگران است که از جمله چالش هایی است که پیش روی بسیاری از سازمان ها قرار دارد با این وجود شخصیت مدیران از جمله یکی از معدود جنبه هایی است که کمتر به صورت علمی در کشور بدان پرداخته شده است، با وجود آنکه شخصیت تاثیر بارزی بر نحوه ی نگرش، عملکرد و شیوه ی مدیریتی مدیران دارد.
روش
در این پژوهش با توجه به ماهیت موضوع و داده ها از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و شیوه ی نمونه گیری طبقه ای تصادفی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارشناسان مدیریت بحران استان خوزستان بوده اند که حجم نمونه آماری 278 نفر تعیین گردید، از این تعداد 224 مرد و 54 زن انتخاب شده اند.
ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که برای سنجش شخصیت از پرسشنامه ی پنج بزرگ (نئو)، برای ارزیابی سبک های مدیریتی از پرسشنامه (LBAII هرسی و بلانچارد) و فرآیند مدیریت بحران، از پرسشنامه ی محقق ساخته استفاده گردید.
یافته ها
نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد، ویژگی های شخصیتی بر سبک های مدیریتی آنان اثرگذار است. همچنین سبک های مدیریتی مدیران و ویژگی های شخصیتی آنان بر مدیریت بحران تاثیرگذار است.
نتیجه گیری
این تحقیق به تبیین تاثیرگذاری شخصیت مدیران بر سبک های مدیریتی آنان در فرآیند مدیریت بحران با ارائه الگویی کاربردی (مدیران و کارشناسان ستاد مدیریت بحران استان خوزستان) می پردازد. سپس بر مبنای یافته های بدست آمده از طریق مدل مثلثی تاثیر و نقش هر کدام از مولفه ها را مشخص می سازد.
زبان:
فارسی
صفحات:
90 تا 109
لینک کوتاه:
magiran.com/p1944349 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!