پیش بینی هوش معنوی بر اساس ویژگی های شخصیتی در معتادان مرد در حال ترک استان ایلام

پیام:
چکیده:
مقدمه
اعتیاد به مثابه ی یک عارضه و آسیب فردی و اجتماعی دارای علل و عوامل، ریشه ها، زمینه ها و همچنین عوارض و تبعات سوء اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، محیطی، روانی و فردی متعددی می باشد.
هدف
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی هوش معنوی بر اساس ویژگی های شخصیتی در معتادان مرد در حال ترک استان ایلام انجام گرفت.
مواد و روش ها
در این پژوهش که به صورت همبستگی انجام گرفته است، تعداد 250 معتاد مرد در حال ترک به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. از دو پرسشنامه ی ویژگی های شخصیتی و هوش معنوی به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. ویژگی های شخصیتی (روان رنجوری، برون گرایی، تجربه گرایی، توافق پذیری و وجدانی بودن) به عنوان متغیرهای پیش بین و هوش معنوی به عنوان متغیر ملاک در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند. 0/01 P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
یافته ها
یافته های پژوهش نشان داد که افراد معتادی که روان رنجوری (50/7±36/35) بالاتری دارند از هوش معنوی پایین تری برخوردار هستند. افراد معتاد با ویژگی های شخصیتی برون گرایی (6/44±38/57)، توافق پذیری (5/59±39/16) و وجدانی بودن (7±43/28) بالا، هوش معنوی بالاتری دارند. ویژگی شخصیتی روان رنجوری با ضریب همبستگی 0/44- به عنوان مهم ترین متغیر پیش بین در هوش معنوی واحدهای پژوهش تعیین شد. ضرایب تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر برای ترکیب خطی متغیرهای ویژگی های شخصیتی و هوش معنوی در سطح کمتر از 0/001 معنی دار بود.
بحث و نتیجه گیری
یافته های پژوهش از وجود رابطه بین ویژگی های شخصیتی و هوش معنوی در مردان معتاد در حال ترک استان ایلام حمایت می کند. با توجه به یافته های به دست آمده از این پژوهش می توان این گونه بیان داشت که ویژگی های فردی و شخصیتی افراد می تواند در بهره گیری بهتر از هوش معنوی و در نتیجه سازگاری و حل مسائل مختلف کمک کننده باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
192 تا 200
لینک کوتاه:
magiran.com/p1954531 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!