عملکرد تقاطع های هوشمند متصل به سیستم کنترل مرکزی SCATS تحت تاثیر اولویت دهی به خودروهای امدادرسان و ناوگان حمل ونقل همگانی به کمک سیستم DSRC

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
امروزه باتوجه به توسعه زیرساخت های ارتباطی، فرصتی مناسب جهت بهبود شرایط حمل ونقل شهری با توجه به ساختار های حمل ونقل هوشمند فراهم آمده است. کنترل هوشمند تجهیزات و وسایل حمل ونقلی یکی از جنبه های این قبیل از ساختارهای حمل ونقل هوشمند تلقی می شود. یکی از مزایای این سیستم ها، کنترل هوشمند مرکزی چراغ های راهنمایی در جهت اولویت دهی به خودروهای امدادرسان و ناوگان حمل ونقل همگانی است که موجب تسریع عملیات امدادرسانی و افزایش مطلوبیت استفاده از حمل ونقل همگانی برای شهروندان می شود.از سویی دیگر، فناوری نوین ارتباطات خودرویی در قالب امواج اختصاصی برد کوتاه (DSRC) برقراری ارتباطات خودروها با یکدیگر (V2V) و با تجهیزات کنار مسیر (V2I) را امکان پذیر ساخته است. از تلفیق این فناوری با سیستم کنترل مرکزی هوشمند چراغ های راهنمایی، امکان تخصیص زمان سبز در هنگام عبور خودروهای امدادرسان و ناوگان حمل ونقل همگانی از تقاطعات هوشمند و تمدید آن تا زمان عبور از تقاطع وجود دارد. هرچند این اولویت دهی موجب تاخیر در تخلیه بار ترافیکی سایر رویکردها می شود. این مقاله به بررسی میزان تاخیر و توقف در رویکردهای اصلی و فرعی تقاطع نلسون ماندلا- حقانی در زمان عبور خودروهای آتش نشانی و همچنین میزان حجم عبوری از تقاطع اشرفی - مرزداران در زمان عبور اتوبوس های BRT. با اخذ اولویت عبور به کمک DSRC پرداخته است. آمار حجم عبوری از هر یک از رویکردهای تقاطع محاسبه و میزان تاخیر با پارامترهای محاسبه شده توسط سیستم کنترل مرکزی SCATS ارزیابی شده است. نتایج به دست آمده از مقایسه زمان تاخیر و توقف نشان دهنده آن است که با حضور خودرو امدادرسان و BRT در مسیرهای موردبررسی و تمدید زمان سبز در آن محورها امکان عبور خودروهای ویژه فراهم شده اما این امر باعث تاخیر در تخلیه بار ترافیکی سایر رویکردهای تقاطع می شود. البته با توجه به اهمیت بالای عبور به موقع خودروهای امدادرسان و اتوبوس های BRT، تاخیر ایجادشده در سایر رویکردها در سیکل های زمانی بعد توسط سیستم کنترل مرکزی هوشمند قابل جبران خواهد بود. لذا این امر باید به سرعت صورت پذیرد تا از تحمیل تاخیر ایجاد شده به سایر محورهای شبکه جلوگیری کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 49
لینک کوتاه:
magiran.com/p1984921 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!