نقش تحقیق وتوسعه در چشم انداز جامعه

چکیده:
اختراع ماشین بخار ، بروز انقلاب صنعتی در نیمه قرن هیجدهم میلادی به راستی انفجاری از ارتقاء کیفیت بهره برداری از منابع موجود را به دنبال داشت . این امر موجب شد ، نه تنها روند تخریب طبیعت به منظور بهره برداری بیشتر از منابع تا حد بسیاری کنترل شود .بلکه رفاهی را برای انسان به بار آورد که در پرتو آن ، آدمی به رها کردن نیروی نفکر بپردازد . بدین سان زنجیره مسلسل توسعه با سرعتی باور نکردنی آغاز شده و با گذشت زمان بحث های پیرامون «بهره وری» و «کارآئی» و «اثر بخشی» و «تحقیق و توسعه» جای خودشان را در میدان مباحث علمی و صنعتی و اجتماعی و اقتصادی باز کردند. امروزه اهرم اصلی توسعه صنعتی ، سازماندهی و مدیریت فراگرد صنعتی شدن است و و صنعت محور اصلی توسعه است و از این جهت در برنامه ریزی توسعه و تحقیق و بازسازی هر کشور ستون اساسی آنرا تشکیل می دهد.تحقیق و توسعه نه تنها به انسان در تفکر و سطح هوشمندی او کمک می کند ، بلکه سبک زندگی وی را نیز شکل داده و تغییر می دهد و همانگونه که گفته شد اثر عمیقی که فعالیت های تحقیق و توسعه در چشم انداز جامعه بشری توسعه داده است را انقلاب صنعتی نامیده اند .
زبان:
فارسی
در صفحه:
53
لینک کوتاه:
magiran.com/p1988855 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!