بررسی میزان نیروی گیرش جانبی شست مدد جویان کوادری پلژی تحت تحریک الکتریکی با استفاده از شبیه سازی رایانه ای

نویسنده:
پیام:
چکیده:
هدف
مفصل انتهایی شست دست مددجویان کوادری پلژی که از تحریک الکتریکی عضلات جهت بازیابی حرکت انگشتان استفاده می نماید، هنگام عمل گیرش جانبی دچار خمش بیش از اندازه و در نتیجه گیرش ناموفق می گردد. در فعالیتهای روزمره این نوع گیرش جهت گرفتن و جابجا کردن برخی از اجسام کاربرد فراوانی دارد، لذا لازم است برای این دسته از مددجویان این امکان حرکتی بازیابی گردد. فعلا مشکل فوق توسط تثبیت بند انتهایی شست در امتداد بند میانی رفع می گردد که نیاز به عمل جراحی داشته و منجر به از دست دادن یک درجه آزادی می شود. در این تحقیق با استفاده از شبیه سازی رایانه ای یک مدل استاتیکی از دست، زاویه و نیروی گیرش در روش متداول و روش های پیشنهادی جایگزین محاسبه و مقایسه گردید.
روش بررسی
در مدل ارایه شده، انگشتان، کف دست و جسم مورد گیرش به صورت صلب، ثابت و عمود بر صفحه افق و شست به شکل زنجیره ای از سه جسم صلب که توسط یک مفصل دو درجه آزادی به دست و دو مفصل یک درجه آزادی به یکدیگر متصل شده اند در نظر گرفته شد. به هر مفصل گشتاور مقاومتی، گشتاور فعال عضلات و گشتاور حاصل از نیروی خارجی بر بند انتهایی شست اعمال گردید. عضلات فلکسور بلند شست (FPL: Flexor Pollicis Longus)، اکستانسور بلند شست (EPL: Extensor Pollicis Longus)، جمع کننده شست (ADP: Adductor Pollicis) و دور کننده شست (APB: Abductor Pollicis Brevis) در مدل بکار رفته و شش روش متفاوت مورد بررسی قرار گرفت: تحریک فلسکور بلند شست و فیوز کردن مفصل انتهایی شست 1) در زاویه صفر (روش متداول)، 2) در زاویه 15 و 3) در زاویه سی درجه؛ 4) تحریک فلکسور بلند شست، 5) تحریک همزمان فلکسور بلند شست و EPL و 6) تحریک همزمان فلکسور بلند شست، ADP و APB بدون فیوز نمودن مفصل.
یافته ها
مقایسه مابین نتایج تجربی دیگران و نتایج حاصل از مدل موید اعتبار مدل است. یافته ها آشکار نمود استفاده از عضله فلکسور بلند شست بدون فیوز نمودن مفصل انتهایی شست موجب گیرش جانبی نامناسب با نوک شست می گردد. و فیوز نمودن مفصل در امتداد بند میانی، بدون ایجاد تغییر محسوسی در نیروی گیرش، زاویه گیرش را به شکل موثری بهبود می بخشد. اگر چه اضافه نمودن زاویه فیوز موجب افزایش ناچیز نیروی گیرش می شود، زاویه گیرش به مقدار قابل توجهی افزایش یافته و حالت گیرش را نامناسی می نماید. لذا نتایج مدل موید اثربخشی روش متداول است. نتایج نشان می دهد میزان گشتاور خمشی خلفی اکستانسور بلند شست نمی تواند بر گشتاور خمشی قدامی فلکسور بلند شست غلبه نموده و تغییر قابل توجهی در حالت گیرش ایجاد نماید، لذا بنظر می رسد این راه حل پیشنهادی موفقیت آمیز نباشد. لکن در روش آخر، بدون نیاز به فیوز کردن مفصل، حالت گیرش تقریبا مشابه روش متداول بوده و نیروی گیرش 60 درصد بیشتر از نیروی گیرش در روش متداول می باشد.
نتیجه گیری
در استفاده از تحریک الکتریکی عضلات می توان عمل گیرش جانبی شست را بدون عمل جراحی و با استفاده از تحریک الکتریکی هم زمان عضلات فلکسور بلند شست، جمع کننده شست و دور کننده شست بازیابی نمود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
45
لینک کوتاه:
magiran.com/p312544 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!