علل نارسایی کلیوی در نوزادان بستری شده در واحد مراقبت های ویژه نوزادان مرکز آموزشی درمانی افضلی پور کرمان

پیام:
چکیده:
مقدمه

با وجود مزایای بی شمار شیر مادر، به دلیل نبود برنامه های کشوری پایش کفایت شیر مادر در روزهای اول زندگی، هر ساله تعدادی نوزاد با نشانه های بالینی و آزمایشگاهی کم آبی و نارسایی کلیه در مراکز درمانی بستری می شوند. هدف ما مطالعه نشانه های آزمایشگاهی، بالینی و تشخیص افتراقی نارسایی حاد کلیه در نوزادان و نقش دریافت ناکافی شیر به عنوان علت نارسایی و همچنین، تعیین ساده ترین و عملی ترین معیار آزمایشگاهی قادر به افتراق ازتمی پیش کلیوی (prerenal) از کلیوی (renal) می باشد.

روش

در یک مطالعه مقطعی آینده نگر از فروردین 1384 لغایت اردیبهشت 1385 به مدت 14 ماه در واحد مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) مرکز آموزشی درمانی افضلی پور کرمان، همه نوزادانی که در آزمایش های اولیه افزایش اوره و کرآتی نین خون داشتند بررسی شدند. معیا رهایی مانند درصد کاهش وزن نسبت به زمان تولد، تغذیه با شیر مادر، روش زایمان، نشانه های بالینی در هنگام مراجعه و نیز آزمایش هایی نظیر اوره خون، کرآتی نین و سدیم خون و ادرار و وزن مخصوص ادرار مد نظر قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از t-test و square Chi- به کمک نرم افزار SPSS به عمل آمد.

یافته ها

از36 نوزاد با نارسایی حاد کلیه که وارد مطالعه شدند 29 مورد (گروه اول، 80%) نارسایی پیش کلیوی به دلیل کم آبی و هفت مورد (گروه دوم، 20%) نارسایی کلیوی و پس کلیوی داشتند. در گروه اول میانگین کاهش وزن نسبت به زمان تولد14% و میانگین سن نوزاد در موقع بستری 10 روز بود. نشانه های بالینی هنگام بستری شدن عبارت بودند از: شیر نخوردن (69%)، بی حالی (58%)، تب (30%)، زردی، استفراغ و تشنج. اکثر نوزادان حاصل زایمان واژینال و تغذیه در 82% موارد با شیر مادر بوده است. همه ی مادران از نظر کمیت شیر، مورد پرسش قرار گرفتند. به عنوان راهنمای تشخیصی دریافت ناکافی شیر، کاهش دفع ادرار (کمتر از 6 بار در روز) از کاهش دفع مدفوع (کمتر از 3 بار در روز) در روز قبل از بستری اهمیت بیشتری داشت. سطح سدیم سرم و وزن مخصوص ادرار در نوزادان گروه اول به طور معنی داری بالاتر از موارد گروه دوم بود (05/0< P).

بحث و نتیجه گیری

این بررسی نشان می دهد که کاهش زیاد وزن در چند روز اول زندگی و کاهش دفعات ادرار و مدفوع باید به عنوان دریافت ناکافی شیر مادر در نظر گرفته شود. بنابراین تلاش بیشتری برای موفقیت در امر تغذیه با شیر مادر لازم است. همچنین سطح سدیم سرم و وزن مخصوص ادرار ساده ترین و عملی ترین معیار آزمایشگاهی در بررسی کم آبی نوزادان می باشند.

زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 45
لینک کوتاه:
magiran.com/p497547 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!