بررسی اثرات آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی (جنتامایسین، نئومایسین واسترپتومایسین) وفلوروکینولونی (افلوکساسین)بربروزآپوپتوز بافت بیضه موش صحرایی با روش TUNEL

چکیده:
زمینه واهداف
داروهای جنتامایسین، نئومایسین، استرپتومایسین وافلوکساسین ازدسته آنتی بیوتیک های خانواده آمینوگلیکوزیدی و فلوروکینولونی می باشند، که بر روی بیماری های حاصل از باکتری های گرم منفی وبیماری های عفونی دستگاه تناسلی-ادراری موثر عمل می کنندو در حال حاضردر بسیاری از کشورهای دنیا کاربرددرمانی دارند. انجام تحقیق فوق در ادامه تکمیل تحقیقات گذشته و به منظور، پی بردن به اثرات این داروها در ارتباط با مرگ برنامه ریزی شدهء (آپوپتوز) سلولهای بافت بیضه در طول دوره اسپرماتوژنز باروش تا نل در موش صحرایی بوده است.
روش بررسی
بدین منظور،50 سر موش صحرایی نژاد ویستار، که حدود 8 هفته سن داشتند و وزنشان در حدود g10 250 بود به پنج گروه کنترل و تحت مطالعه تقسیم شدند. هر چهار گروه تحت مطالعه (40=n) و کنترل(10=n) در شرایط یکسان از لحاظ مکان و محل زندگی و نوع ماده غذایی و آب آشامیدنی نگهداری می شدند و فقط گروهای تحت مطالعه در مقایسه با گروه کنترل که فقط از حلال دارو (سرم سالین نرمال) به صورت تزریقی(داخل صفاقی) استفاده کرده بودند، روزانه به مدت 14 روز از داروهای جنتامایسین به میزان mg/kg5 تزریقی (داخل صفاقی) و نئومایسین به میزان mg/kg 50، تزریقی (داخل صفاقی) و استرپتومایسین به میزان mg/kg40، تزریقی (داخل صفاقی) و افلوکساسین به میزان mg/kg72، تزریقی (داخل صفاقی) استفاده کردند. در روز چهاردهم به منظور مطالعات هیستوپاتولوژیکی، بافت بیضه پس از نمونه برداری و تثبیت در محلول فرمالین 10% جهت بررسی مرگ برنامه ریزی شده (آپوپتوز) با تکنیک تا نل به آزمایشگاه پاتولوژی ارجاع داده شد.
یافته ها
میزان سلولهای ژرمینال جنسی آپوپتوتیک شده(اسپرماتوگونی و اسپرماتوسیتهای اولیه) که به رنگ قهوه ای درآمده بودند در گروه جنتامایسین برابربا(17/10 15/24) و در گروه نئومایسین برابربا(11/9 15/25) در گروه استرپتومایسین برابربا(14/11 15/15) و در گروه افلوکساسین برابربا(17/8 15/34)بود و درگروه کنترل برابربا (41/2 3/7) بود که این تغییرات به میزان (05/0 > P) معنی داربود.
نتیجه گیری
از آنجا که،تعداد سلولهای ژرمینال جنسی آپوپتوتیک شده (اسپرماتوگونی و اسپرماتوسیتهای اولیه)درلوله های سیمینیفر گروه تحت درمان با استرپتومایسین در مقایسه با سایر داروها، کمتر میباشد لذا احتمال می رود که این دارو کمتر سبب ناباروری درموشهای نر گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
43
لینک کوتاه:
magiran.com/p510218 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!