شاخص های زمانی ارایه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی برای کودکان در تهران؛ 1385

چکیده:
زمینه و هدف
برای بسیاری از کودکان حادثه دیده، بخش قابل توجهی از آنچه که ساعت طلایی خوانده می شود، در مرحله پیش بیمارستانی به هدر می رود و این تاخیر در تدارک خدمات شناخته شده برای کودکان دچار آسیب شدید، ممکن است پیامدهای نامطلوبی را به دنبال داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی شاخص های زمانی ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی برای کودکان در تهران بود.
روش بررسی
مطالعه حاضر به صورت مشاهده ای مقطعی انجام شد. تماس های مربوط به ارائه خدمات اورژانس به کودکان سنین 15 سال و کمتر از میان کلیه تماس های ثبت شده بهمن ماه 1384 لغایت اردیبهشت 1385 بانک اطلاعاتی اورژانس تهران استخراج گردید. داده های دموگرافیک، نوع حادثه، شاخص های زمانی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی شامل Response time، Scene time، Total run time، Transport time، Round trip time و مرگ پیش از بیمارستان بیماران ثبت گردید. به منظور توصیف داده های کمی، از میانگین و انحراف معیار و به منظور توصیف داده های کیفی از جداول فراوانی استفاده شد و آنالیز تحلیلی با استفاده از تست t مستقل و مجذور کای انجام شد.
یافته ها
از مجموع کل 6787 تماس، تعداد 1052 مورد(5/15%) از کل تماس های ثبت شده اورژانس مربوط به کودکان بود. از این تعداد، 717 مورد(68%) به دلیل اورژانس های طب داخلی و سایر موارد(32%) به دلیل اورژانس های تروما بود. شایعترین اختلالات به ترتیب ترومای ناشی از تصادفات(7/18%)، تشنج(3/18%)، اختلال هوشیاری(4/12%) و مشکلات تنفسی(4/10%) بود. 21 نفر(36/5%) پیش از رسیدن آمبولانس به محل حادثه فوت کردند؛ اما هیچ بیماری در حین انتقال در آمبولانس فوت نکرد. میانگین(انحراف معیار) Response time، Scene time، Total run time، Transport time، Round trip time به ترتیب برابر 7/69/14، 1/119/20، 9/236/52، 1/124/18 و 3/307/60 دقیقه بود. میانگین سنی(انحراف معیار) بیماران فوت شده در محل حادثه و بیماران زنده مانده به ترتیب 04/5±95/7 و 41/4±74/10 سال بدست آمد که اختلاف آماری معنی داری را نشان داد(009/0=p). میانگین(انحراف معیار) Response time در فوت شدگان و بیماران زنده مانده به ترتیب 88/3±75/16 و 31/6±23/14 دقیقه به دست آمد، که اختلاف معنی داری را نشان داد(022/0=p).
نتیجه گیری
اگر چه برخی از شاخص های زمانی ارایه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی با آمار گزارش شده از برخی از کشورهای پیشرفته قابل مقایسه است، رساندن برخی دیگر از این شاخص ها نیز به سطوح توصیه شده جهانی نیازمند برنامه ریزی دقیق در زمینه اورژانس پیش بیمارستانی اطفال در جهت ارتقای شاخص های زمانی محسوس است. در زمینه آموزش پرسنل آموزش اورژانس نیز توجه به مشکلات شایع از قبیل تروما، تشنج، اختلال هوشیاری و مشکلات تنفسی ضروری است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
69
لینک کوتاه:
magiran.com/p516317 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!