فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی گیاهان زراعی
پیاپی 7 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شاپور لرزاده *، محمدرضا عنایت قلی زاده، عبدالنور چعب صفحات 3-18
    به منظور ارزیابی کارآیی مدیریت کنترل علف های هرز مزارع ذرت هیبرید سینگل کراس 704 با روش تلفیقی مکانیکی- شیمیایی، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار، در تابستان 1385 در مزرعه ی تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر انجام شد. تیمارها شامل آترازین آلاکلر، آترازین آلاکلر یک بار کولتیواسیون توفوردی، آترازین آلاکلر دوبار کولتیواسیون، ارادیکان، ارادیکان یک بار کولتیواسیون توفوردی، اردیکان دوبار کولتیواسیون توفوردی، دوبار کولتیواسیون توفوردی همراه با دو تیمار شاهد بدون کنترل علف هرز و کنترل کامل علف های هرز بودند. علف کش های آترازین، آلاکلر و ارادیکان به صورت پیش کاشت به کار برده شدند و علف کش توفوردی در مرحله 2 تا 5 برگی به کار رفتند. تیمارهای کولتیواسیون به ترتیب 15 و 25 روز پس از علف کش توفوردی به کار برده شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تاثیر تیمارهای آزمایش بر روی صفات مختلف از جمله وزن خشک کل، عملکرد و اجزای عملکرد ذرت معنی دار شده است به طوری که بیشترین عملکرد دانه متعلق به تیمار T3 به میزان 11800 کیلوگرم در هکتار بوده است. این تحقیق نشان داد که روش‏های مدیریت تلفیقی جهت کنترل علف‏های هرز از روش‏های شیمیایی یا مکانیکی مناسب‏تر می‏باشد و تیمارهایی که علف کش های پیش کاشت آن‏ها دامنه وسیع‏تری از علف‏های هرز را کنترل می‏کنند، کارآیی بیشتری نسبت به سایر تیمارها دارند.
    کلیدواژگان: ذرت، مدیریت تلفیقی علف‏های هرز، علف کش، کولتیواسیون
  • رضا رضایی سوخت آبندانی *، مهدی رمضانی صفحات 19-43
    در این پژوهش به منظور بررسی اثرات دورآبیاری و مقادیر نیتروژن بر شاخص های فیزیولوژیکی ذرت علوفه ای (S. c. 704) ، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلاء (نکاء) در سال زراعی 1388 اجراء شد. دورآبیاری در چهار سطح آبیاری 75 ، 100 ، 125 و 150 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاسA ، به عنوان عامل اصلی و سه سطح مقادیر نیتروژن صفر، 96 و 184 کیلوگرم در هکتار (به ترتیب معادل صفر، 200 و 400 کیلوگرم اوره در هکتار) عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد که دورآبیاری در صفاتی مانند: عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و عملکرد کاه (5%) و نیز مقادیر نیتروژن در صفاتی همچون عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و کاه، شاخص برداشت، وزن صد دانه، طول بلال، تعداد ردیف در بلال، تعداد دانه در هر ردیف و تعداد دانه در بلال (1%) و قطر بلال (5%) معنی دار گردید و همچنین اثرات متقابل دورآبیاری و مقادیر نیتروژن عملکرد بیولوژیک و عملکرد کاه (در سطح احتمال 1%) اثر معنی داری گذاشته است. عملکرد دانه با مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار نسبت به عدم مصرف نیتروژن 8/19 درصد افزایش معنی داری داشت، حداکثر شاخص برداشت برای تیمار بدون مصرف نیتروژن بدست آمد و با افزایش مصرف نیتروژن تا 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار شاخص برداشت بخاطر شدت افزایش عملکرد کاه نسبت به دانه کاهش داشت بطوری که عملکرد کاه نسبت به شاهد حدود 3/45 درصد افزایش یافت. سرعت رشد نسبی تحت مقادیر نیتروژن برای دورآبیاری 75، 125 و 150 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A تقریبا یکسان بوده و فقط تحت دورآبیاری 100 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A سرعت رشد نسبی با مصرف 96 و 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در تمامی مراحل رشد بیشتر گردید. در شاخص سطح برگ و وزن ویژه برگ در تیمارهای دورآبیاری با مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بویژه در مراحل آخر دوره رشد بیشترین بود، سرعت جذب خالص در شرایط بدون مصرف نیتروژن برای تمامی دورآبیاری در اواخر دوره رشد در مقایسه با مصرف 96 و 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار منفی گردید. بیشترین روند تغییرات ارتفاع بوته از مرحله 8 برگی به بعد با مصرف 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار مشاهده شد و ارتفاع بوته در زمان ظهور تاسل با دورآبیاری 125 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A حاصل گردید.
    کلیدواژگان: ذرت، دورآبیاری، کود نیتروژن، عملکرد و شاخص های رشد
  • علی غلامی *، علیرضا جعفرنژادی، غلامعباس صیاد، امیرحسین دوامی صفحات 45-57
    این پژوهش به منظور ایجاد توابع انتقالی و پهنه بندی عنصر آهن در بذر و شناخت عوامل موثر بر جذب آن در برخی مزارع گندم مناطق جنوبی استان خوزستان اجرا شد. بدین منظور در زمان رسیدگی گندم، از 121 مزرعه مناطق اهواز، دشت آزادگان، هندیجان، خرمشهر، ماهشهر، شادگان، رامهرمز و امیدیه به صورت وزنی نمونه برداری جفتی از خاک و بذر گندم انجام ونمونه ها برای اندازه گیری میزان آهن و برخی ویژگی های خاک به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج نشان داد، میانگین مقدار عنصر آهن در بذر و خاک، به ترتیب 5/56 و 56/12 میلی گرم در کیلوگرم بود. بیش از 50 درصد از خاک های مورد مطالعه دارای میزان آهن کمتر از 10 میلی گرم در کیلوگرم بودند. غلظت آهن در بذر گندم با مقدار شوری خاک همبستگی مثبت و معنی دار (*74/0=r) داشت. بین مقدار آهن خاک با درصد رس (*73/0=r) ، ظرفیت تبادل کاتیونی (*82/0=r) ، فسفر (*75/0-=r) و شوری (**86/0=r) نیز همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. به عبارت دیگر، عامل شوری دارای نقش مهمی در افزایش جذب آهن بوسیله گیاه بود. تابع انتقالی حاصل نشان داد که غلظت آهن در بذر رابطه (96/0=R2) معنی دار با ویژگی های شوری، فسفر و ظرفیت تبادل کاتیونی خاک داشت. بررسی توزیع مکانی عنصر آهن در بذر و خاک نیز نشان داد که مدل کروی، از قابلیت مناسبی برای بیان پراکنش این عنصر در بذر و خاک برخوردار است.
    کلیدواژگان: آهن، پهنه بندی، تابع انتقالی، گندم
  • فاطمه محسن نسب *، مهران شرفی زاده، عطاالله سیادت صفحات 59-71
    به منظور بررسی اثر فرسودگی بذر بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ی ارقام گندم در شرایط آزمایشگاه، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در دو محیط (فرسوده و غیر فرسوده) به روش تجزیه مرکب با 3 تکرار در سال زراعی 88-1387 در آزمایشگاه کنترل و گواهی بذر مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل ارقام مختلف گندم برتر منطقه (چمران، ویریناک، دز، کویر، چناب، زاگرس، استار، بهرنگ، دنا و کرخه) بودند. برای ایجاد فرسودگی ارقام در دمای 45 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 100 درصد به مدت 72 ساعت در آنکوباتور نگهداری شدند. از ارقام مورد آزمایش، رقمهای دنا، بهرنگ و کرخه گندم دوروم و بقیه ارقام نان بودند. نتایج آزمایش نشان داد که صفات درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی تحت تاثیر رقم و محیط و بر همکنش رقم و محیط در سطح احتمال 1% معنی دار شدند و بقیه صفات در سطح احتمال یک درصد و 5 درصد معنی دار شدند. از بین ارقام ،رقم زاگرس دارای بیشترین درصد جوانه زنی (92 درصد) و رقم استار دارای بیشترین سرعت جوانه زنی (75 درصد) بود که بیانگر قدرت و کیفیت مناسبتر این ارقام در محیط فرسوده شده بودند. بین ارقام چمران، ویریناک و استار در محیط نرمال و بدون فرسودگی در صفت درصد جوانه زنی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. شاخص بنیه بذر در رقم بهرنگ بیشترین مقدار بود که آن احتمالا به دلیل بیشتر بودن قوه زیست بذری این رقم به خاطر دارا بودن ذخایر ژنتیکی بذری و همچنین خصوصیت این رقم در برابر تحمل در شرایط ناسازگار محیطی بود. نتایج همبستگی نیز نشان داد که بین درصد جوانه زنی و عملکرد نهائی دانه در مزرعه همبستگی مثبت و معنی داری در سطح احتمال یک درصد مشاهده شد.
    کلیدواژگان: فرسودگی، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، گیاهچه، گندم
  • مه لقا قربانلی *، مژگان فرزامی سپهر، فرانک نوروزی صفحات 73-92
    در پژوهش حاضر گیاهان کلزا با دو رقم الایت و طلائیه تحت تنش توامان خشکی (2 سطح) و اسید آسکوربیک (1 سطح) قرار گرفتند. بعد از طی دوره تنش، گیاهان برداشت و پارامتر های گوناگون رشد مانند اوزان تر و خشک در دو بخش هوایی و زیرزمینی، سطح برگی، نرخ رشد نسبی، نرخ رشد نسبی برگ، سطح برگی ویژه، میزان آب در واحد سطح برگی، نرخ واحد برگی، اندازه گیری گردیدند. حضور اسیدآسکوربیک سبب تخفیف اثرات منفی تنش خشکی در هر دو گونه مورد مطالعه گردید. پاسخ های مورد مطالعه در رقم الایت نسبت به طلائیه بهتر بود. اندازه گیری فعالیت های آنزیمی در دانه رست های سویا تحت اثر عصاره گیاهان کلزا رقم طلائیه نشان دادند که عصاره به دست آمده از گیاهان کلزایی که تحت تیمارآبیاری FC 4/1 و اسیدآسکوربیک قرار داشتند افزایش معنی داری را در میزان فعالیت آسکوربات پراکسیدازی، کاتالازی و پراکسیدازی گیاهان سویا نسبت به عصاره به دست آمده از گیاهان کلزای تحت سایر تیمارها با اسیدآسکوربیک ایجاد کردند. همین نتایج در مورد رقم الایت هم صادق است با این تفاوت که میزان فعالیت آسکوربات پراکسیدازی در دانه رستهای سویا فقط تحت عصاره به دست آمده از گیاهان تیمار دیده تحت FC از بیشترین فعالیت برخوردار بود.
    کلیدواژگان: کلزا، خشکی، اسید آسکوربیک، سویا، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • شیوا رفیعی منش *، امیر آینه بند، داریوش نباتی احمدی صفحات 93-105
    به منظور بررسی اثر مقدار آب آبیاری و زمان قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد برعملکرد و اجزای عملکرد دانه ذرت هیبرید سینگل کراس704 پژوهشی در تابستان سال 1388 در مزرعه آزمایشی شهید سالمی اهواز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول عبارت بود از سه سطح آبیاری شامل I1: آبیاری معادل 100 درصد حجم آب مورد نیاز گیاه، I2: آبیاری معادل 80 درصد حجم آب مورد نیاز گیاه، I3: آبیاری معادل60 درصد حجم آب مورد نیاز گیاه که با توجه به تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A محاسبه شدند. فاکتور دوم عبارت بود از سه مرحله وضعیت آبیاری (مرحله عدم آبیاری) شامل S1: عدم قطع آب (شاهد) ، عدم آبیاری در مرحله هشت برگی گیاه،S3: عدم آبیاری در مرحله کاکل دهی گیاه. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر کم آبیاری و مرحله عدم آبیاری برعملکرد دانه و ماده خشک بلال در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. با افزایش شدت تنش خشکی عملکرد دانه، ماده خشک بلال، شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیکی کاهش یافت. تنش شدید خشکی (I3) در مقایسه با تیمار شاهد (I1) باعث کاهش عملکرد دانه به میزان 59 درصد شد. عدم آبیاری در مرحله کاکل دهی ذرت نسبت به تیمار عدم آبیاری در مرحله هشت برگی و تیمار عدم قطع آب بیشترین کاهش را در عملکرد دانه داشت. کاهش عملکرد دانه ذرت در تیمار آبیاری به دلیل کاهش در تعداد ردیف دانه در بلال، تعداد دانه در ردیف و وزن هزار دانه بود.
    کلیدواژگان: تنش خشکی، مرحله عدم آبیاری، ذرت دانه ای، عملکرد و اجزای عملکرد دانه
  • محمد مرادی *، ابراهیم پناهپور، مجید شبان صفحات 107-117
    به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و قطع برگ بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ی ذرت هیبرید سینگل کراس 700، آزمایش مزرعه ای به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با عامل اصلی تاریخ کاشت در 3سطح (5 تیرماه ،20 تیر ماه، 5 مرداد ماه) و عامل فرعی قطع برگ در سه سطح (عدم قطع برگ، قطع برگ در مرحله ظهور تاسل، قطع برگ بعد ازگرده افشانی قهوه ای شدن ابریشم ها) در سال 1387 اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر تاریخ کاشت و قطع برگ بر تعداد دانه در ردیف بلال، تعداد دانه در بلال، وزن دانه در بلال و عملکرد دانه معنی دارنبود. تعداد ردیف تحت تاثیر تاریخ کاشت قرار نگرفت ولی در تیمار قطع برگ در سطح یک درصد معنی دار بود. وزن هزار دانه تحت تاثیر تیمارهای قطع برگ و تاریخ کاشت قرار نگرفت. اثربرهمکنش تاریخ کاشت و قطع برگ بر تعداد ردیف در بلال معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه با 10/56 تن در هکتار در تاریخ کاشت پنج تیر، بود. تیمار عدم قطع برگ بالاترین عملکرد را دارا بود. با بررسی میانگین اثرات متقابل کمترین عملکردها مربوط به تیمارقطع برگ در زمان ظهور تاسل و در تاریخ کاشت 5مرداد ماه بود. برطبق نتایج بدست آمده تاریخ کاشت های دیر هنگام موجب کاهش عملکرد خواهد شد و همچنین تیمار قطع برگ نیز موجب کاهش عملکرد خواهد شدو بستگی به زمان های مختلف قطع برگ و شرایط اقلیمی منطقه دارد.
    کلیدواژگان: تاریخ کاشت، قطع برگ، ذرت، اجزای عملکرد، عملکرد دانه
  • زهرا صیادی *، سید عطاءالله سیادت، محمد مهدی پورسیاه بیدی صفحات 119-137
    این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سیستم های غذایی (کم نهاده، پرنهاده و ارگانیک) بر روی دورقم لوبیا در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی واقع در شهرستان ایوان، استان ایلام به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. سیستم های غذایی (کم نهاده، پرنهاده و ارگانیک) در سه سطح به عنوان عامل فرعی و ارقام در دو سطح (شکوفا، دانشکده) به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته شد. در این آزمایش صفات تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد شاخه در بوته، ارتفاع بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم بر صفات عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، وزن صد دانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته معنی دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. اثر سیستم های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته معنی دار گردید. گرچه اثر متقابل رقم بر سیستم های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت، تعداد شاخه در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در دانه معنی دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. نتایج میانگین اثرات متقابل نشان داد که بالاترین عملکرد دانه به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا متعلق می باشد. هم چنین بالاترین تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد شاخه در بوته، وزن صد دانه و ارتفاع نیز به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تعلق داشت. اما تعداد غلاف در بوته و شاخص برداشت به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم دانشکده متعلق می باشد. بنابراین نتیجه نهایی آزمایش بر مناسب بودن سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تاکید دارد. جهت حصول نتایج و دقت بهتر برش دهی اثر متقابل سطوح سیستم غذایی برای هر رقم صورت گرفت، که رقم شکوفا با سیستم های غذایی بر تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته دارای اثر معنی داری می باشند.
    کلیدواژگان: کودهای بیولوژیک، سیستم های غذایی، نهاده، رقم، لوبیا
|
  • Sh. Lorzadeh*, M.R. Enayat Gholizadeh, A. Chaab Pages 3-18
    In order to evaluate of integrated weed management efficiency, a comprehensive study was conducted in Research Field of Shushtar Islamic Azad University in the summer of 2006. The experimental design was randomized complete block (RCBD) with 4 replications. Treatments were 8 different combinations as Atrazin Lasso, Atrazin Lassoꉷ time cultivator 24D, Atrazinⶫⲣ times cultivator, Eradican, Eradican one time cultivator 24D, Eradican two times cultivator, one time cultivator 24D, two times cultivator 24D with two control treatments, consisted of free control weeds and complete control weeds. Atrazine, Lasso and eradican applied as pre-sowing and 24D applied in 2-5 leaf stage. Cultivator treatments were used 15 and 25 days after applying 2.4D, respectively. Corn grain yield and yield-related traits as total dry weight and yield components were significantly affected by the treatments. The highest grain yield was obtained in T3 with 11800 kg per hectar. Our results indicated that integrated methods of weed management are more efficient than chemical and mechanical ones.
    Keywords: Corn, Integrated control, Herbicide, Cultivation
  • R. Rezaei Sokhtabbandani*, M. Ramezani Pages 19-43
    In this research to survey the effects of irrigation interval and nitrogen fertilizer on physiological indexes of growth and function of silage corn (hybrid S.c. 704), we did an examination as split plots in randomized complete block design with 3 replications in agricultural research station- Biokola (Neca) in 2009 culturing year. Irrigation interval were in four levels of irrigations 75, 100, 125 and 150mm evaporation from class A evaporation pan as main factor and three levels of nitrogen values 0, 96 and 184 kg/ha (in order 0, 200 and 400kg urea/ha) as sub ordinate factor. Results showed that irrigation interval in characteristics like grain yield, biologic yield and stalk yield (5%) and nitrogen values in characters like grain yield, biologic yield and stalk yield, harvest index, hundred grain weight, ear length, number of row in row of ear, number of grains in each row and grain number per row of ear (1%) and ear thick (5%) became significant and also interaction between irrigation interval and nitrogen values and biologic yield and stalk yield had significant effect (1%). Grain yield consumption 184 kg nitrogen in hectar than to not consuming 19.8% had significant in crease. The maximum harvesting index obtained for treatment without consuming nitrogen and increasing nitrogen consumption until 184 kg/ha, harvesting index decreased because of intensity of increasing stalk yield than to grain so that stalk yield than to control in creased about 45.3%. The relatively growth rate under nitrogen values for irrigation interval 75, 125 and 150mm evaporation from class A evaporation pan was almost equal and just under irrigation interval 100mm evaporation from evaporation class A evaporation pan, the relatively growth rate consuming 96 and 184 kg/ha nitrogen increased in all growth stages. In leaf area index and special leaf weight in treatments of irrigation interval consuming 184 kg nitrogen in hectar specially in final stages of growth period was maximum. Net assimilation rate in conditions without consuming nitrogen for all irrigation interval in final of growth period comparison to consumption 96 and 184 kg nitrogen in hectar became negative. The most changes processes of bush height observed from stage 8 leaves to then consuming 184 kg nitrogen in hectar and bush height in tassel appearance with irrigation interval 125mm evaporation from evaporation class A pan obtained.
    Keywords: Corn, irrigation interval, Nitrogen fertilizer, yield, growth indexes
  • A. Gholami *, A.R. Jafarnejadi, Gh. Sayyad, A.H. Davami Pages 45-57
    This research was conducted for preparing pedo-transfer functions and mapping of - Iron (Fe) on seed and wheat farms soils of some regions Khuzestan province. In order to, at maturity growth stage of wheat, 121 samples (soil and wheat) were taken from Ahvaz, Dasht-e-Azadegan, Hendijan, Khoramshar, Mahshar, Shadegan, Ramhormoz and Omedeyeh using a weighing method. All samples (seed and soil) were analyzed for soil properties and Fe of seed. The results revealed that Fe concentrations average on seed and soil were measured 56.5 and 12.56 (mg.kg-1) respectively. Also, more than 50% soils, Fe-DTPA concentration was less than 10 (mg.kg-1). A significant correlation was obtained between the seed-Fe and soil salinity (r=0.74*). There was significant (p
    Keywords: Iron, Mapping, Pedo, tranfer function, Wheat
  • F. Mohssen Nasab*, M. Sharafi Zadeh, A. Siadat Pages 59-71
    In order to study the effect of aging acceleration test on seed germination and seedling growth of wheat cultivars an experiment was done based on a randomized complete block design with 3 repetitions in 2 media (aging and normal)using combined analysis of variance during 2008-2009 in laboratory of seed control and certification department in Agricultural Research Center,Safiabad ,Dezful.Factors were best selected wheat cultivars (chamran, veerynak, dez, kavir, chenab, zagrous, star, behrang, dena and karkhe). All cultivars incubated in incubator (temperature, 45°C humidity, 100%) for 72 hours to quicken aging. Dena, karkhe and behrang belonged to durum species and the other ones were subspecies of bread wheat. Results showed that there were significant effect of cultivar ,medium and as well as interaction of them on germination percentage and germination rate at 1% probability ,the other traits were significant at 1% and 5% probability.Among cultivars.zagrous revealed the highest germination percentage (92%) and star cultivar showed the highest germination rate with 75%,and these results, are because of vigor and high quality of these cultivars in aging medium.There were not signicant differences between chamran, veerynak and star cultivares in germination percentage when grown in normal medium. Finally results indicated that there were a positive significant correlation between germination percentage and seed yield at 1% probability.
    Keywords: aging, germination percentage, germination rate, seedling growth, wheat
  • M. Ghorbanli *, M. Farzami Sepehr, F. Norozi Pages 73-92
    In the present study two types of canola, Elite and Talaieh were subjected to simultaneous stress of drought (three levels) and ascorbic acid (one level). After the period of stress, plants were harvested and different growth parameters as Dry and Fresh Weight of the shoots and roots, Leaf Surface Areas, Relative Growth Rate, Relative Leaf Growth Rate, Leaf Water Content Area, Specific leaf Area, Unit leaf Rate were measured. In both plant varieties, Acid ascorbic reduced the negative effects of drought. The Elite type showed better results than Talaieh. Both plants were harvested in 40th day after exposure to drought and ascorbic acid and then water extracts of different parts of treated plants were prepared. The allelopathic effects of canola plants on germination and growth rates of soybean plant( type TMS) was evaluated. According to the results the water extract obtained from Talaieh revealed better effects on longitudinal growth of roots and aerial parts of soybean seedlings. Canola extract from ¼FC irrigation and ascorbic acid treated plants showed significant rise in activity of ascorbate peroxidase, catalase, and peroxidase enzymes in soybean plants compared to canola extracts under other treatments with ascorbic acid. The same results were seen in Elite type ,although the highest level of ascorbate peroxidase activity in soybean seeds was observed with the extracts from plants under FC.
    Keywords: Canola, Drought, Ascorbic acid, Soybean, Antioxidant activity
  • S. Rafiee Manesh*, A. Ayenehband, D. Nabati Ahmadi Pages 93-105
    The present study was conducted to investigate the effect of different levels of irrigation and withholding irrigation on yield and yield components of cornhybrid S.C.704 in 2009 in Ahvaz Shahid Salemi Experimental Field.The experiment was set up as a factorial in a randomized complete block design with three replications. Treatments were arranged with three irrigation levels:I1,I2 and I3 in which each was irrigated equivalent to 100%(control),80% and 60% available water into targeted soil respectively .Using pan evaporation of class A to calculate the quantity of water in regard to evaporation for each treated plot,and three levels of withholding water:S1,S2 and S3 which following with no implement of water stress (control), withholding water at the stage of 8th leaf growth and withholding water at the silk stage, respectively. The results of data analysis indicated that there was significant effect on kernel and dry matter yield due to irrigation and non-irrigation treatments. As drought stress severity was promoted kernel, dry matter yield, harvest index and biological yield were significantly decreased. Severe drought stress (I3) caused reducing the kernel yield by 59% when compared to plants grown under control (I1) condition. Withholding water during silk stage drastically reduced corn yield in comparison with withholding water at the stage of 8th leaf growth and control treatments.Reduction in number of seed row in cob, number of seeds per row and 1000–grain weight were primary factors for corn yield and yield declining.
    Keywords: Drought stress, levels of withholding water, grain yield, yield components
  • M. Moradi *, I. Panahpur, M. Shaban Pages 107-117
    In order to investigate the effect of planting date and leaf cutting(defoliation) on yield and yield components of corn (hybrid single cross 700), an experiment was conducted in 2009, as split plot in randomized complete block design with three levels of planting date (June 26, June 11,July 27 ) as main-plot factors and defoliation in three levels (no defoliation,defoliation in tassel emergence stage,defoliation in anthesis-silking interval) as sub-plot factors. Results showed that there were no significant effect of planting date and defoliation on number of kernel rows per ear, kernel number per ear, kernel weight per ear and grain yield .Planting date revealed no significant effect on number of rows per ear, in contrary, defoliation showed significant effect on that ,at 1% probability, also 1000-kernel weight was not affected by planting date and defoliation.There were significant interaction effect of planting date × defoliation on kernel rows per ear.The highest grain yield was obtained in planting date of June 26 with 10.56 ton/ha .The treatment of no defoliation showed the highest grain yield. Interaction effects of treatments indicated that the lowest yield was related to defoliation in tassel emergence stage on July 27.Our results showed that late planting and defoliation can cause yield decline in corn.Finally grain yield depends on the time of defoliation ,as well as , the weather conditions of the region.
    Keywords: planting date, defoliation, corn, yield components, grain yield
  • Z. Sayadi *, S.A. Siadat, M.M. Porsiabidi Pages 119-137
    In order to study of nourishing systems effect ( input, fullput and organic) on two bean cultivars an experiment was carried out in the summer of 1388 at Agriculthural Research Station, in Ivan town( Ilam province) as split plot in a randomized complete block design with four repetitions. Nourishing systems ( input, fullput and organic ) were considered as subplots, with three levels, and bean cultivars ( flourished, collage )were as the main factor. Variables such as, number of sheathes per bush, number of seeds per bush, number of branches per bush, bush height, hundred seeds weight, seed yield, biological yield and harvest index were measured. Analysis of variance showed that there were significant interaction between variety and characteristics as seed yield, biological yield, hundred seeds weight, number of sheath per bush ,number of seeds per bush, number of seeds per sheath, and bush height as well as significant interaction between nourishing systems and characteristics as harvest index, number of sheathes per bush and number of seeds per bush. Comparison of means revealed that the highest seed yield belonged to the treatment of organic nourishing system with flourished cultivar, and also the highest number of seeds per bush, number of seeds per sheath, number of branches per bush, weight of hundred seeds and bush height obtained from the same treatment. Otherwise, the greatest number of sheathes per bush and harvest index belonged to college cultivar with organic nourishing system treatment. Finally our results emphasize on using of organic nourishing system with flourished bean cultivar.
    Keywords: Biological fertilizers, Nourishing systems, Cultivar, Put, Bean