فهرست مطالب

آسیب شناسی، مشاوره و غنی سازی خانواده‬ - سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1396)

نشریه ‪ آسیب شناسی، مشاوره و غنی سازی خانواده‬
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لاله آجلی لاهیجی، استاد محمدعلی بشارت* صفحات 1-20
    سال های اخیر به دلیل نرخ بالای طلاق در کشور رسیدگی به بهبود رابطه زوجین برجسته شده است. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شرکت در برنامه روان- آموزشگری مبتنی بر روی آورد سیستمی- رفتاری گاتمن در سازش یافتگی زوجی و احساس های مثبت زوجین انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش همه زوجین شهر شیراز سال 95-1394 بود. شمار 28 نفر با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شده و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند (28 نفر در دو گروه هفت زوجی). اعضای گروه های آزمایش در هفت نشست هفتگی 120دقیقه ای در سالن هتل ستارگان شیراز شرکت کردند. برای گردآوری داده ها سنجه سازش یافتگی زناشویی1976 و پرسشنامه احساس های مثبت درباره به همسر الری، فینچام و ترکویتز (1983) به کاربرده شد. برآیندهای تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد شرکت در برنامه روان- آموزشگری مبتنی بر روی آورد سیستمی- رفتاری گاتمن در افزایش سازش یافتگی زناشویی (P<0/008 ،F=7/564) و بر افزایش نگرش مثبت به همسر(P<0/001 ،F=20/242) کارآمد بوده است. ازاین رو آموزش های مبتنی بر دیدگاه گاتمن می تواند برای افزایش سازش یافتگی زناشویی و ایجاد احساس مثبت آن ها به یکدیگر و کاهش بی ثباتی پیوند زناشویی و جلوگیری از رخداد طلاق کارساز تلقی گردد.
    کلیدواژگان: سیستمی، رفتاری، گاتمن، سازش یافتگی، زوجین، احساس
  • مهرانگیز دلداده مقدم، نسرین باقری* صفحات 21-40
    رضایت زناشویی زوجین که متاثر از شناخت است در سلامت روانی- اجتماعی آن ها نقش مهمی دارد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی تعارض های زناشویی زن و مرد بر پایه رفتارهای واپایی (مهارگری) و تفسیر دشواری ها به انجام رسید. پژوهش توصیفی و روش آن همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان متاهل رودهن در سال 1394 بود. از این جامعه آماری 342 دانشجوی متاهل (220 زن، 122 مرد) با روش تصادفی چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه تعارض های زناشویی ثنایی ذاکر و براتی (1387)، مقیاس رفتارهای واپایی زن و شوهر گراهام– کوان و آرچر (2005) و مقیاس تفسیر دشواری ها هترینگتون، کوکس و کوکس (1998) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها آزمون رگرسیون چندمتغیره سلسله مراتبی به کار گرفته شد. یافته ها نشان داد هر دو بعد مشکلات میان فردی (05/0 p<،083/0=β) و مشکلات درون فردی (05/0 p<،081/0=β) تعارض های زناشویی را پیش بینی می کنند. همچنین از میان ابعاد رفتارهای واپایی، ضریب رگرسیون مربوط به بعد مهار اقتصادی (01/0 p<،301/0=β)، مهار با ترساندن (01/0 p<،227/0=β) و مهار با منزوی کردن (01/0 p<،289/0=β) پیش بین تعارض های زناشویی بودند. ضریب رگرسیون سایر مولفه های واپایی (مهار هیجانی و مهار تهدیدآمیز) معنی دار نبود. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می گردد در راستای بهبود روابط زناشویی و محکم تر شدن بنیان خانواده توجه به نقش آموزش مهارت های شناختی و رفتاری زوجین بیشتر شود.
    کلیدواژگان: تعارض، زناشویی، رفتار، واپایی، تفسیر
  • نوشین براهیمی، صدرالله خسروی، رضا صمیمی* صفحات 41-56
    فراتر از تاثیر الگوهای ارتباطی بر کارکرد خانواده، بخش گسترده ای از زندگی روانی-اجتماعی از این الگوها متاثر می گردد. ازاین رو این پژوهش با هدف پیش بینی روان طرح واره های ناسازگار نخستین و خشم بر پایه الگوهای ارتباط خانواده انجام شد. پژوهش توصیفی است و با به کار بستن طرح همبستگی انجام شد. جامعه آماری، دربرگیرنده همه دانشجویان سال تحصیلی 95-94 دانشگاه آزاد شیراز بود. با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی 200 نفر از آن ها به عنوان نمونه پژوهش گزینش شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها فرم کوتاه پرسشنامه طرح واره های ناسازگار یانگ (1999)، رونوشت تجدیدنظر شده پرسشنامه الگوهای ارتباط خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک (a2002) و سیاهه خشم نواکو (1998) بودند. برآیندهای نرخ همبستگی نشانگر همبستگی منفی طرح واره های ناسازگار با الگوی ارتباطی گفت وشنود و همبستگی مثبت با الگوی ارتباطی همنوایی بود. برآیندهای تحلیل رگرسیون نشان داد پراکنش طرح واره طرد و رهاشدگی با الگوی ارتباطی جهت گیری گفت وشنود (-0/340، P<0/0001=β) و همنوایی (0/146، P<0/05= (β درخور تبیین است. همچنین گستره کارکرد آشفته-0/189، P<0/01) =(β، طرح واره های کرانه آشفتگی-0/344، P<0/001)=(β و طرح واره های گوش به زنگی و بازداری -0/125، P<0/001)=(βالگوی ارتباطی گفت وشنود پیش بینی می شود. افزون بر این، همبستگی الگوهای ارتباط گفت وشنود (-0/282، P<0/001=r) بوده و الگوی ارتباطی همنوایی (0/222، P<0/001=r) با خشم معنی دار و خشم با الگوی گفت وشنود درخور تبیین بوده است-0/231، P<0/01) =(βیافته های این پژوهش نشانگر تاثیر چشمگیر الگوهای ارتباط خانواده در طرح واره های ناسازگار و خشم دانشجویان است.
    کلیدواژگان: ارتباط، خانواده، طرحواره، خشم، دانشجو
  • سید ولی کاظمی رضایی، انسیه کربلایی اسمعیل*، حجت الله پیرزاده، گیتا افروخته، رضا رضایی صفحات 57-74
    دگرگونی های زندگی زنان یکی از تحولات زندگی اجتماعی در روزگار نوین است. گرچه، اشتغال زنان در میان این تحولات به فرنود تاثیرات عینی آن در عرصه اجتماعی و فردی نقش ویژه ای دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی و هم سنجی دین داری و تاب آوری خانواده در زنان شاغل و غیر شاغل شهر کرج بود. روش انجام این پژوهش پس رویدادی است. جامعه آماری این پژوهش دربرگیرنده همه آموزگاران زن آموزشگاه های ابتدائی و زنان خانه دار ساکن شهر کرج در سال 1395 است. روش نمونه گیری به شیوه خوشه ایچندمرحله ای انجام شد. داده ها با به کارگیری سنجه تاب آوری کونر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه دین داری گلاک و استارک (1965) گردآوری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون T دو نمونه مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد میان میانگین های دو گروه زنان آموزگار و غیر شاغل در دین داری (09/3T=؛ 01/0P<) و تاب آوری خانواده (98/1T=؛ 05/0P<) تفاوت معنی داری وجود دارد؛ می توان نتیجه گرفت دین داری و تاب آوری به افراد کمک می کند که با دشواری ها کنار آمده و بتوانند سلامت روانی خود را حفظ کنند و برآیند اینکه تنیدگی کمتری را در زندگی و روابط خود ادراک کنند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، خانواده، خانه دار، دین، زن، کار
  • سید محمد عبادی راد، کلثوم کریمی نژاد* صفحات 75-92
    حضور عناصری همچون تعهد زناشویی، بی آلایشی زناشویی و ارتباط زناشویی در کنار نبود عناصری مانند خشونت خانوادگی و خیانت در میان زوجین، از برجسته ترین عوامل تضمین کننده پیوند زناشویی سالم است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش زوج درمانی شناختی - سیستمی گاتمنی بر تعهد زناشویی زوجین شهر مشهد بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده همه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد و نمونه پژوهش دربرگیرنده 32 زوج بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند و از راه گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش (16 زن و شوهر) و گواه (16 زن و شوهر) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از سیاهه تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) استفاده شد. متغیر مستقل، زوج درمانی به شیوه گاتمنی (شناختی-سیستمی) بود که در 8 نشست 2 ساعته (هفته ای یک نشست) به گروه آزمایش آموزش داده شد. داده ها با به کارگیری آزمون t گروه های مستقل و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شد. برآیندها نشان می دهد که زوج درمانی شناختی- سیستمی گاتمنی با توجه به آماره به دست آماده (4/6=F) اثربخشی معنی داری (05/0>P) بر تعهد زناشویی داشته و مایه افزایش تعهد در زوجین می گردد. زوج درمانی شناختی - سیستمی گاتمنی به شیوه غیرمستقیم و از راه بهبود کارکرد زوجین در باورهای ارتباطی بر تعهد زناشویی و بهبود تعهد اثرگذار است.
    کلیدواژگان: زوج درمانی، گاتمن، شناختی، سیستمی، تعهد زناشویی
  • نصیره مقدم فر*، مهدیه ذکایی آشتیانی صفحات 93-114
    پیامدهای آسیب فردی، خانوادگی و اجتماعی برآمده از جدایی زنان از همسر در جامعه بسیار چشمگیر است، پژوهش حاضر با هدف هم سنجی تمایزیافتگی، روان بنه های ناسازگار نخستین و حمایت اجتماعی ادراک شده زنان دارای همسر و زنان جداشده انجام شد. روش پژوهش علی مقایسه ای و جامعه آماری زنان متاهل و جداشده منطقه دو شهر گرگان در پاییز 1395 بود؛ شمار 100 نفر از آن ها (50 نفر جداشده و 50 نفر متاهل) به روش غیر تصادفی هدفمند از نوع قضاوتی به عنوان نمونه گزینش شدند. داده ها با ابزارهای روان بنه یانگ (1998) حمایت اجتماعی ادراک شده زمیت، داهلم، زمیت و فاردل (1988) و تمایزیافتگی خود اسکورون و فریدلندر (1998) گردآوری شد. داده ها با به کارگیری آزمون تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شد. برآیندها نشان داد تفاوت حمایت اجتماعی ادراک شده (039/0>P،4/402=F) دو گروه معنی دار است ولی تفاوت معنی داری در تمایزیافتگی خود (338/0>P،079/0=F) و روان بنه های ناسازگار نخستین (079/0>P،157/3=F) دو گروه زنان جداشده و متاهل وجود نداشت. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که زنان جداشده در هم سنجی با زنان متاهل در حمایت های اجتماعی ادراک شده، واکنش پذیری هیجانی و همچنین در برخی طرح واره های ناسازگار نخستین دچار مشکلاتی می شوند.
    کلیدواژگان: تمایزیافتگی، زنان، حمایت، اجتماعی، روان بنه، جداشده
  • معصومه شکر الله زاده، منیره فروزش، محمد رفیع بذرافشان*، حسین حسینی صفحات 115-131
    تعارض و کشمکش های طولانی زوجین و تنش برآمده از آن مایه بی رمقی زناشویی و نابسامانی در کارکرد خانواده است. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی زوج درمانی شناختی- رفتاری بر تعارض و بی رمقی زناشویی زوجین بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده زوجین آموزگار شهر نورآباد در سال 1395 بود. 64 نفر با روش غیر تصادفی در دسترس از میان جامعه پژوهش انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 32 نفری (هر گروه 16 زن و شوهر) آزمایش و گواه گمارده شدند. زوجین گروه آزمایش در 12 جلسه مداخله، هفته ای 75 دقیقه ای شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها سیاهه بی رمقی زناشویی پاینز (1996) و پرسشنامه تعارض های زناشویی ثنایی (1387) بود. داده ها با آزمون آماری تحلیل کوواریانس تحلیل شد. یافته های این پژوهش نشان داد آموزش مهارت های شناختی- رفتاری بر تعارض های زناشویی (34/18F=،001/0 P=) و بی رمقی زناشویی (11/18F=،001/0 P=) تاثیرگذار است. با توجه به یافته های پژوهش، می توان گفت که درمان شناختی- رفتاری با تغیر باورهای منفی زوجین و کمک به جلوگیری از تعارض های زناشویی می تواند باعث کاهش تنش میان فردی و سرانجام کاهش بی رمقی زناشویی شود.
    کلیدواژگان: زوج، درمان شناختی، رفتاری، تعارض، فرسودگی، زناشویی
  • ناصر یوسفی * صفحات 132-133
    قهرمانگری آدمی مظاهر گوناگونی دارد. می توان آن را در گستره ای بس پهناور ترسیم نمود؛ می توان از کنش های بشردوستانه یک مصلح اجتماعی و نوآوری های سودمند یک دانشمند علوم طبیعی تا ازخودگذشتگی کودک کار اجباری و نقش بسیار پررنگ یک رهبر معنوی را در این گستره گنجاند. برای نمونه می توان به نگاره های سینمای هالیوود اشاره کرد که کارکرد آن ها در بسیاری موارد آفرینش نگاره قهرمان است. به نظر می رسد بخشی از انگیزه فراگیر ساختن نگاره قهرمان آفرینش یک الگو است و کوشش برای آفرینش الگو گویای نیاز جامعه به گسترش کنش های همسان با کنش های آن نگاره در میان مردم است. با بازبینی قهرمان های هالیوودی یک الگوی بسیار پربسامد آشکار می گردد: «قهرمان ناجی خانواده است» یا به دیگر سخن «قهرمان کسی است که برای حفظ خانواده از جان بکوشد». اگر نظام رسانه ای برای آفرینش چنین الگویی بکوشد شایان ستودن است، به ویژه هنگامی که احساس شود نظام خانواده رو به تباهی است. با تامل در چنین پدیده ای این پرسش ها پیش می آید که ترسیم چندوچون پایداری خانواده در کشور ما چه نمودی دارد؟ پیشگیری از کاستی و تباه نظام خانواده چگونه میسر است؟ جامعه ایرانی در هم سنجی با جامعه غرب چه دیدگاهی به کوشش برای پایداری خانواده دارد؟ و درخورترین راهکارها برای پاسداری از پایداری خانواده در کشور ما کدام اند؟ چه بسا یکی از پاسخ های درخور به مجموع این پرسش ها این باشد که کوشش برای فراهم ساختن یک رویکرد بومی بر پایه یافته های علمی که مشاوره پیش از ازدواج، غنی سازی خانواده و سرانجام کاهش نرخ طلاق از کارکردهای آن باشد کوششی ارزشمند به شمار آید.
    کلیدواژگان: قهرمان، نگاره، خانواده، سینما، طلاق، هالیوود، مشاوره، غنی سازی، پیش از ازدواج
|
  • Laleh Ajeli Lahiji, Professor Mohammad Ali Besharat* Pages 1-20
    In recent years due to the high rate of divorce in our, tending to couple's relationship enhancement is highlighted. The purpose of this study was to investigate the effect of participation in psycho educational program based on Gottman's Systemic-Behavioral approach in couple's dyadic adjustment and positive feelings. The method of the study was quasi-experimental with the pretest, post-test and control group design. The statistical population was comprised of all the married of Shiraz in the 2015-2016 that selected by convenient sampling method. They were assigned randomly into two 28 subjects of control and experimental groups (two groups with 7 couples).The members of the experimental group participation in seven 120-minute weekly session, in one hall of the Star hotel of Shiraz. In order to collect the required data, Da's dyadic adjustment scale 1976, and positive feelings questionnaire by OLeary, Fincham, Turkewitz (1983) have been used.. The results of single-variable covariance analysis and showed that participation in psycho educational program based on Gottman Systemic-Behavioral approach in increasing the dyadic adjustment (p
    Keywords: systemic, behavioral, Gottman, adjustment, couples, feeling
  • Mehrangiz Deldade Moghadam, Dr Nasrin Bagheri* Pages 21-40
    Couple''s marital satisfaction influenced by cognition, plays a major role in the psychosocial health of the couples. The present study was conducted in order to predict marital conflicts between men and women based on controlling behavior and interpretation of problems. The present research is a descriptive-correlational study. The statistical population included all married university students in Roodehen in 2015. Based on multi-stage random sampling method, 342 of them (220 women and 122 men) were selected as the sample. The participants were asked to fill out the marital conflict questionnaire of Sanaei Zaker and Barati (2008), the Couples’ controlling behavior scale of Graham-Cowan and Archer (2005), and Difficulties Interpretation Scale of Heintrington, Cox, and Cox (1998). The obtained data were statistically analyzed using the multivariate hierarchal regression test. The findings showed that both interpersonal problems (β=0.083, p
    Keywords: conflict, marital, behavior, controlling, interpretation
  • Nooshin Barahimi, Dr Sadrollah Khosravi, Reza Samimi* Pages 41-56
    Beyond the effect of communication patterns on family function, a great deal of psychosocial part of life affects by this patterns. Therefore, this research was done by the aim of Prediction of early maladaptive schemas (EMS) & anger based on family communication patterns (FCP). The study method was descriptive & correlation. The population of study was all the students of Islamic Azad University of Shiraz who studied in 1.st semester of 2016. By stratified sampling, 200 students were selected. The tools of this research were Young schema questionnaire short-form (1999), Koerner & Fitzpatrik FCP text-revised (2002a) & Novako anger questionnaire (1998). The correlation results show the negative relation among EMS & conversation orientation, but positive relation among EMS & conformity orientation. Results showed the rejection & abandonment was predicted negatively (β=-0/340, P
    Keywords: communication, family, schema, anger, student
  • Seyed Vali Kazemi Rezai, Ensie Karbalaeiesmaeil*, Hojatallah Perzadeh, Gita Afrookhte, Reza Rezai Pages 57-74
    One of the developments of social life in the new age is the changes in the lives of women. The employment of women however, among these developments, has a special role and role due to its concrete effects on the social and individual scene. The aim of this study was to investigate and compare religious and family resilience among employment and unemployed women in Karaj city. This study was a causal-comparative design. The target population consisted of all female elementary school teachers and homemakers that living in Karaj city in 1395. Multi-stage cluster sampling method was used. Data were collected with Connor- Davidson Resilience Scale (2003) and Glock- Stark religiosity questionnaire (1965). T-test was used to data analyze. Two independent T test results showed that there are significant differences in teachers and unemployed women on religion and family resiliency; this means that teacher's women are higher than unemployed women in religious(P
    Keywords: resilience, family, housewife, religion, woman, work
  • Seyed Mohammad Ebadirad, Kolsoum Kariminejad* Pages 75-92
    The presence of the elements such as marital commitment, marital intimacy and marital relationships alongside the absence of the elements such as family violence and infidelity among the couples, are from the most important factors garanting the healthy marriage. The purpose of the current study was to investigation of the effectiveness of the Gottman’ couple therapy (cognitive-systemic) on marital commitment of Mashhad’s couples. The research method was quasi experimental with pretest-posttest and control group. The statistical population of the study consisted of all couples referring to counseling centers of Mashhad and the study sample consisted of 32 couples that were selected through convenient sampling and were assigned randomly to experimental (16 couples) and control (16 couples) groups. To gather the data the Adams and Jones's marital commitment inventory (1997) was used. The independent variable was Gottman’ couple therapy (cognitive-systemic) that was trained to Experimental group in 8 sessions of 2 hours (each week one session). The data were analyzed using independent T-tests groups and covariance analysis method. The results indicated that the Gottman’ (cognitive-systemic) couple therapy had a significant effectiveness on marital commitment (p
    Keywords: couple therapy, Gottman, cognitive, systemic, marital commitment
  • Nasireh Moghadam Far*, Mahdiyeh Zokaie Ashtiyani Pages 93-114
    The consequences of individual, family and social harm resulting from the separation of women in society are very significant. The present study was conducted to compare self-differentiation, early maladaptive schema and perceived social support of the married and separated women. This was a causal-comparative research and the statistical population consisted of the married and separated women of District 2 of Gorgan, Iran in autumn 2016, of whom, 100 (50 separated and 50 married women) were selected as the sample using the non-probability sampling method with an element of judgment. Data were collected using the Young' early maladaptive schema questionnaire 1998, the multidimensional scale of perceived social support Zimet, Dahlem, Zimet, and Farley 1988, and the Skowron and Friedlander' self-differentiation inventory 1998. In general, six questionnaires were incompletely answered by subjects and 11 cases were excluded due to normalization of data. Data were analyzed by multivariate analysis of variance analysis. The results showed that there was a significant difference between the two groups of perceived social support (P > 0.039, F = 402.4) and there was no difference between two groups of separated and married women in terms of self- differentiation (P
    Keywords: differentiation, women, social support, schema, separation
  • Masoumeh Shokrollahzadeh, Monireh Forouzesh, Dr Mohammad Rafie Bazrafshan*, Hossein Hosseini Pages 115-131
    Conflict and long strife between couples and tensions arising from it cause marital burnout and disruptions in family functioning. The purpose of this study was surveying the effect of cognitive behavioral couple therapy on marital conflicts and marital burnout. This is a semi-experimental study with pretest-posttest design along with a control group. The statistical population of the study consisted of teacher's couples in the Norabad city during the 2016 year. 64 people selected with Non-probable convenience sampling strategies among statistical populations, and randomly assigned into two groups of 32 people (each group of 16 couples). The experimental group couples participated in 12 intervention sessions, 75-minute weekly. The data collection tools were the couple burnout inventory of Pines (1996) and The marital conflict questionnaire of Sanai (2000). Data were analyzed by use analysis of.The results of this study showed that cognitive behavioral skills training effective on marital conflict (F=18.34, P= 0.001) and marital burnout (F= 18.11, P=0.001).According to the findings of this study, can be said that cognitive-behavioral therapy with changing the negative beliefs of couples and helping to prevent marital conflicts can cause reduced interpersonal distress and finally reduce marital burnout.
    Keywords: couple, cognitive-behavioral therapy, conflict, burnout, marital
  • Naser Yoosefi Dr * Pages 132-133
    The heroism of the human has various manifestations. It can be drawn in a very vast range; It can be conclude the philanthropic actions of a social reformer and useful innovations of a natural sciences scientist to sacrifice the forced labor child and the very highlighted role of a spiritual leader in this field. For example, the Hollywood cinema's figures that their function in many cases is to create the hero's figure can be pointed out. It seems that a part of the motivation to pervading Heroic figure is to create a model, and the effort to create a model reflects the need of the community to expand its actions similar to the actions of that figure among the people. By reviewing the Hollywood' heroes, a very frequent pattern is revealed: "The hero is the savior of the family," in the other words, "The hero is the one who sacrifices his or her life to save the family." If the mass media system is striving to create such a model, it deserves the adoration; especially when it seems that the family system is destroying. By contemplation on such a phenomenon these questions arise that how is the appearance of the drawing of the family stability in our country? How is it possible to prevent the destroying and deficiency of the family life? What is the point of view of the Iranian community in comparison with the Western community about the efforts to stableness of the family? What are the most appropriate strategies to maintain the family stability in our country? Perhaps one of the most appropriate answers to all these questions is that the effort to provide a native approach based on scientific findings that the pre-marriage counseling, family enrichment, and eventually decreasing the divorce rate are from its functions that is considered a worthwhile effort.
    Keywords: Hero, figure, family, cinema, divorce, hollywood, counseling, enrichment, pre-marriage