فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مونا ملک زاده، امید امانی *، ثنا پیکانی صفحات 217-224
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای ظرفیت حافظه فعال و توانایی برنامه ریزی و حل مسئله در زنان بقاءیافته از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی با همتایان غیر مبتلاءبه سرطان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع پژوهش های علی مقایسه ای بود که در آن زنان قطع درمان شده از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی به همراه 65 نفر از همتایان غیر مبتلاء بدون سابقه بیماری های مزمن، به روش نمونه گیری در دسترس، از بخش آنکولوژی بیمارستان در سالهای 1395-1394انتخاب شدند. سپس با تکمیل مقیاس اضطراب-افسردگی، آزمون های عصب شناختی حافظه فعال ان بک و برج لندن اطلاعات به دست آمد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل و به کمک نرم افزار SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در کل 130 نفر در دو گروه سالم و شیمی درمانی شده مورد بررسی قرار گرفتند (65=N). نتایج حاصله نشان دهنده وجود تفاوت معنادار در تمامی شاخص های مربوط به آزمون ان بک (0/008=P) (میانگین پاسخ های صحیح و زمان کل آزمون) و برج لندن (تعداد حرکات (0/001=P)، زمان برنامه ریزی (0/008=P) و زمان تفکر (0/001=P)) بین افراد بقا یافته از سرطان با افراد سالم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر وجود مشکلات در حافظه فعال و توانایی حل مسئله و برنامه ریزی زنان بقاءیافته از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی نسبت به همتایان غیر مبتلاء بود. به دلیل ثبات اثرات ناشی از شیمی درمانی بر کارکردهای مغزی زنان بقاءیافته از سرطان پستان، پیشنهاد میگردد متخصصان حوزه بهداشت در کنار روند پیگیری های جسمی پس از درمان، در جهت کاهش این مشکلات نیز اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، شیمی درمانی، حل مسئله، حافظه فعال
  • نرگس زمانی * صفحات 225-233
    مقدمه
    شیوع اختلالات افسردگی به حدی است که موجب شده شیوه های درمانی متعددی اعم از دارودرمانی و روان درمانی برای آن ارائه گردد. لذا این پژوهش با هدف اثربخشی مهارت های تحمل پریشانی، تنظیم هیجانی و کارآمدی بین فردی در قالب رفتاردرمانی دیالکتیکی بر نشانه های عاطفی، شناختی و جسمانی افسردگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی (پیش آزمون، پس آزمون) بود. 28 بیمار با تشخیص اختلال افسردگی پس از اختلال سازگاری به طور تصادفی در 3 گروه درمانی (تحمل پریشانی، تنظیم هیجانی و کارآمدی بین فردی) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه آزمایش به مدت 8 هفته مورد درمان قرار گرفتند و با استفاده از پرسشنامه افسردگی ویراست دوم بک مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت نتایج به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، کوواریانس و آزمون تعقیبی (LSD) توسط نرم افزار SPSS-19 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران هر 3 گروه آزمایشی (تحمل پریشانی، تنظیم هیجانی و کارآمدی بین فردی) بهبودی قابل توجهی بعد از درمان داشتند. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد رفتاردرمانی دیالکتیکی منجر به بهبود قابل توجه علائم عاطفی، شناختی و فیزیکی افسردگی در مبتلایان به اختلال سازگاری می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد آموزش مهارت های تحمل پریشانی، تنظیم هیجانی و کارآمدی بین فردی در قالب رفتاردرمانی دیالکتیک در درمان شدت علائم افسردگی بیماران موثر است.
    کلیدواژگان: اختلالات سازگاری، افسردگی، رفتاردرمانی دیالکتیک
  • ابوالقاسم گل خندان * صفحات 235-243
    مقدمه
    سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) از کانال های مختلفی به طور مستقیم و غیرمستقیم، سلامت را متاثر می کند. بر این اساس، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر FDI بر سلامت، در کشورهای درحال توسعه است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از داده های آماری 25 کشور درحال توسعه طی دوره ی زمانی 2014-1995، به بررسی رابطه ی بلندمدت بین شاخص سلامت، سهم FDI از تولید ناخالص داخلی (GDP)، سرانه ی پزشک، درآمد سرانه، نرخ ثبت نام در دوره های متوسطه و نرخ شهرنشینی پرداخته است. به این منظور از برآوردگر به روز رسانی مکرر و کاملا تعدیل شده (Cup-FM) استفاده شده است. هم چنین، تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای، STATA و GAUSS انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از برآورد مدل، سهم FDI از تولید ناخالص داخلی، سرانه ی پزشک، درآمد سرانه، نرخ ثبت نام در دوره های متوسطه و نرخ شهرنشینی، شاخص سلامت را در بلندمدت بهبود می بخشند. بر این اساس یک درصد افزایش در سهم FDI از تولید ناخالص داخلی، در بلندمدت، نرخ مرگ و میر نوزادان را در کشورهای درحال توسعه حدود 0.07 درصد کاهش خواهد داد.
    نتیجه گیری
    فراهم کردن بسترهای لازم جهت جذب FDI در کشورهای درحال توسعه، می تواند به ارتقای سطح سلامت در این کشورها کمک کند.
    کلیدواژگان: سلامت، سرمايه گذاري مستقيم خارجي (FDI)، کشورهاي درحال توسعه، به روز رساني مکرر و کاملا تعديل شده (Cup-FM)
  • نبی امیدی *، محمدرضا امیدی، حشمت الله عسگری، کرم خلیلی صفحات 245-252
    مقدمه
    یکی از عواملی که موجب افزایش توان رقابتی می گردد ارتقا سطح کیفیت خدمات در سازمان های خدماتی نظیر بیمارستان ها می باشد. ارایه خدمات برتر از طریق حفظ کیفیت بالا، پیش نیاز موفقیت سازمان های خدماتی است. مدل سروکوال یک از ابزارهای کاربردی و رایج برای سنجش رضایت از کیفیت خدمات است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی کیفیت خدمات بیمارستانهای منتخب تهران از طریق مدل سروکوال بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی بود که در سال 1395 انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه بیماران مراجعه کننده و نیازمند خدمات درمانی سرپایی بود که با استفاده از جدول مورگان، حجم نمونه 398 نفر به دست آمد، که از این تعداد 381 نفر پرسشنامه ها را تکمیل کردند. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه بر اساس مدل سروکوال بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار آماریSPSS نسخه 19، نسبت به نوع متغیرهای تحقیق از روش های آمار توصیفی و برای تبیین فرضیات تحقیق از روش های استنباطی پارامتریک استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین خدمات ادراک شده و رضایت بیماران رابطه مستقیم وجود دارد. از بعد پاسخ دهی: سرعت پاسخگویی بالا، از بعد همدلی: آرامش محل، از بعد عوامل فیزیکی: برخورداری از فضای مناسب جهت انتظار، از بعد اطمینان دهی: ارائه اطلاعات دقیق به بیماران و از بعد قابلیت اعتماد: وقت شناسی پرسنل بیشترین تاثیر را در رضایت بیماران داشتند. همچنین بین مولفه های قابلیت اعتماد (r=0/69و p=0.007)، اطمینان دهی (r=0/49 و p=0.003)، همدلی (r=0/36 و p=0.001)، پاسخگویی (r=0/58 و p=0.001) و عوامل فیزیکی(r=0/37و p=0.003) با کیفیت ادراک شده خدمات رابطه معنادار وجود دارد (0.00=P).
    نتیجه گیری
    رابطه معنادار کیفیت ارائه خدمات ادراک شده با رضایت بیماران نشان می دهد که برای افزایش رضایت بیماران باید به ابعاد کیفیت خدمات اعم از قابلیت اعتماد، پاسخگویی، اطمینان دهی، همدلی، و عوامل فیزیکی توجه نمود تا علاوه بر افزایش کسب رضایت بیماران، انگیزه لازم برای تداوم استفاده از خدمات مرکز درمانی نیز ایجاد شود.
    کلیدواژگان: رضایت بیماران، مدل سروکوال، بیمارستان
  • فرج الله رحیمی، حاتم خلیلی پور *، سوسن کمایی بهمئی، لیلا صابرراد، مریم ترکاشوند صفحات 253-262
    مقدمه
    پرستاران نقش بسیار مهمی در مراقبت و بهبود سلامت دارند. پاداش های مالی و غیرمالی از مهمترین جذب کننده های شغلی محسوب می شوند که عملکرد پرستاران را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پاداش های مالی و غیرمالی بر جذابیت شغلی درک شده و عملکرد شغلی در پرستاران بخش های درمانی است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش پرستاران بیمارستان های شهر اهواز بودند. به منظور جمع آوری داده ها یک نمونه 199 نفره با استفاده از پرسشنامه با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفت. برای دستیابی به اعتبار پرسشنامه از روایی محتوایی استفاده شد و برای محاسبه پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS22 و AMOS18 استفاده شد. همچنین برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد مزایا نسبت به بعد دیگر پاداش مالی یعنی جبران خدمت، عملکرد و قدردانی نسبت به سایر ابعاد پاداش غیرمالی، تمایل به ماندن نسبت به سایر ابعاد جذابیت شغلی درک شده و بهبود کار نسبت به سایر ابعاد عملکرد شغلی وزن بیشتری دارند. همچنین پاداش های مالی و غیرمالی تاثیر معناداری بر جذابیت شغلی درک شده توسط پرستاران داشته از این طریق تاثیر معناداری بر عملکرد شغلی پرستاران دارند.
    نتیجه گیری
    استفاده از پاداش های مالی و غیرمالی نقش مهمی در جذابیت شغلی درک شده توسط پرستاران داشته و این امر منجر به افزایش عملکرد پرستاران نیز میشود. بنابراین مسئولان بیمارستان باید علاوه بر پاداش های مالی از پاداش های غیرمالی نیز در سیستم پاداش دهی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: پاداش های مالی، پاداش های غیرمالی، جذابیت شغلی درک شده، عملکرد شغلی
  • سیما صفی خان قلی زاده، حدیث مریدی، ذوالفقار آبیار *، نرگس زمانی صفحات 263-268
    مقدمه
    روابط بین فردی بسیار ارزشمندند، به همین دلیل در برابر بسیاری از موانع یا مشکلات آسیب پذیر جلوه می کنند. تداوم روابط بین فردی سالم و پویا نیازمند یادگیری مهارت های بین فردی است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی آموزش مهارت های ارتباط موثر بر اضطراب و هراس اجتماعی دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر کلیه دانشجوان دختر دانشگاه آزاد اسلامی همدان در سال 1393 بودند. از این میان تعداد 16 دانشجو که در پرسشنامه ی هراس و اضطراب اجتماعی ترنر نمره یک انحراف بالاتر از میانگین را کسب نموده انتخاب گردیده و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. آموزش مهارت های ارتباط بین فردی در 8 جلسه 90 دقیقه ای در مورد گروه آزمایش انجام شد و به گروه کنترل، آموزشی داده نشد. نمرات پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه بعد از دوره آموزش در مورد هر دو گروه، با روش تحلیل واریانس چند متغیری و تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل پس از انجام مداخله در مرحله پس آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد (0/001=P). همچنین نتایج نشان داد بین دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیگیری نسبت به پیش آزمون تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آموزش مهارت های ارتباطی از طریق تاثیرگذاری بر مولفه ارتباط بین فردی، نشانه های هراس اجتماعی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباط موثر، اضطراب، هراس اجتماعی
  • معصومه رشیدی، عباس عبادی، علی فتحی آشتیانی، منیر نوبهار، زهرا حاجی امینی * صفحات 269-277
    مقدمه
    شرایط خاص دوران بازنشستگی موجب می شود که افراد بازنشسته تحت تاثیر ویژگی های فردی و اجتماعی آن را به عنوان یک حادثه پر تنش زندگی تجربه نمایند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط کیفیت زندگی پرستاران بازنشسته با برخی عوامل جمعیت شناختی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی بود. تعداد نمونه ها 150 نفر بودند که مبتنی بر هدف از بین پرستاران بازنشسته در سال 1394 انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و « کیفیت زندگی SF-36» اطلاعات جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 و با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک ، Anova و T-Test تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمرات کیفیت زندگی در زیر مقیاس سلامت جسمی متوسط (1/9±7/56)، در زیر مقیاس سلامت روان متوسط (2/9±3/59) و در کل نیز، کیفیت زندگی پرستاران متوسط (7/7± 58) بود. تجزیه و تحلیل آماری رابطه ی معنی داری را بین بعضی از ابعاد کیفیت زندگی با ویژگی های جمعیت شناختی جنس، تحصیلات و سابقه بیماری مزمن جسمی نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه مبنی بر متوسط بودن نمره کیفیت زندگی بازنشستگان مطالعه شده و ارتباط مستقیم بین کاهش کیفیت زندگی با جنسیت و سابقه وجود بیماری های مزمن جسمی و با توجه به استرس زا بودن حرفه پرستاری بعنوان قشر موثر در حیطه بهداشت و درمان، توجه ویژه بیشتر مسئولین و سیاستگذاران بهداشت و درمان در بهبود شرایط بازنشستگی پرستاران را می طلبد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، پرستار، بازنشستگی
  • آتنا رمضانی * صفحات 279-289
    پیشرفت در بیولوژی مولکولی در دهه های گذشته به درک عمیق عملکرد ژن ها در ایجاد بیماری ها کمک کرده است. محیط و عوامل تغذیه ای با زمینه ژنتیکی فرد در ایجاد بیماری های مختلف از جمله سرطان، بیماری قلبی عروقی و بیماری های دژنراتیو عصبی تاثیر متقابل دارند. با وجود این مکانیسم های دقیق تعامل ژن- ماده مغذی، هنوز به طورکامل روشن نشده است. شناخت اثرات متقابل ژن- ماده مغذی نیازمند ابزارهایی برای مطالعه اثرات مواد غذایی بر بیان ژن ها (نوتریژنومیکس) و خصوصیات فنوتیپی است. به منظور دستیابی به مطالعات موجود در رابطه با اثرات متقابل ژن-ماده مغذی در سرطان و انجام یک بررسی مروری، در بانکهای اطلاعاتی معتبر پابمد، ساینس دایرکت، مدلاین و اسکوپوس در بازه زمانی سال های 2015-2000 انجام شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که بسیاری از ریزمغذی ها و ویتامین ها در مکانیسم های تنظیم متابولیسم DNA دارای اهمیت هستند. درک الگوی متیلاسیون DNA از طریق تاثیر متقابل با مواد مغذی نه تنها به بیان پاتوفیزیولوژی بیماری می پردازد، بلکه برای شناسایی افراد در معرض خطر با هدف انجام مداخلات تغذیه ای و بهبود سلامت آنان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: ماده مغذی، ژن، تاثیر متقابل، سرطان
|
  • Mona Malekzade, Omid Amani *, Sana Peykani Pages 217-224
    Introduction
    The aim of this study was the evaluation of working memory capacity, planning and problem-solving ability in women survivors of breast cancer compare with healthy subjects.
    Materials And Methods
    In this causal-comparative study, women survivors of breast cancer with history of chemotherapy along with healthy women without any history of chronic diseases using available sampling method and were selected. Data were collected using demographic characteristics questionnaire, anxiety and depression tests; Tower of London (and N-Back tests. Finally data were analyzed by SPSS software via independent t test.
    Results
    The results were shown significant differences in all indicators of N-back (P=0.001) (average of correct answers and total test time) and the Tower of London test (number of movements (P=0.001), planning time (P=0.008) and thinking time (P=0.001)) in chemotherapy group compare with healthy subjects.
    Conclusion
    The results were indicated on problems in active memory and the ability to solving problem and planning among the survivals of breast cancer with a history of chemotherapy compared to non-affected counterparts. Due to the stability of effects of chemotherapy on brain functions, health professionals should follow-up side effect after treatment, in order to reduce these problems.
    Keywords: Working Memory, Planning, Chemotherapy, Breast Cancer
  • Narges Zamani * Pages 225-233
    Introduction
    The prevalence of depression is so high that many therapeutic methods, including pharmacotherapy and psychotherapy, have been developed. Therefore, this study was conducted to determine the effectiveness of distress tolerance, emotional regulation and interpersonal efficacy in the form of dialectical behavioral therapy on emotional, cognitive and physical symptoms of depression.
    Materials And Methods
    This research was a semi-experimental design (pre-test, post-test). Twenty-eight patients with diagnosis of post-adjuvant depression disorder were randomly assigned into 3 treatment groups (distress tolerance, emotional regulation and interpersonal efficacy) and one control group (N=8). Patients in the experimental group were treated for 8 weeks and then were examined by Beck Depression Inventory. Finally, the results were analyzed using descriptive and inferential statistics, covariance and post hoc test (LSD) by SPSS-19 software.
    Results
    All three experimental groups (distress tolerance, emotional regulation, and interpersonal efficacy) had significant improvement after treatment. Also, the results of covariance analysis indicated that, dialectical behavioral therapy resulted in significant improvement in the emotional, cognitive and physical symptoms of depression in patients with adjustment disorder.
    Conclusion
    According to these results, it seems that teaching distress tolerance skills, emotional regulation and interpersonal efficacy in the form of dialectical behavioral therapy is an effective way in treating severity of depression symptoms.
    Keywords: Adjustment Disorders, Depression, DBT
  • Abolghasem Golkhandan * Pages 235-243
    Introduction
    Foreign Direct Investment (FDI) from various channels, directly and indirectly, affects on public health level in community. Accordingly, the major purpose of this study was to evaluate the impact of FDI on health in developing countries.
    Materials And Methods
    This study was examined the long-term relationship between health indicator, the share of FDI in GDP, per capita physician, income per capita, enrollment rates in secondary courses and urbanization rate, by using the statistical data of 25 developing countries during the period of 1995-2014 years via Continuously-updated and Fully-Modified (Cup-FM) estimator. The statistical analyzes were performed using the STATA and GAUSS softwares.
    Results
    Based on the results of the estimation model, the share of FDI in GDP, per capita physician, income per capita, enrollment rates in secondary courses and urbanization rate; improve the health indicator in the long-term. One percent increase in the share of FDI in GDP, reduce the infant mortality rate (IMR) in developing countries by about 0.07 percent, in the long-term.
    Conclusion
    Providing the necessary conditions for attracting FDI in developing countries, can promote the health in these countries
    Keywords: Health, Foreign Direct Investment (FDI), Developing Countries, Continuously-updated, Fully-Modified (Cup-FM)
  • Nabi Omidi *, Mohammad Reza Omidi, Heshmatollah Asgari, Karam Khalili Pages 245-252
    Introduction
    One of the factors that increases competitive ability is to improve the quality of presented service in organizations such as hospitals. Providing superior services through maintaining high quality is a prerequisite for the success of service organizations. The SERVQUAL model is one of the most commonly used tools for measuring service quality satisfaction. So the aim of this study was to assess the quality of services of selected hospitals through the SERVQUAL model.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-analytical study that conducted in 2016. The population of the study consisted of all patients which needed to outpatient care services and referred to selected hospitals. Using Morgan's table, the sample size was 398, of which 381 completed questionnaires. The main tool of this research was questionnaire based on SERVQUAL model. Data were analyzed by SPSS version 19 using descriptive statistics methods and descriptive inferential methods for explaining the research hypotheses.
    Results
    Pearson correlation test was showed that there is a direct relationship between perceived service and patient satisfaction. About responsiveness: high response rate, about empathy dimension: quite location, physical factors: possessing suitable space for waiting, from reassurance: providing accurate information to patients, and about reliability: personnel's timeliness has the greatest impact on patient satisfaction. Also, reliability (r = 0.69 and p = 0.007), assurance (r=0.49, p=0.003), empathy (r=0.36,p=0.001), responsiveness (r=0.58, p=0.001) and physical factors (r=0.37, p=0.003) all have significant relationship with quality of services (P=0.00).
    Conclusion
    Significant relationship between the quality of services with patient satisfaction shows that, in order to increase the satisfaction of patients, more attention should be paid to the dimensions of the quality of services such as reliability, accountability, assurance, empathy, and physical factors, so in addition to increasing patient satisfaction, the necessary encouragement for health center service also created.
    Keywords: Patient Satisfaction, SERVQUAL, Hospital
  • Farajalah Rahimi, Hatam Khalilipour *, Sousan Kamaei Bahmaei, Leila Saberrad, Maryam Torkashvand Pages 253-262
    Introduction
    Nurses play an important role in the care and improvement of health. Financial and non-financial rewards are among the most important occupational absorbers that affect the performance of nurses. So the purpose of this study was to investigate the effect of financial and non-financial rewards on perceived occupational attractiveness and job performance of nurses.
    Material and
    Methods
    This research in terms of purpose was appicable and in terms of data collection method was descriptive-correlation type. The samples were the nurses of Ahvaz City hospitals which were selected by random sampling method. Data were collected using questionaire which was validate by content validity and estimating the Cronbach's alpha coefficient. SPSS22 and AMOS18 software were used to analyze the data. Also, to test the hypotheses, Pearson correlation coefficient and structural equation model (SEM) were used.
    Results
    The findings show that benefits than to other financial rewards such as compensation, performance and appreciation compared to other dimensions of non-monetary rewards, the tendency to remain perceived than to other dimensions of occupational attractiveness and to improve the performance of other dimensions of job performance, have more efficiency. Also, financial and non-financial rewards have a significant effect on nurse's perceived job attractiveness and thus have a significant effect on nursing job performance.
    Conclusions
    The use of financial and non-financial rewards plays an important role in nurses 'perceived job attractiveness, and this leads to increased nurse's performance. Therefore, hospital officials should use non-monetary rewards in addition to financial rewards in their reward system.
    Keywords: Financial Rewards, Non-financial Rewards, Precieved Job Attraction, Job Performance
  • Sima Safikhangholizadeh, Hadis Moridi, Zolfaghar Abyar *, Narges Zamani Pages 263-268
    Introduction
    Interpersonal relationships are very valuable, which makes subjects vulnerable to many problems. The continuation of healthy and dynamic interpersonal relationships requires interpersonal skills. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effective communication skills training on student's social anxiety and social phobia.
    Materials And Methods
    This study was a semi-experimental design with two experimental and control groups. The research samples were all female students of Islamic Azad University of Hamadan in 2014 which out of this, 16 students who obtained one score deviation higher than the mean in the fear and social anxiety inventory questionnaire of Turner, were randomly divided into two experimental and control groups. Interpersonal communication skills training was conducted in 8 sessions of 90 minutes; only in the experimental group. The pre-test, post-test and follow-up were analyzed by multivariate analysis of variance and independent t-test.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups after the intervention in the post-test (P = 0.001). Also, the results showed no significant difference between the two experimental and control groups in the follow-up phase compared to the pre-test.
    Conclusion
    It seems that communication skills training reduces the symptoms of social phobia by influencing on interpersonal communication factor.
    Keywords: Effective Communication Skills, Anxiety, Social phobia
  • Masume Rashidi, Abbas Ebadi, Ali Fathi Ashtiani, Monir Nobahar, Zahra Haji Amini * Pages 269-277
    Introduction
    Special condition of retirement period under the influence of individual and social characteristics makes it as a stressful life event. So this study was performed to evaluate the relationships between the quality of life with demographic factors in retired nurses.
    Materials And Methods
    This descriptive – analytical study was performed on 150 retired nurses in 2015. Data were obtained via collecting demographic information and "quality of life, SF-36" standard questionnaire and then were analyzed using SPSS version 22 thru using parametric statistical tests, Anova and T-test.
    Results
    Findings were showed that the medium mean score of quality of life in body health scale (56/7 ± 9/1), medium in mental health scale (59/3 ± 9/2) and was also medium in total quality of life (58±7/7). Moreover, statistical analysis showed a significant relationship between some aspects of quality of life and some demographic characteristics like sex, physical education and history of chronic diseases.
    Conclusion
    Regarding to the results of this study and based on the medium mean score in quality of life among retired subjects and direct link between reducing of quality of life with gender and history of chronic diseases and considering the nursing as a stressful job but effective layer in the area of health, special attention for improving retried nurses quality of life is needed.
    Keywords: Quality of life, Nurse, Retirement
  • Atena Ramezani * Pages 279-289
    Advances in molecular biology over the past decades have contributed to a profound understanding of the function of genes in the development of diseases. The environment and nutritional factors interact with the genetic background of subject results in development of various diseases including cancer, cardiovascular disease and degenerative nervous disorders. However, the exact mechanisms of gene-nutrient interaction have not yet been fully elucidated. Understanding the interactions of gene-nutrients requires tools for studying nutrigenomics and phenotype characteristics. In order to revewing studies about the interactions of the gene-nutrient in cancer, I was searched in valuable databases such as PabMed, Science Direct, Medline and Scopus for the period of 2000-2015. The results of the study showed that many micronutrients and vitamins are important in the mechanisms of DNA metylation regulation. Understanding the pattern of DNA methylation through its interaction with nutrients not only addresses the pathophysiology of the disease, but also identifies endangered individuals with the goal of nutritional interventions and their health.
    Keywords: Nutrient, Gene, Interaction, Cancer