فهرست مطالب

نشریه پیام باستان شناس
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید منصوری *، احمد علی اسدی صفحه 1

    شهرستان فسا، در شرق مرکزی استان فارس قرار گرفته است. این شهرستان ابتدا توسط استاین در سال 1934 و سپس در سال 72-1971 بوسیله دومیروشیجی بررسی شد. فسا بار دیگر در سال 1388 توسط یک تیم ایرانی بررسی شد که در پژوهش حاضر،30 محوطه پیش از تاریخی که از این بررسی بدست آمده، مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به مجموعه های سطحی، پیش از تاریخ منطقه به دوره های مختلف تقسیم شده و هر دوره به طور جداگانه بررسی شده و در نهایت یک گاهنگاری مقایسه ای برای پیش از تاریخ منطقه ارائه شده است.در ناحیه فسا هیچ گونه محوطه نوسنگی بدون سفال تا کنون شناسایی نشده، ولی محوطه های نوسنگی باسفال،یک فرهنگ بومی را در منطقه نشان می دهند. در دوره باکون افزایش شدیدی در شمار محوطه بوجود آمد و بخش های مختلفی از دشت توسط ساکنین این دوره اشغال شد. در این دوره ارتباط شرق فارس با دیگر حوزه های فرهنگی از جمله حوضه رود کر آغاز شد و تا شکل گیری فرهنگ های محلی ادامه یافت. به دلیل کمبود داده های سطحی، دوره های فرا باکونی در این منطقه زیاد مشخص نیست، ولی به نظر می رسد چندین فرهنگ بومیبا مشخصه سفال قرمز ساده و منقوشتا دوره کفتری وجود داشته تا اینکه فرهنگ کفتری جایگزین آن می شود.

    کلیدواژگان: بررسی، پیش از تاریخ استان فارس، پیش از تاریخ ناحیه فسا، شرق فارس، گاهنگاری مقایسه ای
  • ابوالفضل عالی*، حامد ذیفر، بهنام قنبری، سعید ذوالقدر صفحه 19

    شهرستان ایجرود در جنوب غرب استان زنجان واقع است. از نظر موقعیت جغرافیایی، این شهرستان مابین شرق زاگرس و کرانه غربی مرکز فلات ایران قرار دارد و از این نظر در مطالعات باستان شناسی حائز اهمیت است. بررسی و شناسایی فصل سوم شهرستان ایجرود با هدف شناسایی آثار تاریخی استان در راستای تهیه نقشه باستان شناسی انجام گرفت. بر همین اساس در سال 1390 دهستان ایجرود بالا، بخش جنوبی دهستان ایجرود پایین و دهستان سعیدآباد مورد بررسی قرار گرفت. برآیند این بررسی باستان شناختی، شناسایی 75 اثر از دوره های مختلف است. از میان محوطه های ثبت شده، 23 محوطه و تپه، مربوط به دوره های مس سنگی، مفرغ و آهن است. محوطه های دوره مس سنگی که قدیمی ترین آثار شناسایی شده در محدوده بررسی هستند، تحت تاثیر سنت سفالی دالما قرار دارند. استقرارهای این دوره هم از نوع کوچ نشینی و هم دائم هستند. استقرارهای دوره مفرغ مربوط به مراحل میانی و جدید است و از مفرغ قدیم هیچ شواهدی در محدوده بررسی موجود نیست. مقایسات انجام شده بیانگر برهمکنش های فرهنگی دوره مفرغ این منطقه با غرب مرکز فلات ایران (دشت قزوین) است. از دوره آهن، از فازهای I، II و III گورستان و استقرارگاه هایی مشخص گردید که نشان از تشابهات فرهنگی با مرکز فلات و شمال غرب ایران در دوره مذکور است.

    کلیدواژگان: شهرستان ایجرود، استان زنجان، دوران پیش از تاریخ، دوره مس سنگ، دوره مفرغ، دوره آهن
  • امیر ساعد موچشی *، علیرضا آذرشب صفحه 37

    در مقاله حاضر به معرفی و بحث در مورد چند غار که در دوره دالمایی مورد استفاده بوده اند، پرداخته می شود. استفاده از غارها از جمله شواهد دامداری و بویژه دامداری کوچ نشینی (چه فصلی و چه دائم) است، از این جهت شواهد موجودمی تواند بازتاب زندگی کوچ نشینی در این دوره باشد. موقعیت جغرافیایی غار و نیز مسیر سخت دسترسی به آن ها به گونه ای است که احتمالا اسکان در آن موقت ومحدود به فصول خاصی از سال و هنگامی است که چراگاه گردان، گله های خود را جهت چرا به کوه ها می برده اند. یکی از ویژگی های خاص این غارها واقع شدن در ارتفاعات، دسترسی سخت و بویژه دهانه بسیار کم عرض آن هاست و به نظر می رسد که عواملی چون امنیت (هم از جنبه در امان ماندن از حیوانات وحشی و هم سرمای شبانه در منطقه) و دسترسی به چراگاه ها در استفاده از آن ها تاثیر زیادی داشته است. این غارهاشامل غار کنه شمشم در ارتفاعات شهرستان مریوان و غارهای سمنگان و کولان گورا در شهرستان دیواندره در استان کردستان و در غرب ایران است که در بررسی های باستان شناختی اخیر مورد بازدید و شناسایی قرار گرفته اند و نوشته حاضر براساس داده های بدست آمده از این بررسی است.

    کلیدواژگان: غارهای صعب العبور، دوره دالما (مس و سنگ میانه)، غرب ایران، کوچ نشینی، چراگاه گردی
  • محمدحسین عزیزی خرانقی *، کمال الدین نیکنامی صفحه 51

    کاوش های طولانی مدت دانشگاه تهران، آن را یکی از بهترین نمونه های محوطه های اعصار آهن و مفرغ جدید می شناسند. به تازگی آثاری از اواخر هزاره چهارم ق.م که در فلات مرکزی ایران با نام دوره مس سنگی جدید (سیلک III6-7) شناخته می شود، در این محوطه شناسایی شده است.کاوش های آموزشی- پژوهشی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران، پاییز 1388 در تپه سگزآباد با هدف مطالعه دقیق تر و وسیع تر لایه های مس سنگی جدیدی که برای اولین بار در کاوش های سال 1378 شناسایی شده بود، صورت پذیرفت. در این فصل سه ترانشه 6، 7 و 8 مورد کاوش قرار گرفت. پس از اتمام کاوش ها، تنها در ترانشه 6 آثار دوره مس سنگی جدید یافت شد. متاسفانه به دلیل حفاری های غیرمجاز گسترده صورت گرفته در این محوطه، تیم کاوش موفق به شناسایی معماری کاملی از این دوره نگردید، ولی سفال های شاخص و ظریف این دوره به تعداد قابل توجه بدست آمد. این نوشتار فقط بر گونه شناسی، طبقه بندی و معرفی انواع مختلف سفال های دوره مس سنگی جدید تمرکز خواهد داشت.

    کلیدواژگان: دشت قزوین، سگزآباد، دوره مس سنگی جدید، نقش سفال، فرم سفال
  • امیرصادق نقشینه*، بهنام قنبری، بابک اعلایی صفحه 69

    حوضه آبریز ابهررود در شرق استان زنجان از مناطق کمتر شناخته شده باستان شناسی ایران است. قلعه تپه یکی از بزرگ ترینمکان های باستانی این حوضه بودهو در کناره جنوبی ابهررود قرار دارد. امروزه به علت تخریب گسترده قسمت زیادی از تپه باقی نمانده است. در سال 1390 قلعه تپه مورد کاوش باستان شناختی قرار گرفت که طی آن آثار قابل توجهی از دوره های مختلف به دست آمد. یکی از مهم ترین این آثار سفال های عصر مفرغ جدید و عصر آهن است.مدارک سفالی به دست آمده نشانگر حضور مردمان عصر مفرغ جدید و عصر آهن در این تپه است. وجود سفال های موسوم به پلی کروم عصر مفرغ در این محل نشانه ارتباط قلعه تپه با مناطق شرقی و دشت قزوین است. همچنین وجود سفال های خاکستری عصر آهن I در قلعه تپه می تواند نشانگر استمرار در استفاده از این محل از عصر مفرغ تا آهن باشد. وجود چندین ظرف سفالی سالم عصر آهن I و یک ظرف پلی کروم عصر مفرغ جدید نشانمی دهد که در اواخر عصر مفرغ و اوایل عصر آهن از تپه برای دفن مردگان استفاده می کرده اند. در نهایت بر پایه یافته های سفالی در قلعه تپه می توان به چشم اندازی از ارتباطات فرهنگی مردم ساکن حوضه آبریز ابهررود، که همچون دالانی طبیعی دو منطقه فرهنگی شمال غرب و شمال مرکزی را به هم وصل می کند، با مناطق همجوار دست یافت. احتمالا حوضه آبریز ابهررود به عنوان سهل ترین راه ارتباطی شمال مرکزی با غرب و شمال غرب، در طول زمان به تناوب تحت نفوذ فرهنگ های مناطق شرقی و غربی خود قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: قلعه تپه، عصر مقرغ، عصر آهن، سفال خاکستری، سفال پلی کروم، حوضه آبریز ابهررود
  • رویا تاج بخش، میلاد وندایی* صفحه 83

    در مطالعات نوین و در فرآیند بررسی های باستان شناسی، اهداف گوناگونی طراحی می شود. از جمله با مطالعه بناها، مسائلی چون سبک ها و ویژگی های معماری، شرایط اقتصادی، قدرت دولت حاکمه، میزان علایق و رویکردهای مردمی به مذهب و غیره را می توان بیشتر دریافت. دوره ساسانی دوره ای از تاریخ ایران است که توجه به آیین زرتشتی و حساسیت به مسائل و رخدادهای مذهبی در راس امور شاهان آن قرار داشته و پژوهش در این دوره دلایل این رویکرد را تا حدودی روشن می سازد. بر همین اساس نگارندگان با ارائه طرح پژوهشی«بررسی باستان شناختی و تحلیل پراکنش چهارطاقی های دوره ساسانی غرب و جنوب غربی استان فارس»، اقدام به سه فصل بررسی باستان شناختی در زمستان 1390 و بهار و تابستان 1391 کردند. دستاورد این پژوهش شناسایی 18 چهارطاقی حد فاصل شهرهای بالاده و فراشبند تا فیروزآباد بود. در این مقاله، به بررسی و گاهنگاری یکی از شاخص ترین و سالم ترین چهارطاقی های این منطقه با نام«مجموعه چهارطاقی نقاره خانه» پرداخته شده است. هدف اصلی در این پژوهش بررسی سبک شناسی معماری چهارطاقی نقاره خانه و قیاس آن با نمونه های مشابه و همچنین تاریخ گذاری آن جهت افزودن نمونه ای شاخص در میان اینگونه بناهای معماری است. روش تحقیق به صورت میدانی و کتابخانه ای بود، بر این اساس نخست این اثر شناسایی، سپس نقشه برداری شد و نمونه برداری از سفال های آن انجام گرفت. در مرحله کتابخانه ای، مقایسه این اثر با نمونه های همزمان جهت تاریخ گذاری صورت پذیرفت. بر اساس پژوهش انجام شدهمشخص گردید که این چهارطاقی به دوره ساسانی و اوایل اسلام یعنی به سده های 5 تا 9 میلادی تعلق دارد.

    کلیدواژگان: چهار طاقی، آتشکده، نقاره خانه، فراشبند، دین زرتشتی، ساسانیان
  • محمد ابراهیم زارعی * صفحه 103

    نگارش شعر بر بناهای ایران دوره اسلامی شیوه ای مرسوم بوده که در دوره نیز قاجار گسترش یافت. این سبک نه تنها در بناهای پایتخت، بلکه در بناهای مراکز ایالات و شهرها هم مورد توجه بانیان و حاکمان محلی قرار گرفت. از شعر به عنوان بخشی از آرایه و معرفی ساختمان در مسجد مدرسه دارالاحسان از آثار دوره قاجار شهر سنندج، استفاده شده است. در این بنا اشعاری در کتیبه های سنگی و کاشیکاری نقش بسته که علاوه بر جنبه زیبایی شناسی، زمان احداث بنا و بویژه از نظر ماده تاریخ اهمیت دارد. این اشعار توسط دو تن از شاعران صاحب سبک در ماده تاریخ گویی دوره قاجار همچون میرزافتح الله خرم سنه ای متخلص به «خرم» کردستانی و میرزاصادق اصفهانی متخلص به «ناطق» سروده شده است. مساله این است که هدف سازنده در قرار دادن کتیبه به صورت شعر چه بوده است؟آیا دست یابی به اوضاع اجتماعی و فرهنگی این بخش از کشور و تاثیرپذیری از ساختار دیوانی اداری حکومت مرکزی امکان پذیر است؟ به نظر می رسد که هدف بانی علاوه بر نشان اقتدار خویش، برقراری ارتباط با مراجعان به این مکان بوده است. علاوه براین، در این اشعار که در قالب قصاید مدحی هستند به زمان آغاز و پایان کار مسجد، سفارش دهنده و حامیان آن اشاره شده است. در این شیوه تاثیر ساختار دیوانسالاری اداری، فرهنگی و اجتماعی پایتخت در اشعار و ساختار مسجد به خوبی قابل درک است. سروده ها رقابت بین شاعران در دارالحکومه سنندج از یک سو و از سویی توجه به اجرای برنامه های بزرگ و توسعه معماری در سنندج را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: سنندج، خرم کردستانی، ناطق اصفهانی، شعر فارسی، مسجد - مدرسه دارالاحسان
  • آزاده حیدرپور *، کتایون فکری پور، محمد مکاری صفحه 123

    در این مقاله تاثیر بخت و کوشش در زندگی آدمیان بر اساس پرسش هفتادم دادستان دینی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. بخت و تقدیر در فرهنگ اقوام و ملل مختلف با مفهوم سرنوشت مشخص و از پیش تعیین شده ارتباط دارد؛ گاهی نیز در معنی تاثیر نیر وهای مافوق الطبیعی بر زندگی و مرگ مردمان است. تعدادی از ادبا و فلاسفه اراده و خواست مردمان را در برابر نیروی تقدیر و بخت هیچ می دانند و به مفهوم جبر در سرنوشت آدمیان اعتقاد دارند؛ در قبال این گروه عده ای دیگر بخت و تقدیر را مغلوب توکل به خدا می دانند و معتقدند که روند زندگی آدمیان در سایه تلاش و کوشش آنان قابل تغییر و تحول است. در نظر آنان آدمی در انتخاب سرنوشت خویش مختار است و با نیروی اراده و اختیار مسیر زندگی خود را تعیین می کند. بر اساس هفتادمین پرسش دادستان دینی پاره ای از رویدادهای زندگی آدمیان بر اساس بخت و تقدیر تعین می شود و پاره ای دیگر از آن به کنش و کوشش وی وابسته است. در این پرسش ذکر شده که زندگی، زن و فرزند و سروری و دارایی انسان به بخت وتقدیر بستگی دارد و جایگاه معنوی و میزان پارسایی یا بد کرداری انسان به کنش و کوشش وی وابسته است.

    کلیدواژگان: دادستان دینی، بخت، کوشش، سرنوشت، تقدیر
|
  • Majid Mansouri *, Ahmad Ali Asadi Page 1

    Fasa is located in central east of Fars province, Iran. The first extensive archaeological survey in Fasa, carried out by Aurel Stein in 1934. Nevertheless, a more intensive archaeological survey, directed by Miroschedji was conducted in Fasa and Darab in 1971-72. Finally, an Iranian mission directed by Ali Asadi resurveyed Fasa in 2009, which prehistoric sites of this survey will be introduce and discuss in this paper. Base on the surface collections, the prehistoric of Fasa has been divided in several periods and has also been suggested a relative chronology for prehistoric of this region. No ceramic Neolithic sites were found in this survey, but ceramic Neolithic sites indicate a local culture in the Fasa. There was a dramatic increase in the number of the Bakun sites, which most part of the region were occupied by the Bakun occupants. Post-Bakunian sherds material were limited, so characteristics of these cultures are not clear yet. It appears that, there have been some local cultures in the Fasa after the Bakun period.

    Keywords: Survey, Prehistory of Fars Province, Prehistory of Fasa District, Eastern Fars, Comparative Chronology
  • Abolfazl Aali *, Hamed Zifar, Behnam Ghanbari, Saeed Zolghadr Page 19

    Ijroud is placed in western south of Zanjan province. As it is placed between east of Zagros and the west of Iran plateau, this city is an important place for archeological study. The third season survey was done in order to recognize historical traces of this city. Ijroud-e-bala, western part of the Ijroud village and Saeid Abad village were considered to be survey. As a result of this survey, 75 traces related to different periods were recognized. Among all recognized precincts, 23 of them were related to Iron Age, Stone Age, Copper Age and Bronze Age. Precincts which are regarding to Stone-Bronze periods are the oldest and they are influenced by Dalma culture. Tow kind of clay were found in this precinct which one of them was simple and the other was painted. The traces related to Bronze period are concerned with middle and new periods. No traces related to old Bronze period were found. Comparison of traces showed cultural correlation with central Iran plateau in Bronze period. Cemeteries were found related to Iron Age I, II and III. All clays which were found in these cemeteries had similarities with clays which were found in Zanjan, north western of Iran and central plateau Iran.

    Keywords: Ijroud County, Zanjan Province, Prehistory, Chalcolithic Period, Bronze Age, Iron Age
  • Amir Saed Mucheshi *, Alireza Azarshab Page 37

    This article is an attempt to introduction and studying if dozen caves that used of them in the period of Dalma (Middle Chalcolithic). The use of caves is one of the sign of the pastoralism (both permanent and temporary), nomadism and especially transhumance pastoralism. In the base of available evidences in this study area could be posed the transhumance pastoralism strategy in the life in this period. The position of the caves and the sever accessibility of them is showed that use of this caves is probably impermanent and limited in the special season and when the nomadic pastoral have taken their flocks to the mountains. One of the property of these caves are their height, sever accessibility and narrow entrance and seems that safety (wild animal of cold temperature at night), accessibility of different pastures have been involved at the use of them. There caves include the Kona Shamsham in the highlands of Marivan county and Samangan and Koolan Gawra in the county of Divandareh in the Kurdistan province in the west of Iran that surveyed in the late archaeological investigations.

    Keywords: Sever Caves, Dalma Period (Middle Chalcolithic), Western Iran, Nomadism, Transhumance
  • Mohammad Hossein Azizi Kharanaghi *, Kamalaldin Niknami Page 51

    Tepe Sagzabad is one of the most important Prehistoric Sites in Qazvin Plain. Based on the long time Department of Archaeology, University of Tehran excavation, Tepe Sagzabad Known as a best sample of Iron and Late Bronze Age site in Qazvin Plain. Some new evidence of late 4th Millennium BC Cultures is Known Late Chalcolithic Period in Central Plateau, Has been identified in Tepe Sagzabad. Research-based Training Excavation [Practical method of excavating projects] was carried out in the fall of 2008 by the Department of Archaeology, Tehran University, intending to study the layers of the late chalcolithic discovered in 2007. In this season three trenches (6, 7 and 8) were dug. At last, the evidence of the late chalcolithic was only found in trench 6. Unfortunately, the expedition couldn’t find any complete structural [architectural] remains due to illegal digging, but a considerable number of pottery sherds typical of this period, were found. This article will only focus on the typology, classification and various types of the late chalcolithic pottery.

    Keywords: Qazvin plain, Sagzabad, Late Chalcolithic period, the form, the decoration of the pottery
  • Amir Sadegh Naghshineh *, Bahnam Ghanbari, Babak Alaei Page 69

    Abhar Roud Baisn which is placed in the east of Zanjan precinct is not exactly recognized. This precinct is across the most important natural road which connects North West to central north. Qaleh Tape is one of the significant archeological sites which are placed in the south of this river. In recent years most of this Tape is destroyed. As a result of archeological investigation in this precinct many traces related to different period were found. One of the most important traces were regarding to clays related to Iron Age. This evidence show that people related to Iron Age period lived in this Tape. Finding clays named Poly Chrome which belongs to Bronze period showed that there was a connection between Qaleh Tape and eastern area and Qazvin in this period. Finding gray clays concerned with Iron Age in this precinct demonstrated that this place was used as a place for living from new Bronze period to Iron Age. Finding some intact clay belong to Iron Age I and a Poly Chrome container related to new Bronze Age showed that at the end of the Bronze period and at the beginning of the Iron Age this Tape was used as a cemetery. Finally, based on the other finding of this Tape related to new Bronze Age and Iron Age we can come to a conclusion regarding to cultural relations of Abhar Roud precinct people with adjacent area. Probably, Latrine Abhar precinct was the best connection way from central north to west and west north.

    Keywords: Qaleh Tepe, Bronze Age, Iron Age, Gray Ware, Poly Chrome Ware, Abhar Roud Basin
  • Roya Tajbakhsh, Milad Vandaee * Page 83

    Various goals are targeted in modern studies performed on archaeology. Researchers, for instance, attempt to learn about architectural styles, economic condition, the power of the governing body , and peoples interest  towards religion through the study of monuments ,attending to Zoroastrianism And sensitivity towards religious events were among affairs attracting the attention of Sassanid kings. As a result, studying the history of this dynasty sheds lights on the reasons for  the kings interest to religion .thus the present research project attempted to perform an archeological study and on analysis of the spread of Chartaghies in the west and south-west of Fars province at the time of Sassanid dynasty during three archeological seasons in the winter of 2012, as well as the spring and summer of 2013, Eighteen Chartaghies were identified from Baladreh and Farashband towns to Firozabad .the current paper studies one of the most paramount and best -preserved Chartaghies- Naghare hkhaneh Chartaghies- in the afore- mentioned area Chronologically. The mind goal of this project was to do an architectural survey of Nagharekhaneh Chartaghi and to compare it with similar examples trying to deter mine its Chronology and history. Data collection was preformed through a field study accompanied with library work. Identifying the monument, topographical studies were performed. After wards, the pottery found at the site was thoroughly studied. The results of the study indicated that the present Chartaghi belongs to the time of the Sassanid dynasty and the early Islamic era in Iran based on the construction patterns observed. The chartaghi seems to belong to a period of time between the fifth to ninth centuries B.C.

    Keywords: Chartaghi, Fire Temple, Naghare hkhaneh, Farashband, Zoroastrianism, Sassanids
  • Mohammad Ibrahim Zarei * Page 103

    Writing Poetry on the building of mosques, schools, tombs of the Islamic period has been used. The Qajar period is extended in this way. This style not only in buildings capital of Iran but also, center states and cities local authorities were concerned. Of poetry as part of the decoration and the building of the Darolehsan Masjid-Madrasah from the Qajar period in Sanandaj is used. Poetry in stone and tiles in the mosque inscriptions engraved in addition to aesthetics, construction time, especially on matters of substance. This style of poetry by two poets in the history of the period seems like ages buy Mirzafathollah Kurdistani pen named "Khoram" and MirzaSadeq Isfahani pen named "Nateq" were written. The first question, inscription this research to the manufacturer's in putting what is poetry? Second, you can be part of the social and cultural situation in this part of the country and the effects of bureaucratic structure - bureaucratic central government achieved? The answer to the first question is that in addition to the monitoring of its authority to establish a connection with the audience and patrons at this location. Moreover, these are poems that start and end in praise ode mosque client and its sponsors mentioned. The second hypothesis is that in this way the structure of bureaucracy, administrative, social and cultural capital of the lyrics and the mosque is well understood. Poet’s poetry shows competition in Sanandaj governance the one hand and the other hand to run large programs and architectural development in Kurdistan. The building was constructed prior to the training center in Sanandaj and Sunni religious training was conducted in Ottoman cities. The construction of the mosque -school became an important center of science and religion.

    Keywords: Sanandaj, Khoram, Nateq, Persian Poet, Masjid-Madrasah Darolehsan
  • Azadeh Heidarpour *, Katayoun Fekripour, Mohammad Mokari Page 123

    The present article demonstrates the impact of destiny and endeavor in human life according to the 70th question of Dādestān-e-Dēnīg. Fate and fortune deals with the concept of specified foreseen destiny in diffrent cultures while act as extraordinary power on life and death. Will's power in many scholars and philosophers' opinion, who believe deeply in fate is nothing in comparison with destiny. Alongside some believe the process of human life can be changed under the shadow of their effort and they are free to choose their fate through the power of will. In the 70th Question of Dādestān-e Dēnīg some events are controlled by fate and some by will. According to this question life, wife, children, wealth and health are based on fate while spiritual positions, being good or bad relate to endeavor.

    Keywords: Dādestān-e Dēnīg, Destiny, Endeavour, fate