فهرست مطالب

طلوع بهداشت - سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 72، بهمن و اسفند 1397)

نشریه طلوع بهداشت
سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 72، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید مظلومی محمود آباد، عابد توفیقیان*، ناهید آردیان، فروزنده کلانتری، عارفه دهقانی تفتی، محمد زبیدی صفحات 1-11
    مقدمه
    سلامت جسمی،روانی و اجتماعی زوج های جوان با سلامت خانواده و ایجاد نسل سالم در ارتباط است،شرکت دربرنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج، ممکن است اولین تماس زوجین با نظام سلامت باشد. درک و رضایتمندی آنها از این خدمت،نقش موثری درادامه استفاده از خدمات بهداشتی خواهد داشت.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی،از نوع قبل و بعد روی230 زوج شرکت کننده در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج که طی خرداد تا دیماه 94 به مرکز مشاوره قبل از ازدواج مراجعه نمودند،انجام گردید.ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته ای بود که براساس اهداف مطالعه طراحی شد و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.این پرسشنامه شامل سه بخش اطلاعات دموگرافیک،آگاهی و نگرش در سه حیطه تنظیم شده بود که در دو مرحله قبل و بعد از مداخله برنامه آموزشی ارائه و تکمیل گردید.داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک و ناپارامتریک و در سطج معنی دار 05/0 =α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی زوجین مورد مطالعه 77/4±97/22 سال بود.آگاهی زوجین قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب 89/3±33/6 و 84/3±37/15 بود. نگرش زوجین قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب92/8±94/65 و92/9±56/76بود. میانگین نمره آگاهی و نگرش قبل و بعد از مداخله در حیطه های سلامت باروری،بیماری های ارثی و منتقله از راه خونی و جنسی از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد( 000/0p= ).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه،لازم است جهت افزایش سواد بهداشتی زوجین درباره مباحث بیماری های منتقله از راه خون و جنسی،سلامت باروری و بیماری های ارثی،سرفصل ها و زمان انجام کلاس ها برنامه ریزی جامع تری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش و مشاوره قبل از ازدواج، آگاهی، نگرش
  • محمد گلشن تفتی*، نجمه عبداللهی، احمد شجری، وجیهه مدرسی صفحات 12-20
    مقدمه
    آسم شایع ترین بیماری مزمن راه هوایی در کودکان است که عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز این بیماری موثر می باشد. از جمله عوامل محیطی میتوان به چاقی اشاره کرد، لذا هدف از مطالعه حاضر ارتباط چاقی با شدت آسم در کودکان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 200 کودک مبتلا به آسم با سن 6 تا12 در یز د طی سالهای 1394-1395، انجام گرفت. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک، شدت آسم کودکان براساس طبق آسم ملی استرالیا ( Australian national Asthma Campaign) به سه گروه خفیف، متوسط و شدید تقسیم شد. برای مقایسه متغیر های مورد مطالعه از تست های t، کای اسکوئر و من ویتنی به وسیله نرم افزار18 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ما نشان داد که 11 نفر (5/27%) از کودکان چاق دارای آسم شدید بودند اما تنها 7 نفر (4/4%) از کودکان دارای شاخص توده بدنی (BMI) نرمال دارای آسم شدید بودند (001/0>P). هم چنین مشخص شد که میانگین BMI در کودکان مبتلا به آسم شدید برابر 68/21 و درگروه کودکان با آسم متوسط برابر با 73/19 و در کودکان دارای آسم خفیف برابر با 27/18 بود (001/0>P). در مورد متغیر های دیگر شامل سن کودک، وزن هنگام تولد، سن مادر، سطح تحصیلات تفاوت معنا داری یافت نشد (05/0<P).
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که میزان شیوع آسم شدید درکودک چاق بالا می باشد هم چنین مشخص شد که این ارتباط در پسران افزایش می یابد. بنا براین باید برای کودکان چاق که دارای خطر بروز آسم شدید بالا تری هستند با روش های درمانی و رژیم درمانی، چاقی را در این کودکان کاهش داد.
    کلیدواژگان: چاقی، آسم، کودک
  • زینب حسینی، محمد تقی قانعیان، عباسعلی جعفری ندوشن*، محمدحسن احرام پوش، سیده مهدیه نماینده، مهین غفورزاده صفحات 21-32
    مقدمه
    با افزایش حجم فاضلاب و تنوع آلاینده های زیست محیطی موجود در آن، کنترل و برنامه ریزی در جهت حذف و یا به حداقل رساندن آن ها یک امر ضروری است. فاضلاب صنعت بازیافت مقوا که پتانسیل آلودگی محیط زیست را دارد، به گونه های قارچ متعددی آلوده می باشد که ممکن است در تجزیه و حذف آلاینده های آن موثر باشد. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی قارچ های بومی و تجزیه کننده آلاینده های آلی فاضلاب صنعت بازیافت مقوا می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که یک مطالعه توصیفی می باشد، به صورت تصادفی نمونه هایی از نواحی مختلف فاضلاب صنعت بازیافت مقوا تهیه و جهت جداسازی قارچ های تجزیه کننده احتمالی فاضلاب، روی محیط کشت سابورودکستروز آگار کشت گردید. ضمن شمارش کلنی قارچ های جدا شده، کشت ها خالص سازی شدند و سپس کلنی های رشد کرده با استفاده از خصوصیات مورفولوژی و بررسی میکروسکوپی تا حد امکان شناسایی گردیدند.
    یافته ها
    میانگین شمارش تعداد کل قارچ های فاضلاب صنعت بازیافت مقوا در محدوده CFU/ml 102×5/2 بود که از این تعداد CFU/ml 101× 1/2 مربوط به قارچ های ساپروفیت بود. شایع ترین قارچ های شناسایی شده به ترتیب شامل آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس، پنی سیلیوم، ژئوتریکوم، موکور، درکسلرا، پسیلومایسس، آلترناریا، فوزاریوم و آبسیدیا بود. بیشترین میزان فراوانی قارچ آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس و پنی سیلیوم به ترتیب با 89/30، 76/22 و 63/14 درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که قارچ های بومی جداسازی شده از فاضلاب صنعت بازیافت مقوا در این مطالعه با توجه به گزارشات موجود در متون علمی از جمله قارچ هایی هستند که پتانسیل تجزیه زیستی آلاینده های فاضلاب را دارند و می تواند برای ارزیابی میزان توانایی آن ها در تجزیه آلاینده های فاضلاب این صنعت مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: فاضلاب، سویه های قارچ، بازیافت مقوا
  • محمد علی مروتی شریف آباد*، راضیه وزیری، حسین فلاح زاده، امین صالحی ابرقویی، فاطمه کشاورزی صفحات 33-45
    مقدمه
    حدود 25 درصد از کودکان زیر 5 سال درکشور ما به درجات مختلف کم وزنی مبتلا هستند. مادران به عنوان تاثیرگذارترین افراد،درآموزش به منظور پیشگیری از اختلال رشد و پایش منظم آن بسیار حائز اهمیت می باشند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش بر اساس تئوری عمل منطقی بر رفتار مادران دارای کودک دچار سوتغذیه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی مداخله ای تجربی بر روی 130 مادر دارای کودک 5-2 ساله شهرستان سپیدان، دراستان فارس انجام گردید. مادران بطور تصادفی در دو گروه 65 نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه محقق ساخته بر اساس سازه های تئوری عمل منطقی ،پس از تایید روایی و پایایی آن ،استفاده گردید.داده ها در دو مرحله ،قبل و6 هفته بعد از آموزش جمع آوری و با استفاده از نرم افزارspss ،مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    درگروه مداخله ، میانگین نمره سازه نگرش از2/5± 1/33 به 8/3± 5/38، قصد مادران از3/3± 4/24 به1/3± 03/30 و سازه عملکرد از9/4± 6/31 به8/3± 5/42، افزایش یافت که این افزایش از نظر آماری معنی دار بود( 001/0> P ). اما میانگین نمره سازه هنجار انتزاعی در گروه مداخله از5/5 ±4/31 به3/5 ± 7/32 تغییر داشت که این افزایش به لحاظ آماری معنی دار نبود.میانگین وزن کودکان قبل از مداخله در گروه کنترل 6/1 ± 1/11 و در گروه مداخله 5/1 ± 5/11 کیلوگرم بوده است. که بعد از مداخله میانگین وزن کودکان در گروه مداخله به 4/1±05/12افزایش یافت که به لحاظ آماری معنی دار بود( 001/0> P )، اما افزایش وزن کودکان در گروه کنترل به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    آموزش مبتنی بر مدل تئوری عمل منطقی بر ارتقا عملکرد مادران دارای کودک سوء تغذیه موثر می باشد، لذا از این تئوری می توان به عنوان چهارچوبی برای مداخلات آموزشی در زمینه پیشگیری از سوء تغذیه کودکان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سوءتغذیه، تئوری عمل منطقی، کودکان 5-2 سال
  • احمد شریفی اردانی*، سعیده عبداللهی طزرجان، قاسم فتاحی صفحات 46-60
    مقدمه
    آسیب دیدگی های جسمی- حرکتی نوعی آسیب است که یک یا چند فعالیت اساسی زندگی فرد را محدود می کند و مانع بروز کارآمد توانایی های بدنی یا روانی در فرد می شوند. بنابراین مردان مبتلا به این نوع معلولیت در فرایند زندگی خود با چالش ها و مشکلات خاصی روبرو خواهند شد. یکی از مهم ترین این چالش ها ازدواج و انتخاب همسر در جهت حمایت عاطفی، روانی و جسمانی از مرد می باشد. لذا هدف از این پژوهش تبیین تجارب و چالش های مردان مبتلا به آسیب های جسمی - حرکتی با محوریت ازدواج می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش به شیوه کیفی، به روش پدیدارشناسی، با نمونه گیری هدفمند و استفاده از مصاحبه ژرف نگر با 16مردکه مبتلا به آسیبهای جسمی - حرکتی بودندانجام شد. مصاحبه ها ضبط شدند، سپس به صورت کتبی ثبت گردید و به روش Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجربیات و چالش های مردان مبتلا به آسیب جسمی- حرکتی در 6 مضمون اصلی (نگرانی های شغلی، ترس از ناتوانی در روابط جنسی، ترس از طرد، معضلات درمانی، باورها و اعتقادات مذهبی، خود اثبات گری در زندگی) و 20 مضمون فرعی که به صورت زیرگروه های مضامین اصلی کدبندی شده اند، خلاصه گردید.
    نتیجه گیری
    این یافته ها می تواند اطلاعات لازم در خصوص شناخت مشکلات، دغدغه ها و چالش های اصلی مردان مبتلا به آسیب جسمی - حرکتی در زمینه ازدواج را فراهم کند و راهگشای بسیاری از متخصصان و مسئولین در زمینه ارائه خدمات و حمایت هایی در جهت توانبخشی اجتماعی معلولان جسمی حرکتی باشد.
    کلیدواژگان: آسیب های جسمی- حرکتی، مردان، ازدواج، تجارب زیسته
  • مسلم حیدری پور، عباس یزدان پناه، امین ترابی پور* صفحات 61-82
    مقدمه
    مدیران بیمارستانی به طور روزمزه تصمیم های پیچیده و مهمی برای سلامت جامعه می گیرند. کیفیت این تصمیمات به میزان اطلاعات،تجربیات ودانش مدیران بستگی دارد.این پژوهش با هدف شناسایی موانع انتشار دانش در مدیران بیمارستان های جنوب شرق کشور انجام گرفت.
    روش بررسی
    این یک مطالعه کیفی است که با استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه مدیران بیمارستان های آموزشی منتخب استان های فارس و کرمان تشکیل داد . نمونه پژوهش با روش نمونه گیری غیراحتمالی و از میان مدیرانی که به نوعی در انتشار دانش نقش داشتند انتخاب شد، .تعداد کل جامعه آماری 40 نفر از مدیران بیمارستان ها بودند که با 26 نفر از این مدیران مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. نمونه گیری تا جایی انجام شد که داده های حاصل از 26 مصاحبه به سطح اشباع رسید، سپس نتایج با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که موانع اصلی انتشار دانش در بین مدیران بیمارستانی در هفت بخش اصلی که هر کدام دارای طبقات فرعی هستند شامل: موانع فرهنگی در 9 طبقه فرعی، تسهیلات مالی در2 طبقه فرعی ، توسعه و ارتقای آموزش در13 طبقه فرعی، سیاست ها، قوانین و مقررات در 9 طبقه فرعی، ارتباطات در 8 طبقه فرعی، منابع انسانی در 9 طبقه فرعی و سیاست های مدیریتی در 10 طبقه فرعی بود.
    نتیجه گیری
    انتشار دانش در بین مدیران با هدف افزایش سطح دانش و توانمندی آنها در تصمیم گیری بهتر امری ضروری است. با اهمیت به آموزش صحیح، فرهنگ سازی مطالعه و انتقال تجربه و دانش در بیمارستان ها و دانشگاه ها، فرهنگ آموزش وکار مشارکتی نهادینه می گردد. بازبینی برخی از قوانین وسیاست ها در جهت حمایت از مدیران و ثبات شغلی و سیاست های آموزشی آنها را مد نظر داشته باشند و کیفیت آموزش در دانشگاه ها را افزایش دهند. مدیران از روش های مناسب و مهارت های ارتباطی بهره گیری نمایند و تعاملات فردی و سازمانی با یکدیگر داشته باشند. شایسته سالاری وتوجه به توانمندی مدیران، اطلاع رسانی مناسب و حرکت مدیران به سمت فرایند های مشارکتی و تیمی می تواند موانع انتشار دانش را مرتفع کند.
    کلیدواژگان: انتشار دانش، مدیران، بیمارستان های آموزشی، مدیریت دانش
  • منیره مدرس مصدق*، ابوالحسن حلوانی، علی کاظمی اردکانی صفحات 83-94
    مقدمه
    کورتیکواستروئیدهای استنشاقی استاندارد طلایی و اولین خط درمان آسم به شمار می روند. از آنجا که استفاده صحیح داروها توسط بیماران تحت تاثیر باورها و نگرش آن ها قرار دارد، بر آن شدیم که مطالعه ای جهت تعیین تاثیر آموزش استفاده از اسپری های کورتیکواستروئید استنشاقی بر نگرش بیماران و کنترل آسم انجام دهیم.
    روش بررسی
    190 بیمار آسمی بر اساس معیارهای ورود و خروج، وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی به دو گروه 95 نفر ی آزمون و کنترل تقسیم گردیدند که 90 نفر در هر گروه مطالعه را تمام نمودند. قبل از آموزش پرسشنامه ای جهت سنجش نگرش افراد و میزان کنترل آسم توسط بیماران تکمیل گردید. نه جلسه یک ساعته آموزشی در زمینه نحوه استفاده صحیح از برای بیماران گروه مورد برگزار شد. بعد از گذشت دو ماه، پرسشنامه مجددا توسط بیماران تکمیل شد.
    یافته ها
    خصوصیات دموگرافیک دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشتند. در انتهای مطالعه نمره نگرش در گروه مورد 69/6±23/68 و شاهد 10±69/58 بود (001/0 =P). میانگین نمره کنترل آسم در گروه آموزش دیده به صورت معنی داری از گروه دیگر بیشتر بود (001/0 (p=. میزان کنترل آسم در گروه آموزش یافته رابطه ی معنی داری با سطح تحصیلات (061/0=P) و جنسیت (116/0 (p= نداشت. ولی آموزش توانست نمره کلی نگرش برای باسوادان را بهبود بخشد (03/0=P). بعلاوه آموزش باعث افزایش میزان علاقه مندی (000/0=P) و اعتماد به نفس افراد گردید (000/0=P) و میزان اضطراب را کاهش داد (000/0=P).
    نتیجه گیری
    آموزش نحوه صحیح استفاده از اسپری می تواند بر نگرش بیماران اثر مثبت گذاشته و میزان کنترل آسم را بهبود بخشد. در نتیجه، با دادن آموزش می توان اثربخشی درمان را بالا برد تا هزینه کمتری بر بیماران و جامعه وارد آید.
    کلیدواژگان: آموزش، کورتیکواستروئید، آسم، نگرش
  • غلامرضا سیاحتی اردکانی، میرمهرداد میرسنجری*، حمیدرضا عظیم زاده، عیسی سلگی صفحات 95-110
    مقدمه
    امروزه با گسترش روزافزون صنایع، آلودگی های ناشی از آن توجه مجامع علمی و زیست محیطی را به خود جلب نموده است. تحقیق حاضر به منظور مطالعه غلظت و پراکنش فلزات سنگین در خاک سطحی منطقه ای صنعتی در شهرستان اردکان انجام شد.
    روش بررسی
    بدین منظور در منطقه ای به وسعت 20000 هکتار نمونه برداری از خاک سطحی (عمق صفر تا پنج سانتی متری) در قالب 5 ترانسکت خطی انجام شد. در مجموع در 45 نمونه خاک غلظت آرسنیک، کادمیوم، کروم، نیکل، مولیبدن، سرب، وانادیوم و روی به روش ICP-OES اندازه گیری گردید. سپس شاخص های فاکتور آلودگی ( )، ریسک بالقوه اکولوژیکی ( ) و خطر بالقوه اکولوژیکی کل (RI) محاسبه شد. همچنین از همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه بین فلزات سنگین مختلف با یکدیگر استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد میانگین غلظت فلزات مورد بررسی معادل 85/9، 31/0، 33/35، 001/1، 28/43، 51/ 18، 8/44، 3/78 به ترتیب برای عناصر As، Cd، Cr، Mo، Ni، Pb، V و Zn میلی گرم بر کیلوگرم در خاک منطقه است. غلظت تمام عناصر مورد بررسی به جز مولیبدن و نیکل، در پایین دست و نزدیکی صنایع فولاد، گندله و کاشی و سرامیک در بالاترین مقدار اندازه گیری شده بود. Eri عناصر و RI نیز در پایین دست صنایع افزایش چشمگیری نشان داد. قوی ترین میزان همبستگی میان غلظت جفت عناصر Cr-Ni، Cd-Zn و As-Cr وجود داشت که بیانگر منشاء انتشار مشابه برای فلزات مذکور می باشد.
    نتیجه گیری
    گرچه ریسک اکولوژیک کل منطقه مورد بررسی در کلاسه ریسک کم ارزیابی شد، اما نتایج تحقیق حاضر بیانگر ضروریت اقدامات پیشگیرانه نظیر گیاه پالایی در پایین دست صنایع این منطقه است.
    کلیدواژگان: اردکان، فلزات سنگین، خاک، آلودگی خاک، صنایع فولاد
|
  • Saeed Mazloomymahmoodabad, Abed Tofighiyan*, Nahid Ardian, Forozandeh Kalantari, Arefeh Dehghanitafti, Mohammad Zobeydi Pages 1-11
    Introduction
    health physical, mental and social young couples with health family is related fertility of new slip. Participation in premarital education and counseling program, may couple's first encounter with the health care system. service perception and satisfaction, will play an important role continuation of health service utilization.
    Methods
    This quasi-experimental study,before and after the 230 couples attending pre-marriage counseling classes during June to December 2016 premarital counseling center was down.The questionnaire was made based on the objectives of the study was designed and its validity and reliability was approved.The questionnaire consisted of demographic information, knowledge,attitude in three areas of was set up in two stages,before and after intervention training program and completed.Collected data using parametric and nonparametric statistical tests and meaningful outlets α = 0/05 were analyzed.
    Results
    The average age of the couples studied,22/97 ± 4/77 years was.Knowledge couple before and after the educational intervention,respectively 6/33 ± 3/89 and 15/37 ± 3/84 was. Attitudes of couples before and after the intervention to the 65/94 ± 8/92 and 76/56 ± 9/92 was.Average score of knowledge and attitude before and after the intervention in the areas of reproductive health, hereditary diseases and blood-borne and sexually showed statistically significant differences. (P = 0/000)
    Conclusion
    According to the results of the study, it is necessary to increase the couple's health literacy about the topics (Blood and sexually transmitted diseases, reproductive health and hereditary diseases) headlines and take the time to do a more comprehensive programming classes.
    Keywords: Education, counseling before marriage, Knowledge, Attitude
  • Mohammad Golshan Tafti*, Najmeh Abdollahi, Ahmad Shajari, Vajiheh Modaresi Pages 12-20
    Introduction
    Asthma is the most common chronic airway disease in children, which is caused by genetic and environmental factors such as obesity. The aim of this study was to evaluate the relationship between obesity and asthma severity in children.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study included 200 asthmatic children aged 6 to 12 years in Yazd Shohadaye Kargar hospital in 2015 - 2016. The participants' demographic data were recorded. According to the Australian National Asthma Campaign, they were categorized into mild, moderate, and severe groups considering their severity of asthma. In order to compare the studied variables t, chi-square, and Mann-Whitney tests were used by SPSS 18.
    Results
    The results showed that 11 (27.5%) obese children had severe asthma, but only 7 children (4.4%) with normal BMI had severe asthma (P <0.001). It was also found that the mean BMI in children with severe asthma was 21.68, in children with moderate asthma was 19.73, and in children with mild asthma was 18.27 (P <0.001). Other variables including age, birth weight, maternal age, socioeconomic status, and educational level did not have any significant effect on the severity of asthma (P> 0.05).
    Conclusion
    Our study showed that the prevalence of severe asthma was high in obese children and this relationship was stronger in boys. Therefore, obese children have a higher risk for severe asthma. To reduce obesity in children,  treatments such as regimen are required.
    Keywords: Obesity, Asthma, Children
  • Zeinab Hosseini, Mohammad Taghi Ghaneian, Abbasali Jafari Nadoushan*, Mohammad Hassan Ehrampoush, Seyedeh Mahgieh Namayandeh, Mahin Ghafourzadeh Pages 21-32
    Introduction
    By increasing the amount and diversity of bio-environmental wastewater pollutants, it is essential to be controlled and planed the environmental contaminants to eliminate or minimize. Cardboard recycling industry wastewater has the potential of environmental pollution; it is contaminated with various fungal species that may be effective in the decomposition and removal of pollutants. The aim of this study was the isolation and identification of native fungal species that decontaminate organic pollutants in the cardboard recycling industry wastewaters.
    Methods
    In this study, which is a descriptive study, samples were randomly taken from different area of wastewater of cardboard recycling industry. Samples were cultured on Saboraud dextrose agar medium for isolation of probable fungal species, which decomposers of wastewater. The isolated fungal colonies were enumerated and purified based on morphological characteristics and microscopic analyzing as far as possible.
    Results
    The average count of the total number of fungi species in wastewater of cardboard recycling industry was 2.5×102 CFU/ml of these 2.1×101 were saprophytic fungi. The most prevalent fungal species were identificated from the wastewater include Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Penicillum, Geotrichum, Mucor, Drechselera, Paecillomyces, Alternaria, Fusarium and Absidia. The highest frequency of fungal species Aspergillus nige, Aspergillus flavus and Penicillum were 30.89%, 22.76% and 14.63% respectively.
    Conclusion
    It seems that native fungi isolated from the cardboard recycling industry wastewater in this study are from fungi that have the potential for bioremediation of wastewater contaminants based on scientific literature and can be used for evaluating of their ability to decompose wastewater from this industry.
    Keywords: Wastewaters, Fungal strains, Recycling cardboard
  • Mohammad Ali Morowatisharif Abad*, Raziyeh Vaziri, Hossein Fallah Zadeh, Amin Salehi Abargouei, Fatemeh Keshavarzi Pages 33-45
    Introduction
    Studies showed that about 25 percent of children with less than 5 years of age were underweight to varying degrees in Iran. Mothers, as the most influential group in family education, play very significant roles in preventing growth retardation and regular monitoring. The aim of this study was to determine the effect of educational intervention based on reasoned action theory on the behavior of mothers with malnourished children.
    Methods
    This experimental study was conducted on 130 mothers with malnourished 2-5 year-old children in Sepidan city. Participants were divided into two groups (65 in the case group and 65 in the control group). Data were collected using a questionnaire containing demographic data and a questionnaire based on the structures of the reasoned action theory. Data were analyzed by SPSS 16.
    Results
    The mean score of attitude in the intervention group increased from 33.1± 5.2 to 38.5±3.8, their intention score from  24.4±3.3 to 30.03±3.1, and practice score from  31.6±4.9 to 42.5±3.8, which were statistically significant (p<0.001). However, the mean score of subjective norms increased from 31.4±5.5 to 32.7±5.3 and the difference was not statistically significant. The weight mean of children in the intervention and control groups were 1.1 ± 1.6 and 11.5 ± 1.5 kg before the intervention, respectively. After the intervention, the weight mean of children in the intervention group increased to 12.05±1.4, which was statistically significant. On the other hand, weight gain in children of the control group was not statistically significant.
    Conclusion
    Educational intervention based on reasoned action theory was effective on behaviors of mothers with malnourished children. So, this theory can be used as an educational framework to prevent malnutrition in children.
    Keywords: Malnutrition, Intention, Theory of reasoned action, Behavior
  • Ahmad Sharifi Ardani*, Saedeh Abdallahi, Ghaseem Fatahi Pages 46-60
    Introduction
    Physical-motor injury is a type of injury that limits one or more of the basic activities of a person's life and prevents the physical and mental development of an individual. Therefore, men with this type of disability will face certain challenges and problems during their lifetime. One of the most important challenges is marriage and the choice of the spouse to support the emotional, psychological and physical aspects of the man. The aim of the present study is to explain the lived experiences and challenges of men with marital-related physical-motor injuries.
    Methods
    This research was carried out in a qualitative way, through the phenomenology of lived experiences, via a purposive sampling technique and in-depth interviews with 16 males with physical-motor injuries. The interviews were recorded, then recorded in transcripts and analyzed by Colaizzi's method.
    Results
    The findings of the lived experiences and challenges of men with physical-motor injuries were summarized in 6 main themes (occupational concerns, fear of disability in sexual relations, fear of rejection, therapeutic problems, religious beliefs, self-affirmation in life), and 20 sub-themes coded as subcategories of the main themes.
    Conclusion
    These findings can provide the necessary data for recognizing the main problems, concerns and challenges of men with physical-motor injuries in their marriage, and provide a platform for many professionals and authorities to provide services and supports for social rehabilitation of the physical-motor disabled.
    Keywords: physical-motor injuries, men, marriage, lived experiences.
  • Moslem Heydari Pur, Amin Torabipur* Pages 61-82
    Introduction
    Hospital managers routinely make complex and important for the health of their Society.The quality of these decisions depends on the amount of information, experience and knowledge of the managers. This study aimed to identify barriers to the  knowledge sharing among managers  of educational hospitals in the south-east of the country.
    Methods
    This is a qualitative study that was done using the phenomenological method. The research community was composed of all managers of selected educational hospitals in Fars and Kerman provinces. The research sample was selected through in-sample sampling and among managers who were somehow involved in the dissemination of knowledge. The total number of statistical population consisted of 40 hospital managers, with 26 of these semi-structured interviewers. Sampling was carried out to the extent that the data from 26 interviews reached the saturation level, then the results were analyzed using a seven-step method.
    Results
    The results of this study showed that the main barriers to knowledge dissemination among hospital managers in seven main sections, each in subcategories including: cultural barriers in 9 sub categories, financial facilities in 2 sub categories, development and promotion of education in 13 sub categories , Policies, rules and regulations in 9 sub-categories, communications in 8 sub-categories, human resources in 9 sub-categories, and management policies in 10 sub-categories.
    Conclusion
    Knowledge dissemination among managers is essential in order to increase their level of knowledge and their ability to make better decisions. With the importance of proper education, the culture of studying and the transfer of experience and knowledge in hospitals and universities, the culture of collaborative learning is institutionalized. Review some of the laws of the media to support managers and their job stability and their educational policies, and increase the quality of education in universities. Managers use appropriate methods and communication skills and have individual and organizational interactions. Due diligence and attention to the ability of managers, proper information and managers' moves towards collaborative and team processes can remove barriers to knowledge dissemination.
    Keywords: knowledge dissemination, managers, educational hospitals, knowledge management
  • Moneyreh Modares Mosadeg*, Abolhasan Halvani, Ali Kazemi Ardakani Pages 83-94
    Introduction
    Since proper use of drugs by patients is under the influence of their beliefs and attitudes, we decided to conduct a study to determine the effect of training of asthmatic patients for appropriate use of inhaled corticosteroids sprays (ICS) on their attitude and asthma control.
    Methods
    This study was semi-experimental with two groups of case and control. One hundred ninety patients were enrolled in the study and randomly were allocated to either two groups. Ninety patients in each group finished the study. Pre-training researcher made questionnaire was completed by all of the participants. Nine sessions of one-hour training on how to properly use the inhalers, were held for patients in the case group. Two months later, the questionnaire was completed by all the patients again. Student and paired T-test and one-way ANOVA were used to analyze data.
    Results
    Demographic characteristics of two groups were similar. Training could reduce patients’ anxiety (p=0.0001) and increase their interest (p=0.0001) and self-esteem (p=0.0001). Overall attitude score in the case and control groups were 68.23 ± 6.69 and 58.69 ± 10, respectively (p=0.001). Average score of asthma control in the trained group was significantly higher than the other (p=0. 001). Control of asthma did not have a substantial relationship with the level of education (p=0.061) and gender (p=0.116) of patients.
    Conclusion
    Overall, education could have a positive effect on patient attitude and improve control of asthma. Therefore, training patients could increase the effectiveness of therapy and lower the costs on patients and the society.
    Keywords: Education, corticosteroids, asthma, attitude
  • Gholamreza Siyahati Ardakani, Mirmehradad Mirsanjari*, Hamidreza Azimzadeh, Eisa Solgi Pages 95-110
    Introduction
    Today, the contamination caused by rapid rate of developing industries has been drawing attention from scientific and environmental communities to itself. This study was conducted to investigate the concentration and distribution of heavy metals in topsoil of industrial area in Ardakan city.
    Methods
    For this porous, sampling of topsoil (0-5 cm) was performed using 5 transects in an area of 20000 hectares. Concentrations of As, Cd, Cr, Ni, Mo, Pb, V and Zn were measured in 45 samples based on ICP-OES method. Then, Indices including: Contamination level of heavy metal ( ), Potential Ecological Risk of Heavy Metals ( ) and Total Potential Ecological Risk (RI) were calculated. Also Pearson’s correlation was used to assess the relationship between heavy metal’s concentrations.
    Results
    Results indicated that mean value concentrations of As, Cd, Cr, Mo, Ni, Pb, V and Zn were repectivley 9.85, 0.31, 35.33, 1.001, 43.28, 18.51, 44.8 and 78.3 (mg/kg) in topsoil of studied area. Maximum concentrations of all heavy metals was found in samples collected from downwind and near the major industries except for Mo and Ni.  and RI indices also showed an increase downwind areas. Strongest correlations were found between Cr-Ni, Cd-Zn and As-Cr which indicates that these metals probably have the same source.
    Conclusion
    Although the ecological risk of the whole area was low in the risk class, the increase in ecological risk in the surrounding and lower parts of factories such as steel and pelletizing, and tile and ceramic industries indicated the dominant role in the distribution and spread of pollution and the necessity of attention to the site selection studies of these industries. Also the results of the present study indicated the necessity of preventive measurements such as Phytoremediation in the lower parts of industrial area of this region.
    Keywords: Ardakan, Heavy metals, Soil, Soil Pollution, Steel industry.