فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 57، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فلکناز آتشی، سید هاشم گلستانی*، محمدرضا شمشیری صفحات 1-20
    هدف از انجام این پژوهش واکاوی اندیشه های فلسفی و تربیتی جان دیویی می باشد. محقق در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی مقوله قیاسی به بررسی و استخراج بنیان های فلسفی (انسان شناسی)و تربیتی (اصول فعالیت ، آزادی ، اجتماعی، تاثیر متقابل ، هدف) پرداخته است. حوزه پژوهش کلیه متون روایی، پژوهش های انجام شده و اسناد مربوطه به مبانی فوق الذکر که از میان منابع موجود، اصول فلسفه، سیرآراء تربیتی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جستجوی داده ها از دو روش لغت کاوی و معناکاوی استفاده شد و همچنین جمع آوری داده هادر این پژوهش با استفاده از منابع الکترونیکی و از روش اسنادی و فیش برداری صورت پذیرفت است . تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش براساس رویکرد توصیفی تفسیری است که با استفاده از کدگذاری باز ، کد گذاری محوری و کد گذاری انتخابی انجام شده است و در نهایت این یافته ها حاصل شد. زندگی انسان مستلزم تعامل با محیط است و انسان موجودی است اجتماعی و معرفت حاصل تاثیر و تاثر فرد با محیط است. همچنین طبیعت انسان با آزادی سازگار است و مطابق با اندیشه های تربیتی دیویی کوک از ابتدای تولد می بایست آزادانه به فعالیت بپردازد و خود با برخورد با مسائل به تجربه اندازی پرداخته و راه صحیح زندگی را فراگیرد.
    کلیدواژگان: اندیشه های تربیتی، انسان شناسی، فلسفی
  • بهمن اکبری*، رقیه دوپور، سعیده کهنسال، زینب کریمیان صفحات 21-38

    بهزیستی روان شناختی بر بسیاری از جنبه های زندگی تاثیر می گذارد و نقش مهمی در سلامت و کیفیت زندگی دارد. در نتیجه پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین حمایت اجتماعی و سبک های دلبستگی با بهزیستی روان شناختی دانشجویان انجام شد. این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال تحصیلی 96-1395 بودند که از میان آنها 384 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های حمایت اجتماعی واکس و همکاران (1986)، سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990) و بهزیستی روان شناختی ریف و سینگر (2006) استفاده شد. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS-23 تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که حمایت اجتماعی و سبک دلبستگی ایمن با بهزیستی روان شناختی دانشجویان رابطه مثبت و معنادار و سبک های دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا با بهزیستی روان شناختی دانشجویان رابطه منفی و معنادار داشتند. همچنین متغیرهای حمایت اجتماعی و سبک های دلبستگی به طور معناداری توانستند 46/5درصد از تغییرات بهزیستی روان شناختی دانشجویان را پیش بینی کنند (P<0/05). بنابراین مشاوران و روان شناسان برای بهبود بهزیستی روان شناختی دانشجویان می توانند از طریق کارگاه های آموزشی میزان حمایت اجتماعی و سبک دلبستگی ایمن را افزایش و میزان سبک های دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سبک های دلبستگی، بهزیستی روان شناختی، دانشجویان
  • فوزیه الهام پور*، حمزه گنجی، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 39-62

    پیشرفت تحصیلی در هر نظام آموزشی، یکی از شاخص های موفقیت علمی و زمینه توسعه جوامع است. هدف پژوهش تبیین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بر اساس سرسختی و ادراک محیط کلاس با میانجیگری درگیری تحصیلی در یک مدل، و روش پژوهش، توصیفی یا غیر آزمایشی بود. نمونه ای 300 نفری از کلیه دانش آموزان دختر و پسر سوم تجربی دزفول در سال تحصیلی94- 93، به حجم1411 نفر، با روش چند مرحله ای تصادفی ساده، انتخاب و به پرسشنامه سرسختی کوباسا (1994)، با 0/68= پایایی، شاخص های برازش,GFI=0/93) (RMSEA=0/074، فعالیت های کلاس درس من(MCA) جنتری،گابل و ریزا (2002)، با 0/81=پایایی،,GFI=0/93) (RMSEA=0/063 و راهبردهای انگیزشی برای یادگیری(MSLQ) پینتریچ و دیگروت (1994)، با 0/90= پایایی و ,GFI=0/94) (RMSEA=0/058 دارای روایی مناسب پاسخ دادند. داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد: الگوی علی تبیین پیشرفت تحصیلی براساس سرسختی و ادراک محیط کلاس با میانجیگری درگیری تحصیلی با داده های گردآوری شده برازش دارد. اثر مستقیم درگیری تحصیلی بر پیشرفت تحصیلی32/0، اثر مستقیم ادراک محیط کلاس بر درگیری تحصیلی 0/758، اثر غیر مستقیم ادراک محیط کلاس بر پیشرفت تحصیلی با میانجیگری درگیری تحصیلی 0/24، مثبت و معنادار و اثر سر سختی بر پیشرفت تحصیلی 0/29- ، منفی و معنادار شد. به طورکلی سرسختی و ادراک محیط کلاس % 16/ 7از واریانس پیشرفت تحصیلی و ادراک محیط کلاس %57/9از واریانس درگیری تحصیلی را تبیین کردند. با توجه به اهمیت درگیری تحصیلی در ارتباط با پیشرفت تحصیلی ضرورت دارد که برنامه ریزان و معلمان فرصت هایی برای فعال سازی و بهره مندی از تکالیف چالش برانگیز را برای دانش آموزان فراهم کنند.

    کلیدواژگان: سرسختی، ادراک محیط کلاس درس، درگیری تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • ابوالقاسم بریمانی* صفحات 60-80

    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین مدیریت بر مبنای ارزش و تعالی سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندرانبوده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل اعضای هیات علمی تمام وقت با مرتبه علمی استادیار، دانشیار و استاد بوده است. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 212 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای برحسب درجه واحد دانشگاهی انتخاب شده بودند. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه مدیریت بر مبنای ارزش و تعالی سازمانی مدل EFQM استفاده شده است. روایی محتوایی و صوری آن ها توسط صاحب نظران و متخصصان مربوطه مورد تایید قرارگرفته و پایایی آن ها با محاسبه فرمول آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 0/98 و 0/97 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و رگرسیون) استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین مدیریت بر مبنای ارزش و تعالی سازمانی همبستگی مثبت و رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین بین ابعاد مدیریت بر مبنای ارزش (راهبردی، عملیاتی، اجتماعی و فردی) و تعالی سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ و این ابعاد 80/6درصد از تغییرات تعالی سازمانی را به خود اختصاص می دهند. در این بین ارزش های فردی بیش ترین سهم را در پیش بینی تعالی سازمانی دارد؛ و ابعاد اجتماعی، عملیاتی و راهبردی به ترتیب در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: مدیریت بر مبنای ارزش، تعالی سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • پریناز بنیسی* صفحات 85-102

    سرمایه فکری دارایی نامشهودی است که می توان آن را به منزله منبعی برای مزیت رقابتی پایدار در نظر گرفت. بنابراین هدف پژوهش حاضر پیش بینی سرمایه فکری بر اساس هوش معنوی، سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش در دانشجویان بود. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آنها 600 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های سرمایه فکری (بونتیس، 2001)، هوش معنوی (عبدالله زاده و همکاران، 1388)، سرمایه اجتماعی (پاژاک، 2006) و مدیریت دانش (پروبست و همکاران، 2000) بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-19 و با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند. نتایج نشان داد که هوش معنوی، سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش با سرمایه فکری در دانشجویان رابطه مثبت و معنادار داشتند. متغیرهای پیش بین یعنی هوش معنوی، سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش به طور معناداری توانستند 51/1درصد از واریانس سرمایه فکری در دانشجویان را تبیین کنند (P<0/01). در نتیجه برای افزایش سرمایه فکری در دانشجویان می توان میزان هوش معنوی، سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش را در آنان از طریق کارگاه های آموزشی ارتقاء بخشید.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، هوش معنوی، سرمایه اجتماعی، مدیریت دانش، دانشجویان
  • الهام تمجیدتاش*، عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحات 103-120

    دانش آموزان با نارسایی های ویژه یادگیری به دلیل تفاوت با دانش آموزان عادی و سایر دانش آموزان استثنایی نیاز به طراحی برنامه درسی دارند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اعتبارسنجی عناصر برنامه درسی ترمیمی برای دانش آموزان دوره اول ابتدایی با نارسایی های ویژه در یادگیری از دیدگاه متخصصان برنامه درسی و معلمان ذی ربط استان آذربایجان شرقی انجام شد. طرح پژوهش توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری پژوهش متخصصان برنامه درسی و معلمان دوره اول ابتدایی استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 96-1395 بودند که بر اساس جدول مورگان تعداد 40 متخصص برنامه درسی و 212 معلم با روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی پرسشنامه با نظر پنج نفر از متخصصان برنامه درسی تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 0/85 محاسبه شد. داده های جمع آوری شده با روش های آمار توصیفی و آزمون خی دو تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تمامی عناصر برنامه درسی ترمیمی یعنی هدف، محتوی، روش های یاددهی-یادگیری و روش های ارزشیابی از دیدگاه متخصصان برنامه درسی و معلمان ذی ربط مورد تایید است و بین نظرهای این گروه ها تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05<P). بنابراین پیشنهاد می شود که با در نظر گرفتن عناصر برنامه درسی ترمیمی اعتبارسنجی شده در پژوهش حاضر می توان اقدام به طراحی و تدوین برنامه درسی برای دانش آموزان دوره اول ابتدایی با نارسایی های ویژه در یادگیری کرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی ترمیمی، نارسایی های ویژه در یادگیری، متخصصان برنامه درسی، معلمان، دانش آموزان دوره اول ابتدایی
  • سعید محمودپور، هادی بهرامی*، نورعلی فرخی، فریبرز درتاج صفحات 121-134

    این پژوهش با هدف بررسی توانایی کودکان پیش دبستانی برای تمایز میان هدیه، خرید و عاریه انجام شد. پژوهش حاضر کاربردی از نوع کمی بود. جامعه آماری پژوهش کودکان پیش دبستانی شهرستان پاکدشت در سال تحصیلی 97-1396 بودند. نمونه پژوهش شامل 25 نفر (10 دختر و 15 پسر) بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه ساختاریافته درباره مفاهیم هدیه (حق با خود بردن شی)، خرید (حق مالکیت بر شی) و عاریه (حق استفاده از شی) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی سوال های مصاحبه توسط متخصصان تایید و پایایی آن با روش مصححان مطلوب گزارش شد. برای تحلیل داده ها از روش آزمون تی تک-نمونه ای و نرم افزار SPSS-19 استفاده شد. نتایج نشان داد که کودکان پیش دبستانی درک می کنند که در عاریه فقط حق استفاده از شی را دارند، اما حق مالکیت و بردن شی را با خود ندارند. همچنین در خرید و هدیه حق استفاده، حق مالکیت و حق بردن شی را با خود دارند. علاوه بر آن حق مالکیت و حق با خود بردن در هدیه و خرید به طور معناداری بیشتر از عاریه بود و بین میزان آنها در هدیه و خرید تفاوت معناداری وجود نداشت. بین حق استفاده در هدیه، خرید و عاریه تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05<P). با توجه به نتایج توصیه می گردد که به کودکان پیش دبستانی تمایز میان حق استفاده، حق مالکیت و حق با خود بردن بر اساس مفاهیم هدیه، خرید و عاریه آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: کودکان پیش دبستانی، حق استفاده، حق مالکیت
  • مهسا نجمی، فریبرز درتاج، ابوطالب سعادتی * صفحات 135-152

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان شناختی رفتاری برظرفیت خودمهارگری و تعهد زناشویی زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 3 شهر تهرانانجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره نیماه در بازه زمانی 3 ماهه اذر ماه تا اواخر بهمن ماه تشکیل دادند بدین منظور 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شد. در پژوهش حاضر از بسته آموزش مهارت های شناختی- رفتاری و دو پرسشنامه ظرفیت خودمهارگری(1988) و تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) استفاده شد.نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد نمرات پس آزمون در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل با حذف اثر نمرات پیش آزمون به طور معناداری در خودمهارگری، (0/03= F= 21/4, P)و تعهد زناشوی (5/20=F= 0/003,P) با هم متفاوت هستند . سایر نتایج نشان داد که میزان تاثیر آموزش مهارت های شناختی رفتاری بر افزایش ظرفیت خودمهارگری و بر افزایش تعهد زناشویی معنادار بود. بر این اساس می توان گفت زوجین با تغییر تفکرها و باورهای بنیادین از منفی به مثبت از طریق آموزش مهارت های شناختی- رفتاری می توانند ظرفیت خودمهارگری و تعهد زناشویی خود را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، ظرفیت خودمهارگری، تعهد زناشویی
|
  • Falaknaz Atashi, Hashem Golestani *, Mohamadreza Shamshiri Pages 1-20
    implicationsThe purpose of this research is to explore John Davie's Philosophical and Educational Ideas. In this research, the researcher has used the qualitative content analysis methodology to deduce the philosophical (anthropological) and educational foundations (principles of activity, freedom, social, interaction, goal). The field of research of all narrative texts, researches and documents related to the aforementioned principles, selected from among available sources, principles of philosophy, educational traditions. Data mining was used to search the data using two methods of vocabulary and meta-analysis. Data collection in this research was done using electronic resources and documentary and vector scanning methods. The data analysis in this research is based on an interpretive descriptive approach that was performed using open coding, axial coding and selective coding, and ultimately these findings were obtained. Human life involves interacting with the environment, and human being is a social being, and knowledge is the result of the influence of the individual with the environment. Also, human nature is compatible with freedom, and in accordance with the educational ideas of Dewey Cook, he has to work freely from the very beginning of his life, and experimenting with the issues himself and studying the right way of life
    Keywords: Educational Thoughts, Anthropology, philosophy
  • Bahman Akbari *, Roghaye Doupour, Saeedeh Kohansal, Zeynab Karimiyan Pages 21-38

    Psychological well-being effect on many aspects of life and have an important role in health and quality of life. As a result, present research aimed to determine the relationship between social support and attachment styles with psychological well-being of university students. This study was a cross-sectional from type of correlation. Research population was included all university students of Islamic Azad University of Rasht branch in 2016-17 academic years which from them 384 people were selected by multistep cluster sampling method. To collect data used from the questionnaire of Vaux & et al social support (1986), Collins & Read attachment styles (1990) and Ryff & Singer psychological well-being (2006). The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression with using SPSS-23. The findings showed that social support and secure attachment style have a positive and significant relationship with psychological well-being of university students and avoidance and ambivalent insecure attachment styles have a negative and significant relationship with psychological well-being of university students. Also, the variables of social support and attachment styles significantly predict 46/5 percent of psychological well-being of university students (P<0/05). Therefore, counselors and therapists to improve the psychological well-being of university students by the workshop can increase the rate of social support and secure attachment style and decrease the rate of avoidance and ambivalent insecure attachment styles.

    Keywords: social support, attachment styles, Psychological well-being, university students
  • Hamzeh Ganji, Kadije Abolmaali Alhosani Pages 39-62

    Academic achievement is one of the indicators of the academic success and development of societies. The aim of this study was to explain a model of causal prediction of students' academi achievement based on hardiness and perception of the classroom environment by mediation of the academic engagement. Research method was correlation. A sample size of 300 of all (1411) male and female students of the third grade in empirical science course of high school in Dezful in 1393-94 was selected using multi-stage random sampling. They answered Kobasa.'S hardiness questionnaire (1994), Reliability =0/68,Index fit (GFI=0/93, RMSEA=0/074), Gentry, Gable and Rizza perception of the classroom environment (2002), Reliability=0/81, (GFI=0/93 (RMSEA=0/063) and Pintrich & De Groot academic engagement (1994), Reliability=0/90, (GFI=0/94, RMSEA=0/058).The data analyzed by structural equation modeling. Results showed that model, was good fit by data. Direct effect of the academic engagement on academic achievement was0/32, perception of the classroom environment on academic engagement was 0/758 and Indirect effect of the perception of the classroom environment on academic achievement by mediation of the academic engagement was0/24, which all (p<0/0001) were meaningful. Effect of the hardiness on academic achievement was -0/29 (p<0/0001) and meaningful. On the whole, hardiness and perception of the classroom environment explained16/7% of the variance of academic achievement and perception of the classroom environment explained 57/9 % of the variance of academic engagement. Thus, it is necessary that planners and teachers provide opportunities for activating and benefiting from challenging assignments for students.

    Keywords: hardiness, perceived classroom environment, academic engagement, explanation, Academic achievement
  • Abolghasem Barimani * Pages 60-80

    The aim of this study is the investigation of the relationship between management by value and organizational excellence in Mazandaran Islamic Azad University. This study is objectively application AL and methodologically correlational descriptive. Statistical population of this study includes all faculty members with the rank of Assistant professor Associate professor and professor that were 472. Statistical samples were 212 and selected by the use of Cochran formula and they have been chooser by random stratified sampling. We have used researcher self-made question air of management by value and standard question air of EFQM model. For gathering data congestive and formal validity have been approved by experts and authorities its reliability was achieved by Cronbach's Alpha formula and they were 0/98 and 0/97 respectively. We have used descriptive statistical and deductive statistical (regression and Pearson correlation test) for data analysis. Results showed that there are a significant relationship and positive correlation between management by value and organizational excellence. There is also a positive and significant relationship between management by value dimension (strategic, operational, social and personal) and organizational excellence. These dimensions dedicated 80.6 percent of organizational excellence changes to one personal values have the most important role in predicting organizational excellence, and social, operational and strategic dimensions are respectively in the next ranks.

    Keywords: value, management by value, organizational excellence, Islamic Azad University, Mazandaran
  • Parenaz Banisi * Pages 85-102

    Intellectual capital is an intangible asset that can be considered as a source of sustainable competitive advantage. Therefore, the aim of present research was predicting the intellectual capital based on spiritual intelligence, social capital and knowledge management in university students. Design research was a descriptive from type of correlation. The population was university students of Islamic Azad University of Tehran city in 2017-18 academic years that from them 600 people selected by multistep cluster sampling method. Research tools were the questionnaire of intellectual capital (Bontis, 2001), spiritual intelligence (AbdollahZadeh & et al, 2009), social capital (Pajak, 2006) and knowledge management (Probst, 2000). Data were analyzed with using SPSS-23 software and by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model. The results showed that spiritual intelligence, social capital and knowledge management had a positive and significant relationship with intellectual capital in university students. The prediction variables means spiritual intelligence, social capital and knowledge management significantly could explain 51/1 percent of variance of intellectual capital in university students (P<0/01). As a result, to increase the intellectual capital in university students can promote the rate of their spiritual intelligence, social capital and knowledge management via workshop.

    Keywords: intellectual capital, Spiritual Intelligence, social capital, knowledge management, university students
  • Elham Tamjidtash *, Maryam Seifnaraghi, Ezatolah Naderi Pages 103-120

    Students with learning special disabilities due to differences with ordinary students and other exceptional students need to design curricula. Therefore, present research aimed to investigate the validation the elements of restorative curriculum for primary elementary students with special disabilities in learning from the viewpoint of curriculum experts and relevant teachers in east Azarbaijan province. Research design was a descriptive from type of survey. The research statistical population was curriculum experts and primary elementary teachers of west Azarbaijan province in 2016-17 academic years which based on Morgan's table 40 curriculum experts and 212 teachers were selected by random sampling as a sample. To collect data used from interview and research-made questionnaire that the validity of questionnaire was confirmed by five curriculum experts and its reliability was calculated by Cronbach's alpha 0/85. The collected data were analyzed by descriptive statistics and chi-square test methods. The findings showed that all elements of restorative curriculum, namely the purpose, content, teaching-learning methods and evaluation methods were confirmed from the viewpoint of curriculum experts and relevant teachers and there was no significant difference between the opinions in these groups (P>0/05). Therefore, it is suggested that considering to the elements of a validated restorative curriculum in present research can design and develop a curriculum for primary elementary students with special disabilities in learning.

    Keywords: restorative curriculum, special disabilities in learning, curriculum experts, Teachers, primary elementary students
  • Saeed Mahmoodpour, Hadi Bahrami *, Noorali Farrokhi, Fariborz Dortaj Pages 121-134

    This research was aimed to investigate the ability of preschool children to distinguish among gifts, shopping and borrow. Present research was applied from type of quantitative. Research statistical population was preschool children of Pakdasht Township in 2017-18 academic years. The research sample consisted of 25 people (10 girls and 15 boys) who were selected by random cluster sampling method. To collect data was used from structured interview about the concepts of gifts (take with you right of object), shopping (ownership right of object) and borrow (use right of object). The face and content validity of interview questions was confirmed by the experts and its reliability was reported desirable by method of examiners. To analyzed data used from one-sample T-test and SPSS-19 software. The results showed that preschool children understand that in borrow only have the use right of object, but don’t have ownership right and taken with you right of object. Also, in shopping and gifts have the use right, ownership right and taken with you right of object. In addition, ownership right and taken with you right in gifts and shopping significantly was higher than borrow and there was no significant difference between the rate of them in gifts and shopping. There was no significant difference between the use right in gifts, shopping and borrow (P>0/05). According to the results, it is recommended that to preschool children be trained distinguish among use right, ownership right and taken with you right based on the concepts of gifts, shopping and borrow.

    Keywords: Preschool Children, use right, ownership right
  • Mahsa Najmi, Fariborz Dortaj, Aboutaleb Seadatee * Pages 135-152

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on the self-management capacity and marital commitment of couples referring to counseling centers. The population of this study was all couples who referred to the Semih Consulting Center during the 3-month period of the month of the month until the end of February. The available sampling method was selected as a sampling method. In the present study, cognitive-behavioral skills training package and two self-management capacity questionnaires (1988) and Adams and Jones (1997) marital commitment were used. The results of co variance analysis showed that post-test scores in the experimental and control groups with the elimination of the effect of pre-test scores Significantly, self-management, (P = 0.03, F = 2.4) and marital commitment (P = 0/20 = 5/20 = 0) are different. Other results showed that the effect of cognitive-behavioral skills training on increasing self-management capacity (η2 / 0/32) and increasing the marital commitment was 0.35. Accordingly, it can be concluded that couples can increase their self-management capacity and marital commitment by changing their fundamental thinking and beliefs from negative to positive by teaching cognitive-behavioral skills.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Capacity Self-Management, Marital Engagement