فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم آریانی*، عادل زاهد بلابلان، مهدی معینی کیا، علی خالق خواه صفحات 15-39

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه ی قابلیت های کارآفرینی دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام گرفت. روش شناسی پژوهش از نظر راهبرد اصلی: کمی؛ از نظر هدف: کاربردی؛ از نظر راهکار اجرایی: میدانی؛ از نظر تکنیک تحلیلی: توصیفی _ مقایسه ای بود. جامعه ی آماری این پژوهش را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1393-1392 تشکیل می داد. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده بود و حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی _ مورگان و با در نظر گرفتن خطای 05/0 = α قریب به 377 نفر در نظر گرفته شد که 308 پرسشنامه قابل تحلیل بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی قابلیت های کارآفرینی بود. ضریب پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 88/0 به دست آمد. نتایج نشان داد میانگین دانشجویان در مولفه های استقلال طلبی، کنترل درونی، توفیق طلبی و نمره ی کل قابلیت کارآفرینی بالاتر از حد متوسط جامعه و در ریسک پذیری و خلاقیت میانگین آن ها پایین تر از حد معیار جامعه است. دانشجویان دختر و پسر تنها در مولفه ی ریسک پذیری تفاوت معنی دار با هم دارند. هم چنین بین قابلیت های کارآفرینی دانشجویانی که تمایل به راه اندازی کار دارند و دانشجویانی که تمایل به راه اندازی کار ندارند در تعامل با جنسیت و بین قابلیت های کارآفرینی دانشجویان گروه های تحصیلی مختلف، تفاوت معنی دار وجود ندارد. علاوه براین دانشجویانی که در گذشته اقدام به راه اندازی کار کرده اند نسبت به سایرین ریسک پذیرترند و از خلاقیت بیشتری برخوردارند و دانشجویانی که عملکرد تحصیلی بهتری دارند در مقایسه با دیگر دانشجویان، به میزان بیشتری دارای مرکز کنترل درونی اند و قابلیت های کارآفرینی بیشتری دارا می باشند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، قابلیت های کارآفرینی، دانشجویان کارشناسی ارشد
  • سید کامران نوربخش، ابوالقاسم کشیر صفحات 41-61

    هدف این پژوهش وقوف بر نقش تجربیات و رویدادهای پیشین زندگی در بروز رفتار خرید اجباری  است. روش این پژوهش از دید هدف، کاربردی، از دیدگاه نوع داده ها، کمی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 384 نفر و توزیع پرسشنامه میان جوانان 16 تا 29 ساله در دسترس در شهر تهران صورت گرفت. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش CVR و تحلیل عاملی تاییدی و برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده و  برای بررسی روابط متغیر ها از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شده است. در یافته های این تحقیق تاثیر تعارض با خانواده، ارتباطات اجتماع گرا و ارتباطات با همسالان بر رفتار خرید اجباری رد نشد و  تاثیر ارتباطات مفهوم گرا و عزت نفس بر رفتار خرید اجباری رد شد. از پیامدهای اجتماعی این تحقیق می توان به آگاهی بخشی بینش بازاریابان، خرده فروشان، خانواده ها، مشاوران و سیاستگذاران حوزه سلامت در درک مکانیسم ها و زمینه های بروز و توسعه خرید اجباری در راستای پیشگیری از بروز عادات مصرف اجباری که تاثیرات مخربی بر روی فرد و جامعه دارد اشاره کرد. این پژوهش نشان دهنده ارتباط بین تجربیات پیشین زندگی و زمینه های اقتصادی-اجتماعی خانواده در شکل گیری و توسعه رفتار خرید اجباری می باشد.

    کلیدواژگان: خرید اجباری، خرید وسواسی، مصرف اعتیادی، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، ارتباطات اجتماع گرا، ارتباطات مفهوم گرا، ارتباطات با همسالان، عزت نفس، همبستگی با خانواده، تعارض با خانواده، اختلالات خانوادگی
  • سید احمد شیبت الحمدی، سعیده آقاهادی صفحات 63-82

    نهاد آموزش و پرورش در سالهای اخیر با مسایلی از جمله افزایش مخارج و دشواری در تامین هزینه ها و کاهش کیفیت آموزشی روبرو می باشد .تنگناها و فشارهایی که نظام آموزشی در نتیجه ی نگرشهای روبه تغییر نسبت به کیفیت آموزش از جمله: پدیده جهانی شدن، توسعه پایدارانسانی، حقوق بشر، صلح و امنیت، کیفیت کلی زندگی در سطوح فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی مواجه هستند صاحب نظران را بر آن داشته است که در صدد ارایه راه حلهایی برای بهبود کیفیت آموزشی باشند. یکی از مهمترین راه حل های ارایه شده استفاده از برنامه ریزی و تفکر استراتژیک به جای برنامه ریزی واکنشی می باشد. برنامه ریزی استراتژیک در سه سطح فراسوی کلان، کلان و خرد مطرح می باشد. در این تحقیق برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی و رابطه آن با کیفیت آموزشی مورد توجه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی، کیفیت آموزشی
  • داود غلامرضایی، نگار کرم زاده، بتول کیایی صفحات 83-97

    نظام پیشنهادها به عنوان یکی از تکنیک های اصلی بهره گیری از توانمندی های نیروی انسانی در سال های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. اگرچه برخی از مکانیزم های تاثیرگذاری این سیستم ناشناخته باقی مانده است، در مورد بسیاری از نتایج آن توافق عمومی در بین صاحبنظران و خبرگان سازمان و مدیریت وجود دارد بطوریکه به اعتقاد آنان رمز موفقیت مدیران اثربخش در بسیاری از سازمان های پیشرفته امروزی در نوآوری و ارایه پیشنهادات مفید است. در این مقاله به بررسی تاثیر نظام پیشنهادها بر خلاقیت در سازمان های خدماتی پرداخته شده است؛ ایده بنیادی این است که بسیاری از دستاوردهای نظام پیشنهادها ناشی از بکار گرفتن قوای خلاقیت در سازمان است. براین اساس دو محور سبک های فکری محرک خلاقیت و موانع خلاقیت از حیث میزان تاثیرپذیری از استقرار نظام پیشنهادها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از نظرات مدیران سازمان های خدماتی و دست اندرکاران نظام پیشنهادها تایید کننده این ایده بوده است.

    کلیدواژگان: نظام پیشنهادها، خلاقیت، سبک های فکری، سازمان خدماتی
  • اعظم جعفرانی مسلمان، طاهره حسومی* صفحات 99-116

    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس کتابداران کتابخانه های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران می باشد. جامعه آماری این پژوهش عبارت از 218 نفر کتابدارانی است که صرف نظر از رشته تحصیلی با مدرک  کارشناسی و بالاتر در کتابخانه های دانشگاهی دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران(واحد تهران شمال ، تهران جنوب، تهران شرق و تهران غرب) شاغل هستند. با استفاده از جدول کرجسی مورگان تعداد 140 کتابدار به عنوان نمونه انتخاب شدند که از میان کتابخانه های موجود در دانشگاه های برگزیده شده، پژوهش برروی کتابداران انجام گرفته است.برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه در این پژوهش از دو پرسشنامه(استاندارد و محقق ساخته) استفاده گردید. برای سنجش اعتماد به نفس کتابداران  از پرسشنامه استاندارد کوپر اسمیت استفاده شده و همچنین برای سنجش میزان استفاده کتابداران از فناوری  اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده به عمل آمده است. سپس برای پاسخ به سوالهای پژوهش بر پایه ی اطلاعات جمع آوری شده از آزمون (ضریب همبستگی پیرسون ، به منظور پی بردن به معنادار بودن رابطه همبستگی خطی) استفاده شده است. وهمچنین برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون k-s  استفاده شده است.نتایج نشان داد که : بین متغیرهای  استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس عمومی کتابداران و  استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس اجتماعی آنان و همچنین استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس شغلی آنان همبستگی مستقیم و در حد زیاد در سطح اطمینان 95% وجود دارد.  و بین متغیرهای استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس تحصیلی کتابداران و استفاده از فناوری اطلاعات با اعتماد به نفس خانوادگی آنان همبستگی مستقیم و در حد ضعیفی در سطح اطمینان 95% وجود دارد.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، اعتماد به نفس، کتابداران، کتابخانه های دانشگاهی، دانشگاه های آزاد اسلامی
  • سمیه بابایی، سیمین دخت رضاخانی* صفحات 117-128

    تحقیق حاضربه منظور اثربخشی واقعیت درمانی بر افزایش انگیزش تحصیلی و سازگاری اجتماعی دختران دبیرستان های منطقه 4 شهر تهران انجام شد. این پژوهش به روش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون_ پس آزمون با گروه کنترل و با گمارش تصادفی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دختران پایه اول دبیرستانهای دولتی منطقه 4 شهر تهران در ترم اول سال تحصیلی94-1393 بود که از این جامعه به روش نمونه گیری داوطلبانه تعداد 30 نفر انتخاب شد و 15 نفر در گروه گواه و15 نفردر گروه آزمایش به صورت تصادفی گمارش شدند. ابزار های گرد آوری اطلاعات پرسشنامه انگیزش تحصیلی ورلند(AMS) و پرسشنامه سازگاری اجتماعی دانش آموزان دبیرستانی (AISS) بود. در این پژوهش واقعیت درمانی به عنوان متغیر مستقل در نه جلسه (90 دقیقه ای)به صورت هفتگی به گروه آزمایش آموزش داده شد. داده های پژوهش با استفاده ازتحلیل کواریانس چند متغیره وتک متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که آموزش واقعیت درمانی بر افزایش انگیزش تحصیلی و سازگاری اجتماعی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، انگیزش تحصیلی، سازگاری اجتماعی
  • کبری محمدی میرزایی، معصومه بهبودی صفحات 129-148

    هدف از انجام این پژوهش رابطه شادکامی با کمالگرایی و سبک های دفاعی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بوده است. روش پژوهش همبستگی از نوع کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه ی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال 1395 می باشد که تعداد آنها 400 نفر است. حجم نمونه با رعایت نسبت زن و مرد240 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها 1) پرسشنامه شادکامی (آکسفورد)، 2) پرسشنامه کمالگرایی(هویت و فلت) و 3) پرسشنامه سبک های دفاعی (DSM-40) است. در بخش آمار توصیفی به توصیف  نمونه ی آماری در قالب شاخص های مرکزی و شاخص های پراکندگی مانند میانگین - میانه - نما - واریانس - انحراف معیار وجداول توزیع فراوانی استفاده شده است. در بخش آمار استنباطی از رگرسیون چند متغیره استفاده شد. یافته ها نشان می دهد که بین شادکامی و سبک های دفاعی رشد یافته رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. و بین شادکامی با کمالگرایی و شادکامی با سبک های دفاعی در این پژوهش رابطه معناداری دیده نشده است.

    کلیدواژگان: شادکامی، کمالگرایی، سبک های دفاعی
  • حسین علی جعفری * صفحات 142-163

    مهر، میترا یا میثره از ایزدان باستانی آریایی یا هندوایرانی پیش از روزگار زرتشت است که معنی عهد و پیمان و محبت و خورشید نیز می دهد که پس از ظهور حضرت زرتشت و رواج دین زرتشتی، یکی از ایزدان یا فرشتگان دین مزدیسنا گردید. دین مهرپرستی یا میتراییسم و دین مسیحیت همانندی های بسیاری دارند؛ امروزه محققان معتقدند که مسیحیت غرب چارچوب اصلی خود را که به این دین پایداری و شکل بخشیده، به ادیان پیش از مسیحیت روم باستان از جمله میتراییسم، مدیون است. در قرن های ابتدایی پس از میلاد مسیح، میتراییسم رقیب بسیار سرسخت مسیحیت بود؛ چرا که در آن زمان میترا تنها ناجی و نشان دهنده راه و آیین زندگی بود. بی گمان، به دلیل حضور موازی دو دین قدرتمند در یک زمان و در یک محدوده جغرافیایی، 25 دسامبر روز تولد میترا، روز تولد مسیح شد و درست از همین جا نفوذ ایده های میترایی بر مسیحیت آغاز شد. به غیر از آن، تولد مسیح از مادری باکره،  مراسم غسل تعمید، جشن عروج، افسانه نان و شراب یا شام آخر و مراسم عشاء ربانی و گرامی داشت روز یکشنبه، از جمله تاثیراتی است که دین  میترایی بر مسیحیت گذاشته است. این مقاله قصد دارد به تاثیر دین میترایی یا مهرپرستی بر دین و آیین های مسیحیت بپردازد.

    کلیدواژگان: میترائیسم، مسیحیت، روم، مهرپرستی، ایران باستان
|
  • Ebrahim Ariyani *, Adel Zahed, Mahdi Moinikiya, Ali Khaleghkhah Pages 15-39

    This research aims at studying the entrepreneurial capabilities of graduate students was conducted. Methodology of research based on basic strategy:  was quantitative, based on purpose:  was applied research, based on eexecutive strategy: was survey research, based on analytical techniques: was descriptive- comparison research. The population was the graduate students in the master's program in University of Tehran, Allameh Tabatabai, Mohaghegh Ardabil and Shahid Beheshti academic year 1393-1394. This study was Simple random sampling. Number of samples based on Kregci-Morgan table and taking the error α=0/05, approximately 377 person were selected that of these quantity, 308 questionnaires were analyzable. The data collection instrument was a questionnaire entrepreneurial capabilities. Reliability coefficient using Cronbach's alpha for the questionnaire was obtained 0/88.The results showed that the average student in the components of independence, self-control, achievement and total number of entrepreneurial ability are above average and risk-taking and creativity out of them is lower than the average in population. Male and female students only have a significant different in risk-taking. Also, the entrepreneurial abilities of students who tendency to set up their work and students who don’t tendency to set up business interaction with gender and between entrepreneurial abilities of students in different fields, differences isn’t significant. In addition, students who have worked in the past launched far more risky than others and have more creativity and students' that have better academic performance than other students, have higher levels of internal control and entrepreneurial ability.

    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial capabilities, Graduate Students
  • Kamran Noorbakhsh, Abolghasem Keshir Pages 41-61

    The purpose of this research is to examine the role of past experiences and events in the emergence of compulsory shopping behavior. The method of this research is from the point of view of the purpose, applied, from the viewpoint of the data type, quantitatively and in terms of data collection method, is descriptive survey. The sample size was 384 people based on Cochran formula and distribution of the questionnaire among 16-29 year old youths in Tehran. To determine the validity of the questionnaire, the CVR method and confirmatory factor analysis were used. To determine the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used. Structural equation modeling (SEM) was used to examine the relationship between variables. The findings of this study did not exclude the impact of conflict with the family, community-based communication and communication with peers on forced shopping behavior and the effect of conceptual-oriented communication and self-esteem on forced purchasing behavior was rejected. The social outcomes of this research include awareness of marketers, retailers, families, counselors and policy makers in the field of health in understanding the mechanisms and areas of the incidence and development of mandatory purchasing in order to prevent the emergence of compulsive consumption patterns that have devastating effects on the individual and society. Cited. This research shows the relationship between the past experiences of life and the socio-economic backgrounds of the family in the formation and development of compulsory shopping behavior.

    Keywords: Compulsive shopping, obsessive compulsive shopping, addictive use, socioeconomic status, communicative communication, conceptual communication, peer communication, Self-esteem, solidarity with the family, conflict with family, family disorder
  • Ahmad Sheybat, Saeedeh Aghahadi Pages 63-82

    In recent years, the educational institution faces issues such as increasing costs and difficulties in providing costs and reducing educational quality. The constraints and pressures that the educational system faces through changing attitudes toward the quality of education, such as: the phenomenon of globalization, sustainable development , Human rights, peace and security, the overall quality of life at the individual, family, social and global levels have led scholars to seek solutions to improve the quality of education. One of the most important solutions is the use of strategic planning and thinking rather than reactive planning. Strategic planning is at three levels beyond macro, macro, and micro. In this research, strategic planning of human resources and its relationship with quality of education have been considered.

    Keywords: Strategic Human Resources Planning, Educational Quality
  • Azam Jafarani Mosalman, Tahere Hasoomi * Pages 99-116

    The main aim of this research is definition of relation between using IT ( Information Technology ) and self confidence of "Islamic Azad Universities' librarians in Tehran.Statistics' society of this research contains 218 librarians who have licence ( and up ) universitical degree - whether as their education fields - and work at I.A.U.s' libraries in Tehran ( North Tehran Unity,South Tehran,East Tehran & West Tehran ).Applying "k. Morgan's Board",140 librarians were chosen samples between universities' libraries. It was used two questionnaries ( standard & providential ) to examine the variables: It was applied "Cooper Smith's Standard Questionnary" to examine librarians' self confidence,and providential questionnary to examine librarians' usage quantity of IT.Then,it was used "Pearson's Cohesion Coefficient Examination" to understand directive cohesion relation's meaning-fully;for answering the research questions foundamentally of combinated & collected informations. And also 'k-s examination" was applied to examine pre-supposed distribution normality. The results have been mentionning that: there is directive cohesion ( with high confiance,about 95% ) between librarians' general self confidence and IT usage with their social self confidence,and the other hand;between using IT and their professional self confidence variables. Besides,there is directive cohesion ( with low cnfiance,about 95% ) between using IT and librarians' education self confidence,and the other hand;between their family self confidence and IT usage variables.

    Keywords: IT (Informatiopn Technology), self confidence, librarians, universitical libraries, Islamic Azad Universities [ I.A(L).U.]
  • Somayeh Babaie, Simindokht Rezakhani * Pages 117-128

    The present research to determine the effectiveness of reality therapy of increasing academic motivation and social adjustment girls Tehrans high school district. This quasi-experimental study with pretest control group with random assignment. The study population consisted of first grade public high schools in the first semester of the school year the district of Tehran. The population of this community to raluntary sampling method, 30 patients were selected and 15 in the control group and 15 patients were randomly assigned to the experimental group. AMS and AISS were data collection device. In this research reality therapy as the independent variable in the experimental group were instructed not meeting on a weekly basis. Data were analyzed using multivariate & univariate analyzes results showed that the teaching reality therapy has a significant impact on increasing academic motivation and social adjustment.

    Keywords: Reality therapy, Educational motivation, Social adjustment
  • Kobra Mohammadi Mirzaie, Masoumeh Behboodi Pages 129-148

    The aim of the study was the relationship of the happiness with perfectionism and defense styles among staff of Islamic Azad university Roodhen Branch. The research method is correlation of applied type. The population is all the staff at the Islamic Azad University in 1395 that their number is 400 persons. A sample of 240 people were chosen with respect to men and women. Together the data were used 1) happiness questionnaire Oxford(OHI) 2) perfectionism (Hewitt and flett)  3) defense style questionnaire (DSQ – 40). The descriptive statistics to characterize the sample in the form of centeral tendency and dispersion indices manndmyangyn، median، mode ، variance ، standard deviation and frequency distribution tables were used. In multivariate regression was used inferential statistics. To findings show that there is a relationship positive and meaningful between wellbeing and mature defense styles and the happiness with perfectionism and happiness with defense styles in this research relationship was not statistically significant.

    Keywords: happiness, perfectionism, defense styles
  • Hossein Alijafari * Pages 142-163

    Mehr, Mitra or Maitreh is an ancient aristocratic or Hindu prehistoric Zoroastrian who also means the covenant, love, and the sun, which after the advent of Zoroastrianism and the prevalence of Zoroastrianism became one of the gods or angels of the Divine religion. The religion of sympathy or Mithraism and the religion of Christianity have many similarities. Today, the scholars believe that Christianity in the West owes its main framework to this religion that it has sustained and pre-Christian religions in ancient Rome, including mitrhizm. In the early centuries BC, Mitra'sism was a very rival of Christianity, because at that time Mitra was the only savior and symbol of the way of life. Certainly, because of the parallel presence of two powerful religions at one time and in a geographical area, the birthday of Mitra was the birthday of Christ on December 25th, and right from here, the penetration of Mithray's ideas began on Christianity. Other than that, the birth of Christ from the virgin mother, the baptism, the ascension celebration, the legends of bread and wine or the last dinner, and the ritual of the sacred ceremony and the commemoration of Sunday, including the effects that the Mithra religion has placed on Christianity. This paper seeks to influence the influence of the mitra religion or sympathy on religion and Christianity.

    Keywords: Mithraism, Christianity, Roman, Metropolis, Ancient Iran