فهرست مطالب

مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند - پیاپی 32 (تابستان 1399)

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 32 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالحسین نیسی، پویا پورمقدسیان* صفحات 5-26

    پیشرفت و توسعه روزافزون فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی و درنتیجه، شکل گیری روند استفاده از گروه های مجازی، مسایل مهمی را پیش روی مدیران قرار داده است. هدف این پژوهش، بررسی رابطه اعتماد و اثربخشی گروه های مجازی با تاکید بر نقش تسهیم دانش است. جامعه آماری این تحقیق، کارکنان شاغل در بخش فعالیت های مجازی و در قالب گروه های مجازی موسسه فرهنگی تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است که تعداد 40 گروه مجازی مشتمل بر 200 نفر کارمند انتخاب و گردآوری داده ها به وسیله پرسشنامه انجام شده است. همچنین، تجزیه وتحلیل داده ها از طریق تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار ایموس صورت گرفته است. نتایج تحلیل مسیر، حاکی از آن است که وقتی متغیر تسهیم دانش در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد، تاثیر مولفه های اعتماد بر اثربخشی گروه های مجازی افزایش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: اعتماد در محیط مجازی، اثربخشی گروه های کاری، کسب وکار هوشمند
  • حامد حیدری، مرتضی موسی خانی*، محمود البرزی، علی دیواندری، رضا رادفر صفحات 27-64

    ارایه خدمات مالی در پلتفرم های مبتنی بر زنجیره بلوکی به عنوان رویکردی نوین در بازارهای مالی، فضای وسیعی برای رشد دارد. این موضوع، لزوم مطالعه و شناسایی پیشران های نگرش کاربران نسبت به استفاده از خدمات مالی مبتنی بر زنجیره بلوکی را نشان می دهد. به این منظور، از مدل های پذیرش فناوری استفاده شده است. این پژوهش، با استفاده از ترکیب چند مدل پذیرش فناوری، مطالعه پیشران های موثر بر تمایل مشتریان به استفاده از خدمات مالی در پلتفرم های مبتنی بر زنجیره بلوکی را مورد هدف قرار داده است تا مشخص شود که چه عواملی منجر به ترغیب کاربران در استفاده از خدمات مالی در پلتفرم های مبتنی بر زنجیره بلوکی می شود. به این منظور، ابتدا با مطالعه ادبیات، به استخراج عوامل موثر بر قصد رفتاری مشتریان به استفاده از خدمات مالی در پلتفرم های مبتنی بر زنجیره بلوکی پرداخته شده و بر مبنای آن ها مدل معادلات ساختاری شکل گرفته است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که گرایش فردی به اعتماد و ضمانت های ساختاری به طور مستقیم بر اعتماد اولیه تاثیرگذار هستند و اعتماد اولیه کاربران نیز بر قصد رفتاری کاربران موثر است. از سوی دیگر ویژگی های فناورانه و ویژگی های وظیفه ای به طور مستقیم بر تناسب فناورانه-وظیفه ای موثر هستند و تناسب فناورانه- وظیفه ای بربر قصد رفتاری کاربران تاثیر می گذارد. همچنین انتظار عملکرد به طور مستقیم بر قصد رفتاری کاربران تاثیرگذار است. همچنین، نتایج این پژوهش نشان داد که تمایل به استفاده از خدمات مالی در پلتفرم های مبتنی بر زنجیره بلوکی برخاسته از یک نیاز اجتماعی است و حتی با وجود برخی محدودیت های زنجیره بلوکی کاربران مشتاق نسبت به استفاده از خدمات مالی مبتنی بر این فناوری هستند.

    کلیدواژگان: زنجیره بلوکی، گرایش فردی به اعتماد، ضمانت های ساختاری، تناسب فناورانه-وظیفه ای، انتظار عملکرد
  • ابوالفضل خسروی*، محمد سوری، محمد عربی صفحات 65-88

    امروزه، افراد باتجربه یکی از مهم ترین دارایی های هر سازمانی به حساب می آیند. این افراد، دانش کافی را در طول سال ها تجربه و تحصیلات و همچنین گذراندن دوره های مختلف آموزشی به دست آورده اند. از همین رو، یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از سازمان ها، استفاده از دانش افراد باتجربه در شرف بازنشستگی و انتقال آن به سایر افراد و کارکنان سازمان است. پژوهش حاضر باهدف ارایه چارچوبی برای پیاده سازی مدیریت دانش کارکنان در حال خروج از خدمت بانک انصار انجام شده است. این پژوهش ازنظر هدف بنیادی- کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی است. نمونه گیری استفاده شده در این پژوهش، با استفاده از شیوه نمونه گیری گلوله برفی بوده است. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه های عمیق با خبرگان جامعه علمی و دانشگاهی و همچنان متخصصان و مدیران بانک انصار تا دستیابی به اشباع نظری بوده است. درمجموع، نوزده مصاحبه انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات، کدهای مربوط به مصاحبه ها تجزیه وتحلیل شدند. پس از بحث در مورد تم های به دست آمده از مصاحبه های انجام گرفته در پژوهش حاضر، نقشه تم به دست آمده از این اطلاعات در قالب یک چارچوب نهایی ارایه شد. چارچوب نهایی نشان داد که مدیریت دانش کارکنان در حال خروج بانک انصار با 32 کد و 8 مفهوم از دو مقوله تشکیل شده است. مدیریت دانش کارکنان در حال خروج از خدمت بانک انصار در 8 مقوله ؛ ابزارهای انتقال دانش، افزایش تعامل، فرآیندها، آموزش، مشوق ، سیستم ها، ارزش گذاری اطلاعات و ابزارهای ذخیره و نگهداری دانش شکل گرفت. امروزه، افراد باتجربه یکی از مهم ترین دارایی های هر سازمانی به حساب می آیند. این افراد، دانش کافی را در طول سال ها تجربه و تحصیلات و همچنین گذراندن دوره های مختلف آموزشی به دست آورده اند. از همین رو، یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از سازمان ها، استفاده از دانش افراد باتجربه در شرف بازنشستگی و انتقال آن به سایر افراد و کارکنان سازمان است. پژوهش حاضر باهدف ارایه چارچوبی برای پیاده سازی مدیریت دانش کارکنان در حال خروج از خدمت بانک انصار انجام شده است. این پژوهش ازنظر هدف بنیادی- کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی است. نمونه گیری استفاده شده در این پژوهش، با استفاده از شیوه نمونه گیری گلوله برفی بوده است. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه های عمیق با خبرگان جامعه علمی و دانشگاهی و همچنان متخصصان و مدیران بانک انصار تا دستیابی به اشباع نظری بوده است. درمجموع، نوزده مصاحبه انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات، کدهای مربوط به مصاحبه ها تجزیه وتحلیل شدند. پس از بحث در مورد تم های به دست آمده از مصاحبه های انجام گرفته در پژوهش حاضر، نقشه تم به دست آمده از این اطلاعات در قالب یک چارچوب نهایی ارایه شد. چارچوب نهایی نشان داد که مدیریت دانش کارکنان در حال خروج بانک انصار با 32 کد و 8 مفهوم از دو مقوله تشکیل شده است. مدیریت دانش کارکنان در حال خروج از خدمت بانک انصار در 8 مقوله ؛ ابزارهای انتقال دانش، افزایش تعامل، فرآیندها، آموزش، مشوق ، سیستم ها، ارزش گذاری اطلاعات و ابزارهای ذخیره و نگهداری دانش شکل گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کارکنان در حال خروج، مدیریت دانش کارکنان
  • نسترن افشم، علی مبینی دهکردی*، جهانگیر یدالهی فارسی صفحات 89-116

    در دهه اخیر، تفکر طراحی به عنوان رویکردی نوین جهت نوآوری و حل مسیله، توجه بسیاری از پژوهشگران حوزه های مختلف را به خود جلب کرده است. امروزه سازمان ها و افراد بسیاری در حال بهره بردن از تفکر طراحی می باشند، چراکه آن ها به دنبال استفاده از مهارت ها و فرآیندهای طراحان جهت دستیابی به راه حل هایی برای مشکلات پیچیده و یا ایجاد فرآیندهایی هستند که نتایج را بهینه می کنند و شرایط را بهبود می بخشند. بااین حال، در حوزه پژوهشی اجماعی در مورد ویژگی های اساسی، کاربردی و تعاریف تفکر طراحی وجود ندارد. برای روشن کردن دانش این حوزه و مفهوم سازی تفکر طراحی و نقش آن به عنوان سازه ای شناختی در ادبیات کارآفرینی، این پژوهش به مرور جامع 106 مطالعه مفهومی و تجربی از مجموع 2037 مقاله در سال 1985 تا 2019 پرداخته است. این مطالعه از نوع توصیفی و از لحاظ روش اجرا مطالعه مرور ادبیات سیستماتیک تلقی می گردد. شناسایی مفهوم سازی های متفاوت از تفکر طراحی، ابزارهای تقویت کننده تفکر طراحی، مدل های مطروحه در این زمینه و ارتباط این مفهوم با کارآفرینی از نتایج این پژوهش است.

    کلیدواژگان: طراحی، تفکر طراحی، تفکر استفهامی، کارآفرینی
  • صمد رحیمی اقدم*، علیرضا فضل زاده، نوشین ابراهیمی اقدم صفحات 117-146

    هدف پژوهش حاضر، تبیین راهکار علمی و کاربردی برای قصد خرید اینترنتی بر اساس استراتژی های تضمین با نقش میانجی اعتماد در فروشگاه های آنلاین است. پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، مردم شهر تبریز است که حداقل یک بار تجربه خرید اینترنتی داشته اند. تعداد 384 نمونه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار ایموس انجام شد. یافته های پژوهش نشان می دهد بیانیه تضمین به طور مستقیم با ضریب استاندارد 40/0 و به طور غیرمستقیم از طریق میانجی اعتماد با ضریب استاندارد 06/0 و تضمین شخص ثالث به طور مستقیم با ضریب استاندارد 30/0 و به طور غیرمستقیم با ضریب استاندارد 08/0 بر قصد خرید اینترنتی تاثیر مثبت دارند. همچنین اعتماد با ضریب استاندارد 37/0 بر قصد خرید اینترنتی تاثیر مثبت دارد. با توجه به معنی داری اثر مستقیم و غیرمستقیم، متغیر اعتماد نقش میانجی جزیی در رابطه بین استراتژی های تضمین و قصد خرید اینترنتی دارد. پیشنهاد می شود مدیران پیاده سازی استراتژی های تضمین در فروشگاه های اینترنتی را در جهت جلب اعتماد بیشتر و قصد خرید مشتریان در فروشگاه های اینترنتی به کار گیرند.

    کلیدواژگان: : استراتژی های تضمین، قصد خرید اینترنتی، تضمین شخص ثالث، بیانیه تضمین، اعتماد
  • سید امین حسینی سنو*، نگار، کد خدا صفحات 147-180
    این پژوهش به امنیت سیستم های اطلاعاتی (ISS) به عنوان یکی از مهم ترین مسایل در سازمان ها و بخصوص شهرداری ها پرداخته است. امروزه نقض های امنیت اطلاعات به جای استثنا، تبدیل به هنجار شده است و امنیت سیستم اطلاعات تنها زمانی می تواند محقق شود که کارکنان به طور کامل این مفهوم را از طریق تغییر رفتار خود در مطابقت با فن آوری های پیشرفته امنیت سیستم اطلاعات بپذیرند. مدل این تحقیق در همین راستا بر مبنای تیوری نهادی ایجاد شده است. این مدل دو مسیر شامل رفتارهای شهروندی سازمانی (OCB) و رفتار ضد شهروند سازمانی (CWB) را در فرآیند بدعت گذاری امنیت سیستم اطلاعاتی معرفی کرده است. این پژوهش همچنین تاثیر فرهنگ نوآورانه را بر فرآیند امنیت سیستم اطلاعات مورد سنجش قرار داده است. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان فناوری اطلاعات شهرداری مشهد است و ابزار جمع آوری داده پرسشنامه بوده است. داده ها عمدتا از مدل تحقیق پیشنهادی پشتیبانی می کنند و نتایج حاکی از کاربرد تیوری نهادی در توضیح اثرگذاری فرآیند نهادینه سازی تغییرات امنیت سیستم اطلاعات بر فرهنگ نوآورانه سازمان، مشروعیت و پذیرش آن تغییرات و افزایش رفتار شهروندی سازمانی (کاهش رفتار ضد شهروندی) در کارکنان می شود؛ که این فرآیند در نهایت منجر به افزایش اثربخشی امنیت سیستم اطلاعات می شود.
    کلیدواژگان: منیت سیستم های اطلاعات، شهرداری، مشروعیت، بدبینی سازمانی، فرهنگ نوآورانه، رفتار شهروندی سازمانی، رفتار ضد شهروندی، اثربخشی امنیت سیستم های اطلاعاتی، ا
  • فاطمه عباسی، آمنه خدیور *، محسن یزدی نژاد صفحات 181-210

    امروزه افراد برای خرید محصولات و خدمات آنلاین از نظرات دیگران در شبکه های اجتماعی جهت تصمیم گیری استفاده می نمایند. همچنین شرکت های ارایه دهنده محصولات  از تحلیل ادراکات و نظرات کاربران و مشتریان برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه و ارایه محصولات جدید استفاده می نمایند. تحلیل ادراکات از جمله رویکردهای نوین در استخراج نظرات می باشد. تحلیل ادراکات، استفاده از روش های متن کاوی و پردازش زبان طبیعی برای شناسایی، استخراج و بررسی اطلاعات ذهنی می باشد. اطلاعات حاصل از تحلیل ادراکات می تواند بر انتخاب موثر مشتریان تاثیر بسزایی داشته باشد. در این پژوهش مدلی جهت تحلیل ادراکات کاربران در ارتباط با خرید تلفن همراه از سایت دیجی کالا ارایه شده است  تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و جامعه مورد بررسی شامل نظرات کابران در سایت دیجی کالامی باشد و نمونه آماری نظرات کاربران تلفن همراه سایت دیجی کالا است. جهت تحلیل و پیاده سازی، رویکرد یادگیری نظارت شده و از پکیج های متن کاوی پایتون استفاده شده است. نتایج نشان می دهند مدل پیشنهادی با دقت 0.892 می تواند نظرات کاربران را دسته بندی نماید. همچنین در مجموع نظرات کاربران در مورد سهولت استفاده و امکانات و قابلیت های تلفن همراه مثبت و در مورد ارزش خرید نسبت به قیمت، نوآوری، طراحی و ظاهر و کیفیت ساخت گوشی ها نظر کاربران منفی می باشد.  مدل پیشنهادی می تواند در سایت های تجارت الکترونیک مانند دیجی کالا پیاده سازی شود و خروجی آن به صورت سیستماتیک توسط کاربران قابل مشاهده باشد که در نهایت می تواند منجر به تصمیم گیری آگاهانه برای خریداران و شرکت های ارایه دهنده محصولات باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل ادراکات، شبکه های اجتماعی، یادگیری نظارت شده
  • جمال ‏الدین ابراهیمی*، محمد عزیزی، کتایون پورمهدی صفحات 211-238

    در دنیای پرتلاطم کسب وکار، کارآفرینی شرکتی قدم نهادن در بازاری با عدم قطعیت بالاست. ازاین رو می بایست شرکت ها به شناخت درستی از قابلیت‏ها در محیط پویا برسند تا بتوانند با کمترین ضرر به کسب سود در بلندمدت دست یابند. ازاین رو، پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر قابلیت های پویا بر کارآفرینی شرکتی در صنعت ارتباطات صورت گرفته است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات توصیفی- همبستگی است، جامعه آماری پژوهش شامل 350 نفر از مدیران، روسا، کارشناسان ارشد دو شرکت همراه اول و ایرانسل ایران بوده است. جمع‏آوری داده ها بر اساس پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی فرضیه‏ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. درنهایت، یافته‏ها نشان از تاثیر مثبت قابلیت های پویا بر کارآفرینی شرکتی داشته است و این نتیجه حاصل شد که قابلیت های ادراک محیط، یادگیری، یکپارچه سازی، هماهنگی، بازآرایی بر کارآفرینی شرکتی تاثیر مثبت و معناداری دارند. همچنین پویایی محیط تاثیر قابلیت های پویا را بر کارآفرینی شرکتی تعدیل می‏کند. این بدین صورت است که هرچه پویایی محیط بالاتر باشد رابطه دو متغیر قابلیت های پویا و کارآفرینی شرکتی قوی‏تر است. چراکه این پویایی مکانیسم مفیدی برای پاسخ به نیروهای رقابتی جدید است. شرکت هایی که در محیط‏های با پویایی بالا فعالیت می کنند نوآورتر، ریسک‏پذیر و پیشگام تر از شرکت هایی هستند کمتر با عدم اطمینان و فشارهای خارجی مواجه هستند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی شرکتی، قابلیت های پویا، پویایی محیط
  • فرنوش زنگوئی، زهرا خرازی محمدوندی آذر*، جمشید صالحی صدقیانی صفحات 239-272

    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی مولفه های هوشمندسازی صنعت گردشگری در ایران بوده است. پژوهش از نوع آمیخته و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی قراردادی در بخش کیفی و پیمایش در بخش کمی انجام گرفته است. در بخش کیفی، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی تعداد سیزده نفر از مدیران گردشگری کشور مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. نمونه بخش کمی نیز با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 390 نفر از کارشناسان آژانس های مسافرتی و گردشگران این سه شهر تعیین گردید. پس از تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی، مشخص شد که تمامی متغیرهای مشاهده پذیر و پنهان در سطح 05/0 معنی دار بوده و مورد تایید قرار گرفتند. بر اساس یافته های پژوهش، چهار مولفه؛ حکمرانی هوشمند، توانمندسازی اجتماعی- فرهنگی، توسعه کاربرد فناوری های نوین هوشمند و هوشمندسازی جامع خدمات گردشگری، به عنوان مولفه های هوشمندسازی صنعت گردشگری در ایران شناسایی شدند. کلیدواژگان: ارتباطات، گردشگری هوشمند، فناوری های نوین، تحلیل محتوا.

    کلیدواژگان: ارتباطات، گردشگری هوشمند، فناوریهای نوین، تحلیل محتوا
|
  • Abdolhosein Neisi, Pouya Poormoghadasian * Pages 5-26

    The increasing development of information and communication technologies and consequently the emergence of virtual teams has created important issues for managers. The purpose of this study is to investigate the relationship between trust and the effectiveness of virtual teams with the emphasis on knowledge sharing. The statistical population of this study is the employees of virtual activities in the form of virtual teams of Tebyan Cultural Institute affiliated with Islamic Advertising Organization. 40 virtual teams with 200 employees were selected and The data were collected by a questionnaire and Data analysis was also done through path analysis using Amos software. The results of the path analysis indicate that when the knowledge sharing variable is in a desirable state, the impact of trust components on the effectiveness of virtual teams increases.

    Keywords: : trust in virtual environment, working team effectiveness, Smart business
  • Hamed Heidari, Morteza Mousakhani *, Mahmood Alborzi, Ali Divandari, Reza Radfar Pages 27-64

    Providing financial services on blockchain-based platforms as a new approach to financial markets has a lot of room for growth. This demonstrates the need to study and identify the drivers of users' attitudes towards using blockchain-based financial services. For this purpose, technology adoption models have been used. Using a combination of several technology adoption models, this research aims to study the factors affecting customers' intention to use financial services in blockchain-based platforms to determine what factors drive users to use them. For this purpose, first, by studying the literature, we have extracted the factors affecting customer behavioral intention to use financial services in blockchain-based platforms and on their basis, structural equations model has been developed. The results of the data analysis show that individual tendency to trust and structural guarantees directly affect initial trust and users’ initial trust also influences users' behavioral intention. On the other hand, technological features and task characteristics directly influence technology-task fit, and technology-task fit affects users' behavioral intention. Expecting performance also directly affects the behavioral intention of users. The results of this study show that the propensity to use financial services in blockchain-based platforms is due to a social need and even with some blockchain constraints users are eager to use financial services which are based on this technology.

    Keywords: Blockchain, Personal Propensity to Trust, Structural Assurances Beliefs, Task Characteristics, Task-Technology Fit, Performance Expectancy
  • Abolfazl Khosravi *, Mohammad Soori, Mohammad Arabi Pages 65-88

    Experienced people today are one of the most important assets of any organization. These people have acquired sufficient knowledge through years of experience and education as well as through various training courses. For this reason, one of the main concerns of many organizations is to use the knowledge of experienced retirees and transfer them to other people and employees of the organization. In this regard, the present study aimed to present a Framework for implementing knowledge management of outgoing employees of Ansar Bank. The present study is applied in terms of fundamental purpose and descriptive in nature. The sampling used in this study was simple random sampling with snowball sampling. The main basis for gathering information has been to conduct in-depth interviews with experts from the academic and academic community as well as specialists and managers of Ansar Bank to achieve theoretical saturation. A total of 19 interviews were conducted. After gathering information, the interview codes were analyzed. After discussing the totals obtained from the interviews conducted in the present study, the map of the totals obtained from this information was presented as a final Framework. The final Framework shows that the knowledge management of the departing Ansar Bank employees consists of 32 code and 8 concepts in two categories. Knowledge Management Emerging Personnel from Ansar Bank was formed in 8 concepts: knowledge transfer tools, enhancing engagement, processes, training, incentives, systems, information evaluation and knowledge storage and retention tools. It is recommended that Ansar Bank take each of these components and tools seriously and implement the practices introduced in this research step by step in order to successfully implement and improve its knowledge management status.

    Keywords: nowledge management, outgoing staff, Staff Knowledge Management
  • Nastaran Afsham, Ali Mobini Dehkordi *, Jahangir Yadollahi Farsi Pages 89-116

    In recent decades, design thinking as a new approach to problem solving and innovation has attracted the attention of many researchers in different fields. Many organizations and individuals today are taking advantage of design thinking as they seek to use the skills and processes of designers to come up with solutions to complex problems or create processes that optimize results and improve conditions. However, there is no consensus in the field of research on the basic features, applications, and definitions of design thinking. To elucidate the knowledge of this field and conceptualize design thinking and its role as cognitive constructs in the entrepreneurial literature, this research has comprehensively reviewed 106 conceptual and empirical studies of a total of 2037 articles from 1985 to 2019. This study is a descriptive and systematic literature review. Identification of different conceptualizations of design thinking, tools for designing thinking, models discussed in this field, and its relation to entrepreneurship are the results of this study.

    Keywords: Design, Design Thinking, Abductive Thinking, Entrepreneurship
  • Samad Rahimiaghdam *, Alireza Fazlzadeh, Noushin Ebrahimiaghdam Pages 117-146

    The aim of this research is to explain the scientific foundation and offer practical solutions for online purchase intonation based on assurance strategies by mediating role of trust in online stores. The research is applied from goal perspective and descriptive -correlative from data collection type. The statistical population is all people of Tabriz city who have had at least one Internet shopping experience. 384 samples were selected by random sampling. Standard questionnaires were used to collect data. The data were analyzed by structural equations modeling method with AMOS software.The research findings indicate, assurance statement has directly effect with path coefficient 0.4 and indirectly effect by the mediating role of trust with path coefficient 0.07 on online purchase intenation. Third party assurance has directly effect with path coefficient of 0.3and indirectly effect by the mediating role of trust with path coefficient 0.08 on online purchase intention. Also trust has a positive impact on online purchase intenation with path coefficient 0.37.Given the significant direct and indirect effect, trust plays a partial mediating role in the relationship between assurance strategies and online purchase intention. It is suggested that managers implement assurance strategies in online stores in order to gain more trust and online purchase intention.

    Keywords: Assurance Strategies, Online Purchase Intention, Third Party Assurance, Assurance Statement, Trust
  • Seyyed Amin Hoseini Sanu *, Negar Kadkhoda Pages 147-180
    This study addresses the security of information systems (ISS) as one of the most important issues in organizations and especially municipalities. Instead of exceptions, information security breaches have become a norm, and security of information systems can only be realized when employees completely accept this concept by changing their behavior in line with advanced information security systems. The model of this research is based on institutional theory. This two-way model has introduced organizational citizenship behavior (OCB) and counterproductive work behavior (CWB) in the process of verifying the security of the information system. This research also measures the impact of innovative culture on the information security system. The statistical population of the study consisted of Mashhad Municipal Information Technology experts and data collection tool was a questionnaire. The data support mainly the proposed research model and the results indicate the application of institutional theory in explaining the process of institutionalizing the changes in the security of the information system on the innovative culture of the organization, legitimizing and accepting those changes, and increasing organizational citizenship behavior (reduction of counterproductive work behavior) in employees Which, in the end, will increase the effectiveness of the security of the information system.
    Keywords: Information system security, municipalities, legitimacy, organizational criticism, innovative culture, Organizational Citizenship Behavior, Counterproductive Work Behavior, effectiveness of information systems security
  • Fatemeh Abbasi, Ameneh Khadivar*, Mohsen Yazdinejad Pages 181-210

    Nowadays, people use others' opinions on social networks for decision-making to purchase online products and services. Likewise, the companies which offer the products employ sentiment analysis of opinions of users and customers to adopt informed decisions and offer new products. Considering the high volume of the contextual data, conversion, and analysis of such data is a major challenge in e-commerce. Sentiment analysis is a modern approach in the extraction of opinions. The obtained information from sentiment analysis can have a considerable impact on the efficient selection of customers. In the present study, a model has been proposed for sentiment analysis of users' opinions for buying a cell phone in Digikala. This study is applicable to the objective aspect. The data includes users' opinions in Digikala. The statistical sample consists of opinions of cell phone users in Digikala. Supervised learning, as well as Python package, were utilized for analysis and implementation.  A model has been proposed for sentiment analysis of users' opinions. The results demonstrate that this model can classify users' opinions with an accuracy equal to 0.892. Similarly, the results reveal that users' opinions about ease of use, possibilities, and capabilities of the cell phone are positive and about purchase value to price, innovation, design and appearance, and quality of cell phones are negative. The proposed model can be implemented in e-commerce websites like Digikala and its output can be observed by users systematically. Finally, it can be led to inform decision-making for buyers and companies which offer products.

    Keywords: Sentiment Analysis, Social networks, Supervised Learning
  • Jamaleldin Ebrahimi *, Mohammad Azizi, Katayoun Pourmehdi Pages 211-238

    In the turbulent world of business,  Corporate entrepreneurship is a step into a market with high uncertainty. Therefore, companies need to have a good understanding of capabilities in a dynamic environment so that they can achieve the long-term profit with minimal loss. So, This study aimed to investigate the impact of dynamic capabilities on corporate entrepreneurship in the Communications Industry. This research in terms of its purpose, is applicable and in terms of data collection is descriptive and correlation research. The statistical population of the study was included of 350 managers, chief executives, senior experts of Hamrah Aval company and Irancell company. Also, for collecting data, a researcher-made questionnaire was used. Structural equation modeling was used to analyze the data and hypotheses. Finally, the finding of research show that the positive effect of dynamic capabilities on corporate entrepreneurship, and it was concluded that environmental perception capabilities, learning capabilities, integration capabilities, coordination capabilities, reorganization capabilities has a positive and significant effect on corporate entrepreneurship. Also, the environmental dynamism moderates the impact of dynamic capabilities on corporate entrepreneurship.In this way, whatever the amount of environmental dynamism increase, the relationship between the two variables of dynamic capability and corporate entrepreneurship will be stronger. Because this dynamics is a useful mechanism for responding to new competitive forces. Companies operating in highly dynamic environments are more innovative, risk-taking and proactive than those with less uncertainty and external pressures.

    Keywords: Corporate Entrepreneurship, dynamic capabilities, environmental dynamics
  • Farnoush Zangouei, Zahra Kharazi Mohammadvandi Azar *, Jamshid Salehi Sadaghian Pages 239-272

    The purpose of this study is to identify the components of smart tourism industry in Iran through mixed method. In the qualitative section, in the qualitative section, the statistical population consisted of tourism industry managers. 13 depth interview was conducted. Data analysis was performed in the qualitative part by conventional qualitative content analysis method using MaxqDa software. In the quantitative section, the statistical population consisted of experts from travel agencies as well as tourists from these three cities. 390 respondents were selected by using Cochran formula and random sampling method Structural equation modeling with partial least squares (PLS) approach was used for data analysis.The results of confirmatory factor analysis showed that all observable variables were significant and confirmed at the 0.05 level. The results identified four components: smart governance, socio-cultural empowerment, development of using new smart technologies and comprehensive smart tourism services.

    Keywords: Communication, Smart tourism, new technologies, content analysis