فهرست مطالب

Annals of Applied Sport Science
Volume:1 Issue: 3, Autumn 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • والرین استوارت سوآرز لیتی* صفحات 1-8

    در میان بسیاری از وجوه تکنیکی و تاکتیکی رفتار بازیکنان، اغلب گل زدنها مورد مطالعه ها قرار گرفته اند. گل زدن برای موفقیت تیمها و تحلیل آن در همه مسابقات یک تورنومنت مهم فوتسال (جام جهانی) دارای اهمیت است بطوریکه ارزیابی متعددی را مهیا میکند. هدف از تحقیق حاضر تحلیل تاثیر گل اول بر نتیجه نهایی در مسابقه فوتسال بود، به عبارتی تیمی که گل اول را می زند و نتیجه نهایی بدست آمده توسط این تیم- برد، قرعه، یا باخت- تعیین گردد. همه مسابقات (306 = n (7 جام جهانی اخیر فوتسال (2012 -1989) سازماندهی شده توسط FIFA با مرور بازیهای رسمی مورد تحلیل قرار گرفت. داده ها از پایگاه داده سایت FIFA گرفته شد و همه مسابقات رسمی بازنگری شد. داده های کمی با توجه به زمانی جمعآوری شد که گلها در دوره مسابقات ثبت شدند. نتایج اثر معنادار (001/0 = p ،F = 133/12) گل اول بر نتیجه نهایی مسابقات (برد، باخت، و قرعه) را نشان داد؛ بطوری که تفاوت معناداری میان مسابقات برده شده با مسابقات باخت و قرعه وجود داشت (هر دو 001/0 = p) با توجه به نتایج، تیمی که گل اول مسابقه را ثبت نمود، یک احتمال بالای برد را نیز نشان داد.

    کلیدواژگان: گل، فوتسال، جام جهانی، برد
  • احمد احمدزاده*، سید جعفر موسوی، مرتضی دوستی صفحات 9-16

    ورزش یک ابزار مهم برای جلب ملی است. ورزش اجتماع بزرگ برای به دست آوردن هویت است و همچنین ورزش باعث هویت و وحدت می شود. هدف از این پژوهش شناسایی فرصت های فرهنگی ورزش استان مازندران بود. روش تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی متوالی که ابتدا روش کیفی و سپس روش کمی است. جامعه مطالعه شامل تمام مدیران، مربیان، کارشناسان، داوران و ورزشکاران مازندرانی بود که در سطح ملی فعالیت داشتند. نتایج تحقیق نشان داد که شادابی و سرخوشی مردم در کسب پیروزی از نظر مدیران، داوران و کارشناسان به عنوان مهمترین فرصت فرهنگی ورزش استان مازندران می باشد (همه ورزش ها را شامل می شوند). هزینه های زیادی صرف ساخت برنامه های تلویزیونی و سینمایی می شود تا اوقات فراغت افراد جامعه به شکلی مطلوب پر شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ، فرصت، ورزش، ورزشکاران، مربیان
  • ابراهیم قاسم زاده میرکلایی*، سید محمدحسین رضوی، سعید امیرنژاد صفحات 17-28

    استعدادیابی و پرورش ورزشکاران رده های پایه در دوومیدانی همانند هر سیستم دیگر نیازمند تدوین الگوی مناسبی است تا ضمن آگاهی از مسیر حرکت بتوان از هر گونه دوباره کاری اجتناب نمود. فدراسیون دوومیدانی در سال 1385 اقدام به تدوین طرح ملی استعدادیابی در رشته دوومیدانی نمود. از این رو تحقیق حاضر ضمن بررسی الگوهای استعدادیابی دوومیدانی در چند کشور برگزیده به مقایسه آن ها با الگوی استعدادیابی تدوین شده رشته دوومیدانی در ایران می پردازد. روش تحقیق حاضر به صورت مروری می باشد که الگوهای استعدادیابی دوومیدانی در کشورهایی نظیر روسیه (شوروی سابق)، آلمان (آلمان شرقی سابق)، چین، استرالیا، رومانی، ایتالیا، آمریکا، انگلستان، مجارستان، کانادا، ژاپن، قطر، مالزی و ایران بررسی شد. بررسی الگوی استعدادیابی دوومیدانی در ایران نشان می دهد که عدم وجود فرصت مجدد برای نوآموزان و همچنین عدم استمرار طرح عملیاتی استعدادیابی از دلایل ضعف آن بوده است. همچنین مقایسه الگوها نشان می دهد مهم ترین رکن الگوی استعدادیابی در کشورهای منتخب، همکاری با ورزش آموزشگاهی، تداوم طرح استعدادیابی و حمایت و پرورش افراد نخبه تا رسیدن به سکوی قهرمانی می باشد.

    کلیدواژگان: استعداد، مدل استعدادیابی، استعداد گزینی، دوومیدانی
  • محسن افروزه*، مهدی سهرابی، حمیدرضا طاهری، علی افروزه صفحات 29-38

    هدف این پژوهش، تعیین اثر زمان تمرین ذهنی قبل، در حین، و بعد از تمرین عملی در یادگیری مهارت سرویس والیبال می باشد. تعداد 45 دانش آموز مبتدی 12 - 14 ساله مقطع راهنمایی، بدون هیچ سابقه بازی والیبال، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. هیچ یک از آزمودنی ها قادر نبود سرویس والیبال را به طور صحیح اجرا کنند. شرکت کنندگان در سه گروه تمرین ذهنی قبل از تمرین عملی، تمرین ذهنی در حین تمرین عملی و تمرین ذهنی بعد از تمرین عملی تقسیم شدند. آزمودنی ها تمرین ذهنی و عملی را در 21 جلسه و هر جلسه 30 دقیقه اجرا کردند. شرکت کنندگان در جلسات هفتم، چهاردهم، بیست ویکم، و بیست وهشتم مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمون استاندارد سرویس والیبال جهت آزمودن میدان یادگیری سرویس والیبال مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات گروه تمرین ذهنی در حین تمرین عملی و گروه تمرین ذهنی قبل و بعد از تمرین عملی در توسعه مهارت سرویس والیبال وجود داشت، اگر چه تفاوت معناداری بین میانگین دو گروه تمرین ذهنی قبل و بعد از تمرین عملی وجود نداشت. آزمون یادداری نشان داد که شرکت کنندگان در گروه های تمرین ذهنی قبل و بعد از تمرین عملی در مقایسه با گروه تمرین ذهنی حین تمرین عملی پیشرفت معنی داری در مهارت سرویس والیبال نداشتند. این مطالعه پیشنهاد می کند مربیان و به ویژه معلمین تربیت بدنی تمرین ذهنی را به عنوان بخش اساسی برنامه های آموزش خود، به ویژه در خلال تمرین عملی، جهت آموزش به مبتدیان مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، زمان بهینه، تست ایفرد سرویس والیبال، آزمون یادداری
  • کیمیا صدری، حسن محمدزاده، مصطفی خانی* صفحات 39-46

    اگرچه سن، ممکن است تاثیرات تداخل زمینه ای را محدود کند؛ اما تاثیر دقیق آن بر تداخل زمینه ای کاملا مشخص نشده است. بنابراین، هدف تحقیق حاضر مقایسه آرایش های تمرینی مسدود، تصادفی و ترکیبی در اکتساب و یادگیری مهارت های بدمینتون در کودکان 10 تا 12 ساله است. آزمودنی های این تحقیق 45 نفر از دانش آموزان دختر 10 تا 12 ساله ناحیه 1 شهر تبریز بودند، که بعد از انجام پیش آزمون، بطور تصادفی به سه گروه 15 نفره شامل گروه های مسدود، تصادفی و ترکیبی تقسیم شدند، سپس سه مهارت سرویس بلند، سرویس کوتاه و ضربه فورهند  را به مدت 10 جلسه تمرین کردند. آزمون های اکتساب، یادداری آنی، و  یادداری تاخیری به ترتیب بعد از جلسه پنجم، یک ساعت بعد از پایان جلسه دهم، و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین به عمل آمد. تحلیل داده ها نشان داد که در آزمون های اکتساب و یادداری آنی، گروه مسدود نمرات بهتری را نسبت به گروه های تصادفی و ترکیبی به دست آورد. در آزمون یادداری هر چند که عملکرد هر سه گروه نسبت به نمرات پیش آزمون به طور معنی داری افزایش داشت؛ ولی، هیچ گونه تفاوتی بین گروه ها وجود ندارد، بدین معنا که ظاهرا تداخل زمینه ای نتایج مثبتی در یادگیری به همراه نداشته است. احتمالا آزمودنی های تحقیق حاضر به حد کافی بزرگ نشده اند که بتوانند از مزایای تداخل زمینه ای استفاده کنند.  لذا، بدلیل محدودیت در استراتژی، در میان اطلاعات فروان حاصل از تمرین تصادفی، سردرگم شده اند. بنابراین مزایای تمرین تصادفی بر اساس فرضیه های بسط و فراموشی در این گروه سنی بویژه در مهارت های مجرد بدمینتون با تردید روبرو است. محققان با احتیاط پیشنهاد می کنند که معلمان ورزش دوره ابتدایی برای آموزش مهارت های بدمینتون از شیوه تمرینی مسدود استفاده کنند که به کودکان کمک می کند هم طرحواره حرکتی مناسبی از مهارت بسازند و هم اینکه به دلیل بازخورد انگیزشی تمرینات مسدود در اثر کسب موفقیت بیشتر در جلسات تمرین، تشویق شوند که مهارت مورد نظر را به دفعات بیشتری تکرار کنند.

    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، اکتساب، یادداری، یادگیری، بدمینتون
  • عباس قنبری نیاکی، مصطفی بهزاد خامسلو*، سید مرتضی طیبی صفحات 47-56

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین فزآینده (هرمی) کوتاه مدت بر سطوح نیمرخ لیپیدی و فیبرینوژن پلاسما، و ویسکوزیته خون بود. تعداد 19 مرد جوان غیرورزشکار سالم به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند.گروه تمرینی به مدت 4 هفته به یک برنامه تمرینی فزآینده (هرمی) با شدتهای 100 -%25 %حداکثر ضربان قلب خودشان، 42 دقیقه در هر جلسه، 3 بار در هفته پرداختند. تفاوت معناداری در پارامترهای ترکیببدنی بین گروه تمرینی و کنترل مشاهده نشد. سطوح کلسترل کل (TC) و C-LDL و ویسکوزیته خون به طور معناداری در گروه تمرینی در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. تغییرات غلظتهای C-HDL ،تریگلیسیرید (TG) و فیبرینوژن دو گروه معنادار نبود. نتایج نشان میدهد که برنامه تمرین فزآینده (هرمی) کوتاه مدت میتواند برخی از ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی را احتمالا از طریق کاهش در ویسکوزیته خون تغییر دهد.

    کلیدواژگان: تمرین فزآینده هرمی، فیبرینوژن، ویسکوزیته خون، نیمرخ لیپیدی
  • پروانه نظرعلی*، حمید رجبی، فاطمه علی آبادی صفحات 57-66

    توان هوازی در فوتبال حایز اهمیت است. هر چند آزمون های آزمایشگاهی دارای اعتبار بالایی برای اندازگیری اکسیژن مصرفی بازیکنان فوتبال در شرایط آزمایشگاهی هستند، اما وجود آزمون های میدانی که نیاز واقعی فوتبال را شبیه سازی کنند و به تجهیزات پیچیده نیاز نداشته باشند، ضرورت دارد. هدف مطالعه حاضر، ارتباط میان آزمون های هاف، بازیافت تناوبی یویو با آزمون آزمایشگاهی در تعیین توان هوازی بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان بود.20 زن فوتبالیست در این مطالعه شرکت کردند. بازیکنان، آزمون آزمایشگاهی بر روی نوارگردان و تعیین VO2max با دستگاه آنالیزور گاز تنفسی، هاف و بازیافت تناوبی یویو سطح 2 را در سه نوبت مجزا با حداقل یک روز فاصله اجرا نمودند. توان هوازی، ضربان قلب و لاکتات در انتهای هر سه آزمون تعیین شد. اکسیژن مصرفی بیشینه در آزمون هاف و آزمایشگاهی مشابه بود و ارتباط معنی داری (0/83 = ICC) بین یافته های دو آزمون بود. سطح لاکتات خون (0/61 = ICC) و ضربان قلب (0/66 = ICC) انتهای دو آزمون هاف و آزمایشگاهی نیز  همبستگی معنی داری داشتند. اکسیژن مصرفی بیشینه در دو آزمون یویو و آزمایشگاهی ارتباط معنی داری نداشتند. در مورد ضربان قلب و لاکتات خون انتهای دو آزمون نیز ارتباط معنی داری یافت نشد. همچنین همبستگی معنی داری بین نتایج دو آزمون هاف و یویو مشاهده نشد و  نمی توان این دو آزمون را به جای هم بکار برد. بر اساس این نتایج می توان بیان کرد که آزمون هاف آزمون معتبری است که بدون نیاز به تجهیزاتی که بار مالی فراوانی را به تیم ملی تحمیل نماید، به راحتی VO2max را  مورد سنجش قرار می دهد و فشار فیزیولوژیکی آن نیز مشابه آزمون آزمایشگاهی است.

    کلیدواژگان: یویو، هاف، توان هوازی، لاکتات خون، ضربان قلب، VO2max
|
  • Werlayne Stuart Soares Leite* Pages 1-8

    Among the many technical and tactical aspects of the behavior of players, the goals are the most studied. The goal is the key to success for teams and its analysis in all matches of a major futsal tournament (World Cup) that allows multiple assessments. The aim of this study was to analyze the impact of the first goal for the final result in the futsal match, identifying the team that scored the first goal of the match and the final result obtained by this team: win, draw or lose. We analyzed all the matches (n=306), in all the 7 Futsal World Cups (1989 to 2012) organized by Fédération Internationale de Football Association – FIFA. Data were obtained from the database on the site of the FIFA, through overviews of the official matches. Quantitative data were collected, in relation to the time that the goals were scored in the course of the matches. The results showed a significant effect (F = 133.12, p = 0.001) of first goals on final results of maches (win, draw, defeat) so that, there are significant deference between win matches with darw and defeat matches [both (p = 0.001)]. It is concluded that, the team that scored the first goal of the match presents a high probability of getting the winning.

    Keywords: goal, futsal, World Cup, Win
  • Ahmad Ahmadzadeh*, Seyyed Jafar Moosavi, Morteza Dousti Pages 9-16

    Sport is an important tool to draw the national attention. Sport is a big assembly to make identity. Also, sport is a cause for identity and unity. The purpose of this study is to identify the cultural opportunity of sport in the province of Mazandaran in Iran. The research method was mixed. Sequential exploratory mixed method of the first method is qualitative and quantitative methods. The study included all the Mazandaran managers, coaches, experts, judges and athletes at the national level. The results show that directors, judges and experts believe that people's happiness and euphoria in winning the sports events is the most sport important cultural opportunity in Mazandaran (All kinds of sport were included). A lot of money is spent on TV programs and movies to fill the people's free time.

    Keywords: cultural opportunity, sport, athletes, coaches
  • Ebrahim Ghasemzadeh Mirkolaee*, Seyed MohammadHossein Razavi, Saeed Amirnejad Pages 17-28

    Talent identification and training the athletes of the basic levels in track and field requires codifying a proper model like any other system so that any duplication is prevented as well as knowing the right path. The federation of track and field started to codify the national talent-identification scheme in track and field in 1385. Hence, the present studies track-and-field talent-identification patterns in some designated countries and compare them with the codified pattern in Iran. The research method of the present survey is of review which studies track-and-field talent-identification patterns in countries like the Russia (Soviet :::union:::), the Germany (former East Germany), China, Australia, Romania, Italy, USA, England, Hungary, Canada, Japan, Qatar, Malaysia, and Iran. Studying track-and-field talent-identification pattern in Iran shows that lack of a new opportunity for trainees and unsustainability of the practical talent-identification scheme have been of its setbacks. Also, comparing the patterns shows that the most important principle of talent-identification scheme in designated countries are cooperation with the institutional sport, continuity of the talent-identification scheme, and supporting and training the elite athletes to help them reach the championship.

    Keywords: talent, talent-identification model, talent-choosing, track, field
  • Mohsen Afrouzeh*, Mehdi Sohrabi, HamidReza Taheri, Ali Afroozeh Pages 29-38

    The goal of this study is searching effective time (before, during and after physical practice) for mental practice in learning the Volleyball Service Skill. Forty-five beginner students, aged 12–14 years, with no history of Volleyball Service Skill participated in the study (45 Male ones). Most of them were Secondary school students. All were unable to serve Volleyball correctly. The subjects were divided into the three groups (MP before PP, MP during PP and MP after PP). All subjects performed mental and physical practice in 21 sessions and for 30 minutes per session. The subjects were tested at the end of the 7th, 14th, 21th, and 28th sessions. The Volleyball Serving Test was used for test comparing the rate of learning. The result of this research showed there was significant difference between means of the MP-during-PP group, and the MP-before-PP and the MP-after-PP groups in improving their Volleyball Service skill. Moreover, the MP-before-PP and MP-after-PP groups did not differ from each other concerning the scores. The retention test showed that subjects in the MP-before-PP and the MP-after-PP groups, in contrast to the MP-during-PP group, did not significantly improve their Volleyball Service skill. This study suggested that coaches and P.E teachers apply mental practice (10 minutes) as an essential part in programs and teach the beginners that use mental practice in every time of physical practice (spatially during physical practice).

    Keywords: mental practice, optimal timing, AAHPERD test, retention test
  • Kimiya Sadri, Hassan Mohommadzadeh, Mostafa Khani* Pages 39-46

    Age may limit the effect of contextual interference, but the accurate effect of age on contextual interference is not completely identified. Therefore, the purpose of the study was the effect of contextual interference practice orders on acquisition and learning of badminton skills of 45 female students aged from 10 to 12. Participants were randomly assigned to one of the three groups of blocked, random, and systematically increasing contextual interference. They trained three skills of badminton long serves, short serves, and forehand strokes for 10 sessions after pre-test. The tests consist of Acquisition, immediate retention, and delayed retention were taken after the fifth session, one hour after the end of the tenth session, and 48 hours after the last practice session, respectively. According to the findings of the study, in acquisition test, the blocked group achieved better scores than the random and systematically increasing groups. Although the three groups performed significantly better than pre-test scores in retention test, there was no difference among groups, meaning that contextual interference did not have positive results for children in learning badminton skills. Seemingly, due to the limitations in strategy, our participants were probably confused among the abundant information from the random practices and were not able to use the advantages of contextual interference. So, the benefits of random practice based on forgetting and elaborating hypotheses in this age group, especially regarding discrete motor skill in badminton is in doubt. The authors carefully suggest that elementary school physical education teachers should use blocked practice methods for badminton practice to help children build a suitable motor skills scheme and encourage them to repeat the desired skills because of the motivational feedback of blocked practice as a result of greater success in practice sessions.

    Keywords: contextual interference, acquisition, retention, learning, badminton
  • Abbass Ghanbari Niaki, Mostafa Behzad Khameslo*, Seyed Morteza Tayebi Pages 47-56

    The present study examined the effects of progressive exercise (pyramidal) short-term program on plasma fibrinogen, lipid profile and blood viscosity in untrained young men. Changes and imbalances in homeostasis lead to cause of heart attacks. There is conflicting information about the effect of exercise on these factors. 19 young healthy untrained men were randomly assigned to the exercise group (n = 10) and controls (n = 9) groups. Exercise training group with increasing severity of heart maximum 25 to 100 percent began to run the practice (pyramid) in 42-minute sessions, 3 times a week, for 4 weeks. There was no significant difference between the parameters of body composition, control, and training groups. Levels of total cholesterol and low density lipoprotein density and viscosity of the blood significantly decreased in the training group compared with the control group (p value, respectively is 0.001, 0.001 and 0.035). The changes in the concentration of fibrinogen, high-density lipoprotein and triglycerides in both groups are not significant in both groups (p value, respectively is 0.645, 0.993 and 0.421). The present results show that it is possible that progressive training (pyramidal) short-term program changed the levels of cardiovascular risk factors by reducing blood viscosity.

    Keywords: progressive exercise pyramid, fibrinogen, blood viscosity, lipid profile
  • Parvaneh Nazarali*, Hamid Rajabi, Fatemeh Aliabadi Pages 57-66

    Aerobic capacity bears importance in soccer. Although laboratory tests are of high credibility to measure the oxygen consumption among soccer players in laboratory conditions, field tests simulating the real need of soccer, without requiring complicated equipment, are necessary. The purpose of the present paper is to study the relationship between Hoff tests, Yoyo intermittent recovery test, and laboratory tests in determining the aerobic capacity of players of the national women’s soccer team. Twenty female soccer players have participated in this study. The players executed the laboratory test on treadmill and determining VO2max with the gas analyzer device, Hoff, and Yoyo intermittent recovery test of level two in three separate periods with at least a one-day interval. The aerobic capacity, heart rate, and lactate were measured at the end of every three tests. The lactate level of blood (ICC=0.61) and heart rate (ICC=0.66) had a significant correlation at the end of both laboratory and Hoff tests. The maximal consumed oxygen of Yoyo and laboratory tests didn’t have a significant relationship. As for heart rate and blood lactate, no significant relationship was found at the end of the two tests. Also, no significant correlation was found between the results of Hoff and Yoyo tests, and they can’t be used interchangeably. According to these results, it can be said that Hoff test is a valid test which easily evaluates VO2max, without requiring the equipment imposing a financial burden on the national team, and whose physiological pressure is similar to the laboratory test.

    Keywords: Yoyo, Hoff, Aerobic Capacity, Blood Lactate, VO2max, Heart Rate