فهرست مطالب

کیمیای هنر - پیاپی 40 (پاییز 1400)

فصلنامه کیمیای هنر
پیاپی 40 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی خاکسار صفحات 7-15

    این پژوهش را می توان از جمله تحقیقاتی برشمارد که می کوشد مفاهیم ظریف و استوار فلسفی را در قلمرو هنر به گونه ای مستدل بکاود. لذا در این مقاله، مفهوم «امتداد» به عنوان یکی از مفاهیم تامل برانگیز فلسفی، با تاویل از تعبیر خاص ابن سینا در باب امتداد، در خصوص موسیقی مورد واکاوی قرار گرفته، تا بدین پرسش بنیادین، پاسخ داده شود که آیا با مد نظر قرار دادن آن که موسیقی برخلاف دیگر هنرها از مواد خام تعینی برای ایجاد فرم استفاده ننموده و صرفا با اصوات در پیوند بوده و با شنیدن ادراک می گردد، می توان برای آن امتدادی قایل بود؟ و اگر چنین است، این امتداد به چه مولفه ها و شاخص هایی وابسته بوده و چگونه خود را در موسیقی می تواند متحقق سازد؟ در این راستا، این پژوهش با بکارگیری شیوه مدل سازی ذهنی و استفاده از روش تحقیق کیفی و به طور اخص، بررسی های تحلیلی از نوع تحلیل ساختارشناسانه و واسازی ساختاری به واکاوی مساله مطروحه پرداخته است. بر این بنیان، نتایج این تحقیق بر آن اذعان دارد که در موسیقی به رغم فقدان صورت جسمیه قابل تعین، بر بنیان ادراکی شنیداری، طیفی از صورت های بالقوه امتداد، از مدلی خطی تک بعدی (امتداد افقی اصوات تک صدایی) تا مدلی خطی از دوبعدی (امتداد افقی اصوات چند صدایی)، و تا مدلی حلزونی چند بعدی (امتداد توامان افقی و عمودی اصوات چند صدایی) قابل تحقق است.

    کلیدواژگان: موسیقی، امتداد، امتداد افقی، امتداد عمودی، مدل سازی، مدل خطی، مدل حلزونی
  • مهران هوشیار، رضا میرمبین، لیلا بوشهری* صفحات 17-32

    منابع تاریخی، متون ادبی و آثار هنری عصر صفوی حکایت از وفور برپایی مجالس بزم و شادی دارد. این مجالس بخشی‎ از برنامه های دربار شاهان و شاهزادگان صفوی به مناسبت های گوناگون بوده است. نگارگران مکتب تبریز دوم، در مصورساختن این جلوه های با شکوه زندگی شاهان صفوی و درباریان تلاش شایان توجهی داشته اند. این در حالی است که متن سفرنامه های برجای مانده نیز سندی معتبر در زمینه تاریخی و جامعه شناختی از این دوران است. این پژوهش کیفی، باهدف بنیادی و با رویکرد توصیفی-تحلیلی است و قصد آن این است تا ضمن شناخت شرایط اجتماعی طبقه حاکم و دربار دوران صفوی، تاثیر آن بر هنر نگارگری بر اساس نظریه بازتاب مورد تحلیل قرارگیرد. در این راستا و با هدف تحلیل محتوایی و جامعه شناختی بزم نگاره ها، به این سوال نیز پاسخ داده خواهد شد که؛ بزم نگاره های شاهانه تا چه میزان بیانگر شرایط و روابط اجتماعی طبقه حاکم و پادشاهان بوده است؟ جامعه هدف در این پژوهش بنیادی، بزم نگاره «جشن سده» و«ضیافت عید فطر» بوده و مهم ترین نتایج حاصل از تحلیل یافته های بدست آمده نشان می دهد، هر سه اصل حکومت شاهان صفوی؛ پایبندی به تشیع اثنی عشری، تصوف و فرهنگ ایران باستان نه تنها به عنوان ایدیولوژی، بلکه به عنوان سه رکن اساسی درحکومت سیاسی صفویان، به میزان قابل توجهی در نگارگری منعکس شده و مشهود است. هرچند برطبق این رویکرد، در بعضی از نگاره های بزم شاهانه، به قصد ایجاد پیوند معنایی میان شاهان با اساطیر شاهنامه و حاکمان ساسانی و همچنین اعتباربخشی به اقتدار و شکوه خود، شاهد بزرگ نمایی غیرطبیعی و غیرواقعی مضامین و مراسم بوده ایم.

    کلیدواژگان: رویکرد بازتاب، بزم، نگارگری، تبریزدوم
  • سوانا بغوزیان*، محمد معین الدینی صفحات 33-47

    کیوریتور، امروزه، با تغییر کارکرد سنتی خود به سوی شیوه های نوین، در تمامی عرصه های هنری ورود کرده و پیوندی تنگاتنگ با چگونگی عرضه هنرها دارد، بدین جهت می تواند در دیده شدن و آگاهی بخشی در باب یک جریان هنری تاثیر مستقیم و موثری داشته باشد. بدین لحاظ این پژوهش ارتباط میان فعالیت کیوریتور در یک نمایشگاه هنری و شکل گیری جریان های هنری را واکاوی کرده و برای مشخص ساختن این مسیله، دو سوال اساسی را مطرح می کند نخست آنکه، نقش و جایگاه کیوریتور در فرایند شکل گیری جریان های هنری معاصر چیست و دوم، چگونه یک کیوریتور می تواند بواسطه برگزاری نمایشگاه به یک جریان هنری هویت بیرونی بخشد؟ لذا، هدف این نوشتار در اول، تبیین وظایف کیوریتور در یک نمایشگاه هنری و سپس بسط آن برای آشکارسازی نقش و جایگاه کیوریتور در جریان سازی ها است. بدین ترتیب، این پژوهش با رویکردی توصیفی-تحلیلی و با الگو قرار دادن دو نمونه شاخص و تاثیرگذار جهانی با پیگیری گام به گام فرایند نمایشگاه سازی از خلق ایده تا اجرا، به آشکارسازی وظایف کیوریتور در نمایشگاه هنری پرداخته و به مشخص سازی نقش و جایگاه کیوریتور در روند جریان سازی های هنری می پردازد. یافته ها و بررسی های این نوشتار نشان می دهند که کیوریتور به عنوان یک شخصیت واسط در دنیای هنر و کسی که ارتباط مستقیم با چگونگی نمایش هنر دارد، در زمینه شکل گیری جریان های هنری می تواند با پیروی از الگوهای مدیریتی و نمایشگاهی صحیح نقش مستقیم و موثری داشته باشد.

    کلیدواژگان: کیوریتور، نمایشگاه گردان، هنرگردان، جریان هنری، هنر معاصر
  • میلاد حسن نیا، نادر شایگان فر*، رحمت امینی صفحات 49-63

    دیویی رسالت فلسفه را تحول اجتماعی می‌دانست و تحول موردنظر او به‌وسیله آموزش صورت می‌پذیرد. بدیهی است دوران کلاس و مدرسه روزی به پایان می‌رسد اما از آنجا که رشد انسان توقفی ندارد تعلیم ‌و تربیت نیز نباید محدود به برهه خاصی از زندگی باشد بلکه نفوذ نهادهای آموزشی اجتماعی باید همیشه جاری بوده و ادامه داشته باشد. اقدامات فرهنگی و هنری نظیر تیاترهای کاربردی ابزارهای آموزشی مفیدی هستند که بهره‌گیری صحیح از آنها می‌تواند در رشد و تکامل اخلاقی و توانمندی‌های اجتماعی شهروندان یک جامعه تاثیر قابل‌توجهی داشته باشند. آگوستو بوآل نیز که یکی از بزرگترین نظریه‌پردازان پیشروی تیاتر کاربردی محسوب می‌گردد، تیاتر شورایی را جهت رسیدن به نقطه شروع تغییر و دگرگونی زندگی پیشنهاد نمود. تیاتر مدنظر بوآل فرصتی برای افراد جامعه فراهم می‌کند تا خواسته‌های درونی‌شان را بیان کنند. در تیاتر شورایی موقعیت‌هایی مشابه واقعیت ساخته می‌شود و فرصت تمرین و تجربه زندگی به مخاطبان داده می‌شود، بدون آنکه آنان متحمل ضرر و زیان و فرصت‌سوزی شوند. پژوهش حاضر با استفاده از پژوهش‌های بنیادی پیشین، در زمینه فلسفه زیبایی‌شناختی و تربیتی دیویی و با روش توصیفی-تحلیلی بر آن است تا به این پرسش پاسخ دهد که چگونه می‌توان با بهره‌گیری از نظریات دیویی به تحکیم و موکدسازی تیاتر شورایی اقدام نمود و راهکارهایی برای افزایش کارکرد این گونه نمایشی ارایه کرد. در این مقاله پس از پرداختن به تیاتر شورایی، در بخشی ویژه بر تیاتر رنگین‌کمان آرزو تمرکز می‌شود و نشان داده خواهد شد که می‌توان با ایجاد همدلی در میان تماشابازیگران و ترغیب به عمل بیانگر، سلامت روانی آنان را ارتقا داد.

    کلیدواژگان: جان دیویی، آگوستو بوآل، تئاتر شورایی، تئاتر رنگین کمان آرزو، تماشابازیگر
  • نسترن آب رون* صفحات 65-81

    صورت بندی همواره شاخصه ای کیفی برای ارزیابی اثر معماری بوده است، که در قالب سبک های معماری بروز می نماید. این صورت بندی تحت تاثیر عملکرد، تکنولوژی و تغییر ساختارهای آفرینش و ادراک زیبایی در دوران مدرن و تحت تاثیر محتوا، فرهنگ، تاریخ، معنا و ساختارهای نمادین زبانی در دوران پست مدرن بوده است. همزمان با تحولات نظریات زیبایی شناسی از اوایل قرن بیستم، سبک های متعددی در معماری به سرعت جانشین یکدیگر شدند، که در آنها اطلاعات زیبایی شناسانه و اطلاعات معنایی نسبت های متفاوتی دارند. بنابراین هدف این پژوهش بازشناسی سیر تحول انگاره های زیبایی شناسانه از قرن بیستم و کاوش در نوع رابطه این انگاره ها با تحولات سبکی معماری این دوره بوده است؛ پرسش اصلی این است که چگونه تحولات نظریات زیبایی شناسانه مدرن و پست مدرن بر تحولات سبکی این دوره اثرگذار بوده اند؟ لذا در این پژوهش کیفی از طریق استدلال منطقی به مدل سازی در این زمینه پرداخته شده و با بررسی نظریات زیبایی شناسانه این دوره در حوزه زیبایی شناسی نظری، ضمن استخراج مولفه های موثر، مقایسه ای تطبیقی با مصادیقی از آثار معماران برجسته مدرن و پست مدرن انجام گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که تحول اصلی در تغییر رویکرد فرمی به رویکرد معنایی نسبت به زیبایی شناسی، از دوران مدرن به پست مدرن، در معماری این دوره نیز مشهود است و در میان این طیف سه عامل عملکرد، تکنولوژی و فرهنگ در تغییر ساختارهای زیبایی شناسانه سبک های معماری نقش قابل توجهی را ایفا نموده اند.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی نظری، معماری مدرن، معماری پست مدرن، فرم، معنا، مطالعات تطبیقی
  • نجمه دستغیب*، فاطمه کاتب صفحات 83-96

    کیمیاگری حکمتی کهن بوده که علاوه بر پیوند با علوم مختلف، با دین و عرفان نیز ارتباط داشته است. در اسلام بسیاری از اذکار و اعمال مرتبط با عرفان از کیمیا نشات گرفته و عرفان نیز متقابلا تاثیر زیادی بر روند گسترش کیمیا بین مسلمانان داشته است. کیمیاگری در ماهیت با عرفان اسلامی هماهنگ است؛ زیرا از سرچشمه ای قدسی نشات می گیرد. بعد روحانی همواره ارجح بر ابعاد مادی و ملموس کیمیاگری و رکن اصلی آن محسوب می گردد که در صورت حذف، مقام کیمیا به جایگاهی پایین تر در بین انواع علوم غریبه نزول می یابد و دیگر کیمیا نخواهد بود. با توجه به اینکه عرفان در شاکله هنر اسلامی سهیم بوده، امکان تشابه و تناظر نمادهای کیمیاگری در هنر اسلامی وجود دارد؛ بنابراین شناخت نمادهای کیمیاگری و چگونگی تجلی آن ها در هنر اسلامی حایز اهمیت است. اینکه نمادهای کیمیاگری چه ویژگی هایی دارند و چه تاثیری بر هنر اسلامی داشته اند، سوال این پژوهش و دستیابی به نحوه تجلی این نمادها در هنر اسلامی، هدف این پژوهش است. در این پژوهش که به شیوه توصیفی- تحلیلی و با تاکید بر رویکرد سنت گرایانه و کلیت گرا انجام گرفته، نمادهای کیمیاگری مرتبت بندی شده و با اصول هنر و عرفان اسلامی مقایسه شده اند. درنهایت این نتیجه به دست آمد که نمادهای کیمیاگری با مفاهیم عرفانی که شکل دهنده مهم ترین ویژگی های هنر اسلامی هستند، متناظر و هماهنگ هستند. قواعدی چون نگرش توحیدی، حرکت دایره وار و حلزونی نقوش، اهمیت کمال به عنوان هدف غایی، انعکاس عالم اکبر در عالم اصغر به عنوان اصول مشترک میان هنر و عرفان اسلامی و کیمیاگری هستند. این نکته، با توجه به قدمت بیشتر کیمیا، تاثیر کیمیا را بر هنر اسلامی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: نماد، کیمیاگری، عرفان اسلامی، هنر اسلامی، مراتب کیمیایی
  • ندا کاظمی*، مسعود دلخواه، حمیدرضا شعیری صفحات 97-108

    تیاتر پداگوژی (تعلیمی - تربیتی)، با روندی پیوسته و منطقی و با تاکید بر تسهیل یادگیری مفاهیم و دروس گوناگون به ارتقاء و در نتیجه بهبود رفتارهای فردی و گروهی جامعه کمک می کند. علاوه بر آن، روند انجام تمرینات، باعث بروز استعداد و خلاقیت در یادگیری شرکت کنندگان گردیده و مشارکت فعال آنان را فراهم می سازد. پژوهش حاضر با هدف ایجاد ارتباط بین آراء هری برودی و روش های تربیتی مطرح شده از منظر او، به تشریح فرایند تدریس و یادگیری از طریق هنر می پردازد. در این پژوهش با پرداخت به وجوه زیبایی شناسی از دیدگاه برودی و مولفه های مربوط به آن، رابطه این مولفه ها با فرایند آموزش به وسیله تیاتر پداگوژی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی برودی، سه رویکرد اجرا، دریافت هنری و ادراک را در مبحث زیبایی شناسی مطرح می کند تا اثبات نماید رویکرد ادراک، به مراتب کارآمدی بیشتری در امر تربیت زیبایی شناسانه دارد. این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی و با استناد به منابع کتابخانه ای انجام شده و نتایج حاصل از آن نشان می دهد فرایند تدریس و یادگیری، ابتدا باید با تقویت بنیه های تربیت زیبایی شناسانه توام گردد، که یکی از بهترین روش ها در این زمینه، بکارگیری تیاتر پداگوژی است؛ چرا که مسیر یادگیری را سرشار از جذابیت و هیجان می کند و روند تمرینات و تاثیرات این گونه از تیاتر، بر روی شرکت کنندگان قابل ملاحظه است. در عین حال می تواند به جذابیت، سهولت و خلاقیت در یادگیری انواع دروس، کمک شایانی داشته باشد.

    کلیدواژگان: برودی، تربیت، زیبایی شناسی، تعلیم، پداگوژی
  • مصطفی مختاباد امرئی، نسرین سید ابوالقاسم خان* صفحات 109-123

    «شخصیت پردازی» و «شخصیت شناسی» از ارکان درام است؛ که هم در مرحله نمایشنامه نویسی و هم در مرحله نقد و تحلیل آثار نمایشی کاربرد فراوانی دارد؛ به خصوص در گونه هایی از نمایش که با مفاهیم عمیق تری از وجوه شخصیتی کاراکترها سر و کار دارند. مطالعاتی که پیرامون جایگاه «شخصیت» از دو منظر نمایشی و روان شناسی انجام شده است، به درک بهتر عوامل اجرایی و نیز عرصه های نظری آثار نمایشی می انجامد. با شناخت خصلت های روحی- جسمی چون علایق، نفرت ها، تیک های بدنی و حسی و نیز افکار و رفتار کاراکترهاست که امروزه نتایج درخشانی برای تقویت اجرا و تحلیل آثار نمایشی کسب شده است. مکاتب و سبک هایی چون «تیاتر بی چیز» یرژی گروتفسکی، «تیاتر بیومکانیک» مه یر هولد و شیوه تمرین یوجینیو باربا، همگی با شناخت و بهره مندی از علومی چون کالبدشناسی، دستگاه تنفسی و حتی ورزشی چون یوگا، سعی داشته اند به درک درستی از توانایی های بدن انسان دست پیدا کنند. شناخت شخصیت انسان در بکارگیری قوه بازیگری محصور نمانده و زمینه هایی چون نمایشنامه نویسی و تحلیل آثار نمایشی را هم دربر می گیرد. این پژوهش سعی دارد از دانش «مزاج شناسی» به عنوان شاخه ای از طب سنتی یا قدیمی - که نسبت کردار و خلق وخوی انسان با انواع مزاج ها را بررسی می کند- بهره برده و روشی نو در موضوع پژوهش ارایه نماید. ارایه الگوهایی برای طبقه بندی شخصیت های نمایشی، قابلیتی را برای مزاج شناسی فراهم نموده که می توان از آن به عنوان روشی در حوزه های مختلف از جمله در شیوه شخصیت پردازی آثار نمایشی بهره برد. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی انجام گرفته و از نمایشنامه ملکه زیبایی لی نین اثر مارتین مک دونا به عنوان نمونه مورد مطالعه این پژوهش استفاده شده است.

    کلیدواژگان: مزاج، شخصیت، نمایشنامه، مک دونا، تئاتر
|
  • Ali Khaksar Pages 7-15

    This research can be considered as one of the studies that seek to explore, in an argumentative way, subtle and solid philosophical concepts in the field of art. The paper provides an analysis of the concept of “extension” in music as one of the most thought-provoking philosophical concepts. The analysis is carried out by interpreting Ibn-Sina’s special conception of musical extension to answer a fundamental question: given that, unlike other arts, music does not use determinate raw materials to create form, and is only related to sounds, and is perceived by hearing, can it be considered as an extended entity? And if so, what components and characteristics does this musical extension depend on? And how can such extension realize itself in music? This study investigates the issue by adopting the method of mental modeling and utilizing qualitative research methods such as structural analysis and structural deconstruction. The study concludes that based on the auditory perception, and despite the lack of a determinable physical form, a range of potential forms of extension can be realized in music. Such realizable extensional forms include a linear-one-dimensional model (horizontal extension of monophonic sounds), a linear-two-dimensional model (horizontal extension of polyphonic sounds), and the spiral-multidimensional model (horizontal and vertical extension of polyphonic sounds).

    Keywords: Music, Extension, Horizontal extension, Vertical extension, Modeling, Linear Model, spiral Model
  • Mehran Houshiar, Reza Mirmobin, Leila Booshehri* Pages 17-32

    Stage Historical and literary evidences and texts as well as works of art of the Safavid era point to the abundance of gatherings of festivity and joy in this era. These gatherings have been a part of programs of the Safavid kings and princes on various occasions. The painters of Tabriz II School have made significant efforts to demonstrate the magnificent manifestations of the kings and princes of the court. Moreover, travel logs of this historical period serve as a valid document with regard to the historical and sociological aspects of this period. This study seeks to identify the social conditions of the governing class and the court of Safavid era and analyze its impact on the art of painting based on the theory of reflection. Accordingly, with the purpose of content and sociological analysis of the paintings of royal gatherings of festivity, effort is made to answer this question “To what extent does the paintings of royal gatherings of festivity reflect the social relations of the governing class and the kings? “The target population in this basic research involves two paintings of “Sadeh Festival” and “Feast of Breaking the Fast”. The most outstanding results indicated that the three principles of Safavid Kings, including adherence to Twelvers Shiism, Sufism and culture of ancient Iran are reflected in the paintings clearly not only as ideology but also as the three main elements in the political governance of the Safavid ruling. However, according to this approach, we observe unnatural and unrealistic exaggerations about that era in most of the paintings of royal gatherings of festivity which might be an effort to establish a semantic association between the kings and the myths of Shahnameh and the Sasanian Kings and also validation of their power and magnificence.

    Keywords: Sociology, Gatherings of Festivity, Reflection Approach, Painting, Tabriz II School
  • Sevana Boghossian*, Mohammad Moeinadini Pages 33-47

    The curator, by changes that has seen from its traditional functions towards new models, is now an omnipresent figure in the art world and is closely related to how the arts are showcased. Accordingly, it can have a direct and effective impact on raising awareness about an artistic flow and how it is presented. By this reason, this study explores the relationship between the curator’s activity in an art exhibition and the formation of artistic currents. In order to clarify this subject matter, this article, raises two basic questions: first, what is the role and position of the curator in the generation process of contemporary art movements and second, how can the curator form an art stream by holding an exhibition? Therefore, the purpose of this article is, on one hand, to explain the duties of the curator in an art exhibition, and then, to identify the role and position of the curator in the process of artistic current-making. Thus, this research, with a descriptive-analytical approach and by analyzing two global and influential exhibitional models, by following the curatorial process from idea creation to execution, pinpoints the duties of the curator in the art exhibition and characterizes the role and position of the curator in the formation process of artistic flows. The findings and studies of this paper show that, the curator, with its intermediary persona in the art world and someone who has a direct relationship with how art is presented, can have a direct and effective role in the generation process of art movements by following the proper exhibitional paradigms.

    Keywords: curator, exhibition director, art director, art movement, contemporary art
  • Milad Hasannia, Nader Shayganfar *, Rahmat Amini Pages 49-63

    John Dewey thought that the mission of philosophy was social change, and the desired change could be achieved through education. Human growth is perpetual, and so education should not be limited to a specific period of life, rather it should be a part of the process of life. The class and school years always come to an end eventually, however, the influence of social educational institutions must be continuous. Cultural and artistic measures such as applied theaters are useful educational tools that can have a great effect on the moral growth and social life capabilities of the citizens. Augusto Boal developed the idea of the Theater of the Oppressed (TO) to reach the starting point of change in life. TO provides an opportunity for people in society to express their inner desires. Here, certain situations similar to reality are created, where the audience is allowed to practice and experience life, without having to endure losses and lose opportunities. This study was mainly based on secondary research using existing fundamental works on Dewey’s aesthetics and education philosophy, aiming to provide applied research for empowering Theater of the Oppressed (TO) and presenting solutions to increase its function. After a review of TO, the theater of the Rainbow of Desire was explored in a special section, showing that it is possible to improve the mental health of the spect-actors by creating sympathy among them and encouraging them toward expressive actions.

    Keywords: John Dewey, Augusto Boal, Theatre of the Oppressed, theater of The Rainbow of Desire, Spect-actor
  • Nastaran Abroon * Pages 65-81

    Physical attributes have always been a qualitative indicator for evaluating an architectural work. These character influenced by function, technology and changing the process of creation and perception of beauty in modern times; and influenced by content, culture, history, meaning and symbolic linguistic structures in the postmodern era. In accordance with the evolution of aesthetic theories since the early twentieth century, several styles in architecture have rapidly replaced each other, in which aesthetic information and semantic information have different proportions. The purpose of this study is to recognize the evolution of aesthetic ideas from the twentieth century and to explore the relationship between these ideas and the architectural style changes of this period. The main question is how the developments of modern and postmodern aesthetic theories have influenced the stylistic developments of this period? So in this qualitative research, modeling in this field has been done through logical reasoning and a comparative study was done. The results show that the main point is the change of formal approach to semantic approach in aesthetics, from modern to postmodern, which is also evident in the architecture of this period. Among this spectrum, three factors of function, technology and culture have played a significant role in changing the aesthetic structures of architectural styles

    Keywords: theoretical aesthetic, modern architecture, Post-Modern architecture, form, meaning, comparative study
  • Najmeh Dastgheib*, Fatemeh Kateb Pages 83-96

    Alchemy is an ancient science that has been associated with various sciences, religions and mysticism. In Islam, many mystical prayers and practices have originated from the transcendental sciences, and mysticism has had a great impact on the spread of alchemy among Muslims. The nature of alchemy is in harmony with Islamic mysticism; because they branch out from sacred sources. If the spiritual part is eliminated, which has always prevailed over the tangible dimensions of alchemy and is the main pillar of alchemy, the status of alchemy will be reduced to a lower position among the various transcendental sciences and it will no longer be alchemy. Considering that Islamic art is formed from the rules of Islamic mysticism, it is possible to find similarities and correspondences between the symbols of alchemy in Islamic art, and therefore it is important to know the symbols of alchemy and how they manifest in Islamic art. What are the characteristics of alchemical symbols and what effect have they had on Islamic art? The question the aim of this research, and of this research is to see how the manifestation of these symbols in Islamic art is is achieved in This research has been done in a descriptive-analytical manner with a traditionalist and holistic approach. In order to reach the answer, the symbols of alchemy have been defined and ranked and compared with the principles of Islamic art and mysticism. Finally, it was concluded that the symbols of alchemy correspond and are in harmony with the mystical concepts that shape the most important features of Islamic art. Principles such as monotheistic attitude, circular and spiral movement of motifs, the importance of perfection as the ultimate goal, the reflection of the greater world in the lesser world are seen as common principles between Islamic art and mysticism and alchemy. This point, considering the older history of alchemy, shows the influence of alchemy on Islamic art.

    Keywords: symbol, alchemy, Islamic Mysticism, Islamic art, Alchemy order
  • Neda Kazemi Yazdi*, Masoud Delkhah, Hamidreza Shairih Pages 97-108

    Pedagogical theater with a continuous process and with an emphasis on the simple learning of various concepts and lessons assists to grow and thus enhance individual and group behavior in society. The process of performing the exercises encourages the talent and creativity of the participants in learning and ensures their active participation. This study aims to establish a link between the ideas of Harry Broudy and the pedagogical methods proposed from his perspective, describing the process of teaching and learning through art. In this study, the connection between the aesthetic aspects from Broudy’s perspective and the related components and the educational process through pedagogical theater is investigated. Broudy proposes three approaches, including performance, artistic perception, and perception in aesthetics, to prove that the perception approach is far more effective in aesthetic education. The results indicate that the teaching and learning process should first be accompanied by strengthening aesthetic education, which is one of the best methods in this field, namely the use of pedagogical theater.  Since it fills the learning path with fascination and excitement, and the process of rehearsal and the impact of this type of theater on the participants are remarkable. At the same time, it can contribute a lot to have the fascination, ease and creativity in learning all kinds of topics.

    Keywords: Harry Brody, education, Aesthetics, theater, pedagogy
  • Seyyed Mostafa Mokhtabad Amreyi, Nasrin Seyed Abolghasem Khan* Pages 109-123

    Alchemymical “Characterization” and “personality” are the cornerstones of drama; many apply in both playwriting and play criticism and analysis. Especially in game genres that deal with deeper concepts of the characters’ personality aspects. Studies of the status of “personality” from both the theatrical and psychological perspectives lead to a better understanding of the executive factors as well as the theoretical domains of dramatic works. By recognizing the mental-physical characteristics of the characters such as interest, hatred, physical and sensory tics, as well as their thoughts and behaviors, brilliant results were obtained that will strengthen the performance and analysis of the games. Schools and styles such as Jerzy Grotowski’s “Silent Theatre”, Meyer Hold’s “Biomechanical Theatre” and Eugene Barba’s practice unleash the abilities of the human body as it tries to make sense of and harness knowledge of anatomy, the respiratory system, and even sports such as yoga. Recognition of human personality is not limited to the use of acting power and includes areas such as playwriting and play analysis. This research tries to use the knowledge of “temperament” as a branch of traditional or ancient medicine and to present a new method to the research subject. The provision of patterns for the classification of dramatic characters has provided a temperamental capability that can be used as a method in a variety of fields, including the characterization of dramatic works. This research was carried out with the descriptive-analytical method and the play of Martin McDonagh’s The Beauty queen of Leenane nin was used as the study sample of this research.

    Keywords: temperament, character, play, McDonagh, theater