فهرست مطالب

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال یکم شماره 1 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد علیزاده، شهرام علم*، مریم منظمی صفحات 1-11

    هدف از این پژوهش، مقایسه فاکتور های تکنیکی و تاکتیکی چهار تیم برتر هندبال جوانان جهان با تیم ملی جوانان جمهوری اسلامی ایران در جام جهانی 2011 یونان بود. در این پژوهش چهار تیم برتر هندبال جوانان جهان در جام جهانی 2011 یونان که به ترتیب شامل آلمان، دانمارک، تونس، مصر بودند با تیم ملی هندبال جوانان جمهوری اسلامی ایران که دارای رتبه دوازدهم آن مسبقات بود، از نظر فاکتور های تکنیکی و تاکتیکی مورد مقایسه قرار گرفتند. این مقایسه با استفاده از آمار جامع ارایه شده از بازی های این مسابقات توسط فدراسیون جهانی و کشور میزبان، صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد از 24 فاکتور موثر هندبال میان چهار تیم برتر و تیم ملی ایران این فاکتورها (شوت های منطقه عقب، شوت های منطقه 6 متر، شوت های سه گام جفت، پنالتی، شوت های ضدحمله، خطا 2 دقیقه گرفته از حریف و 2 دقیقه داده به حریف، گل زده نیمه اول، گل زده نیمه دوم، مجموع گل زده هر دو نیمه، دریافت شوت های منطقه عقب، شوت های منطقه 6 متر، شوت های از گوش، شوت سه گام جفت و مجموع شوت های دریافتی) معنی دار نبوده اند، ولی فاکتورهایی از قبیل (پاس های منجر به گل، پاس های اشتباه، شوت از گوش ها، مجموع گل ها از شوت ها، گل خورده نیمه اول، گل خورده نیمه دوم، مجموع گل خورده در دو نیمه، دریافت توپ در ضدحمله و پنالتی توسط دروازبان) معنی داری بوده اند، و باعث برتری این چهار تیم شده است. بنابراین به نظر می رسد، وقت، انرژی و توجه بیشتری برای این تمرینات تدارک دیده شود تا نواقصی و کمبودهای تکنیکی و تاکتیکی تیم ایران برطرف گردد، تا در سال های آتی تیم ایران به کسب نتایج بهتری نایل گردد.

    کلیدواژگان: تکنیک، تاکتیک، تمرینات هندبال
  • فاطمه ظهرابی*، رضا صابونچی، مهدیه رهام صفحات 13-19

    تحقیق حاضر با هدف تبیین نقش انواع رسانه ها به عنوان یکی از ابزار موثر در جهاد اقتصادی در عرصه ورزش، مبتنی بر هشت راهکار منتخب توسعه ورزش قهرمانی کشور انجام گرفت. دیدگاه 75نفر از 104 نفر دست اندرکاران فدراسیون های ورزشی که بر اساس جدول حجم نمونه کوهن انتخاب شده بودند جمع آوری شد. ابزار اندازه گیری پرسش نامه 56 سوالی محقق ساخته با روش دلفی بود. روایی پرسش نامه به شکل صوری و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 87/0 تایید گردید. برای اولویت بندی میزان نقش هر یک از هفت نوع رسانه در راهکارهای هشت گانه، توسعه ورزش قهرمانی و برای تعیین سهم هر یک از رسانه ها در هشت راهکار توسعه ورزش از آزمون کروسکال والیس بهره گرفته شد. براساس یافته های تحقیق، رسانه های نوشتاری بیشترین نقش را در توسعه ورزش زنان و رسانه های دیداری نوین(اینترنت،...) بیشترین نقش را در پیشرفت بازاریابی، توسعه علمی ورزش، میزبانی رقابت های بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی داشته است. همچنین رسانه های دیداری، بیشترین نقش را در شایسته سالاری و تخصص گرایی، جذب سرمایه گذاری داخلی و خصوصی سازی داشته اند. از طرفی، رسانه ها می توانند بیشترین نقش را در جذب سرمایه های خارجی و سپس به ترتیب در میزبانی رقابت های بین اللملی و بازاریابی ورزشی ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: انواع رسانه ها، جهاد اقتصادی، ورزش قهرمانی
  • محمدرضا اسماعیلی*، شهره کتابیان، شعله خداداد صفحات 21-28

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش هوش هیجانی و خودکارآمدی برسبک مدیریت کلاس درس معلمان تربیت بدنی بود. به همین منظور نمونه ای مشتمل بر 250 نفر از جامعه 1700 نفری معلمان تربیت بدنی مناطق 22گانه سازمان آموزش و پرورش شهر تهران به روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای از بین معلمان زن و مرد پنج منطقه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های خودکارآمدی معلمان تربیت بدنی (مارتین، 2003)، هوش هیجانی شوت و همکاران (1998)، روش های مدیریت کلاس معلمان تربیت بدنی (مک کورماک، 1997) و اطلاعات دموگرافیک بطور همزمان در مورد افراد نمونه به اجرا درآمد. داده های جمع آوری شده برای انجام تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS داده پردازی شد که با توجه به سوالات و فرضیات پژوهش، از آزمون های رگرسیون چند متغیری برای تعیین قوت پیش بینی مولفه های هوش هیجانی و خودکارآمدی در برآورد ابعاد مدیریت کلاس و آزمون t برای گروه های مستقل زنان و مردان استفاده شد. نتایج این بررسی نشان داد که هر سه فرضیه پژوهش که در مورد پیش بینی سبک های مدیریتی حمایتی، اصلاحی و پیشگیرانه معلمان بودند در سطح آماری (0.05>P) مورد تایید قرار گرفته و متغیرهای هوش هیجانی و خودکارآمدی از قدرت پیش بینی معتبری برای تبیین سبک مدیریتی معلمان تربیت بدنی برخوردارند. همچنین بین معلمان زن و مرد در هر سه سبک مدیریتی (حمایتی، اصلاحی و پیشگیرانه) تفاوت معناداری وجود نداشت. اما در برخی ابعاد هوش هیجانی و خودکارآمدی تفاوت معنادار مشاهده شد.

    کلیدواژگان: سبک های مدیریتی، هوش هیجانی، خودکارآمدی، معلمان تربیت بدنی
  • حسین پیمانی زاد*، حسن قاسمعلی پور صفحات 29-38

    هدف از این پژوهش، رابطه بین فرهنگ سازمانی با کارآفرینی سازمانی در اداره کل تربیت بدنی خراسان رضوی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان و مدیران این اداره است که به علت محدود بودن جامعه تحت بررسی، از اعضا به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش پژوهش از نوع همبستگی بوده و ابزار اندازه گیری شامل سه پرسشنامه، مشخصات دموگرافیک (محقق ساخته)، فرهنگ سازمانی دنیسون(DOCS) (نسخه 2007) و پرشسنامه کارآفرینی سازمانی (صمدآقایی،1378) بود. پرسش نامه کارآفرینی سازمانی تحلیل عاملی اکتشافی گردید تا شاخص های آن تعیین شود. به منظور برآورد پایایی درونی ابزار تحقیق ازآلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب پایایی درونی برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی 99/0 و برای کارآفرینی سازمانی 95/0 به دست آمد. در این تحقیق از آمار توصیفی به منظور سازمان دادن، خلاصه کردن، طبقه بندی کردن نمرات خام و توصیف داده ها و در بخش آمار استنباطی از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. توصیف آماری فرهنگ سازمانی نشان داد که میانگین نمره فرهنگ سازمانی40/32 ± 63/191 (از حداکثر نمره ممکن 300) بود که نشان می دهد فرهنگ سازمانی در سطح مطلوبی قرار دارد. توصیف آماری کارآفرینی سازمانی نیز نشان داد که میانگین نمره کارآفرینی سازمانی برابر با 17/25±86/102 (از حداکثر نمره ممکن 118) بوده که نشان دهنده کارآفرینی سازمانی مناسبی است، اما ایده آل نیست. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که فرهنگ سازمانی با کارآفرینی سازمانی (05/0> P و881/0r=) همبستگی مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج آزمون فرضیه ها مشخص ساخت که فرهنگ سازمانی با شاخص های کارآفرینی سازمانی؛ (ساختار 748/0r=، اهداف واستراتژی 684/0 r=، حمایت مدیریت 851/0 r=و سیستم پاداش و تشویق 747/0r=) که در سطح (05/0> P) همبستگی مثبت و معناداری دارد اما مقدار همبستگی به دست آمده بین فرهنگ سازمانی و سیستم اطلاعات (495/0 r=)، در سطح (05/0> P)، معنادار بوده ولی همبستگی بالایی را نشان نمی دهد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، فرهنگ سازمانی، اداره کل تربیت بدنی استان خراسان رضوی
  • رسول نظری*، فاطمه امامی نسب، طیبه زرگر صفحات 37-43

    هدف تحقیق حاضر، بررسی نقش مهارت های ارتباطی معلمان ورزش بر شکل گیری فرهنگ سازمانی کارشناسی تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش اسلامشهر است. این تحقیق از نوع توصیفی است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را معلمان تربیت بدنی مرد و زن اسلامشهر تشکیل دادند. حجم جامعه آماری این پژوهش 120 نفر می باشد. نمونه آماری تحقیق به صورت تصادفی از بین جامعه آماری انتخاب شد. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد. ابزار اندازه گیری پژوهش، شامل پرسشنامه اطلاعات فردی، مهارت های ارتباطی بارتون جی با پایایی (81/0) و پرسشنامه فرهنگ سازمانی ساشکین با پایایی (84/0) بود. روش آماری شامل تجزیه و تحلیل این پژوهش، در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. نتایج نشان می دهد که بین فرهنگ سازمانی و مهارت های ارتباطی ارتباط معناداری وجود ندارد و معلمان از مهارت های ارتباطی مطلوبی ندارند.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، فرهنگ سازمانی، معلمان ورزش
  • سعید یارمحمدی منفرد*، سید حسین موسوی، علیرضا یوزباشی صفحات 45-54

    پژوهش حاضر به دنبال تعیین رابطه و سهم نسبی سه حیطه هوش هیجانی(تنظیم هیجان ها، بهره وری از هیجان ها و ارزیابی هیجان ها) معلمان تربیت بدنی استان زنجان در پیش بینی گرایش به رفتار شهروندی سازمانی آنان بوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری نیز شامل کلیه معلمان تربیت بدنی استان زنجان در سال تحصیلی 1389-1388 است. حجم آنها طبق آخرین آمار استان، در سال مذکور، در مجموع 486 نفر بوده است که با استفاده از جدول مورگان 212 نفر نمونه برای انجام پژوهش تعیین و با ملاحظه سهم هر طبقه نمونه انتخاب شده اند، بنابراین روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی بوده است. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه استاندارد شده رفتار شهروند سازمانی مقیمی(1384) و هوش هیجانی شاته و همکاران(1998) بوده است. پس از گردآوری داده ها، به منظور تجزیه و تحلیل آماری آنها از روش های آماری توصیفی و استنباطی چون؛ « r» ضریب همبستگی پیرسون و (R) ضریب رگرسیون گام به گام استفاده شده است. نتایج پژوهش به این شرح است: 1- « r»مشاهده شده در سطح 01/0 ≥P نشان دهنده همبستگی مثبت و معنادار بین هوش هیجانی با رفتار شهروند سازمانی معلمان در کل و همچنین، سه حیطه هوش هیجانی بوده است.2- (R) محاسبه شده از بین سه حیطه هوش هیجانی(متغیرهای پیش بین)؛ متغیر پیش بین بهروری از هیجان ها 402/0، ارزیابی هیجان ها 218/0 و تنظیم هیجان ها 184/0 پیش بینی کننده رفتار شهروند سازمانی معلمان تربیت بدنی استان زنجان بوده است. با توجه به یافته های پژوهش هرچه معلمان هوش هیجانی کلی بالاتری داشته باشند، امکان بروز رفتار شهروند سازمانی در آنها بیشتر خواهد بود.

    کلیدواژگان: رفتار شهروند سازمانی، هوش هیجانی، معلمان تربیت بدنی
  • حسین پورسلطانی زرندی*، رامین ایرجی نقندر صفحات 55-66

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه درک حمایت سازمانی با تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران بود. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران (100=N) تشکیل دادند و نمونه آماری برابر با حجم جامعه در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های درک حمایت سازمانی (آیزنبرگر: 1986)، تعهد سازمانی (آلن و می یر، 1993) و رضایت شغلی (JDI) استفاده شد. اعتبار پرسشنامه ها با بهره گیری از نظریات اصلاحی استادان مدیریت ورزشی تعیین شد و پایایی هر سه پرسشنامه، با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، به ترتیب 76/0، 73/0 و 82/0 به دست آمد. روش تحقیق با توجه به نوع مطالعه از نوع همبستگی است که به صورت میدانی اجرا شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کلموگروف اسمیرونف، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین درک حمایت سازمانی با تعهد سازمانی (03/0=P، 241/0=r)، تعهد عاطفی (044/0=P، 224/0=r)، تعهد هنجاری (021/0=P، 256/0=r) و تعهد مستمر (039/0=P، 230/0=r) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین درک حمایت سازمانی با رضایت شغلی (041/0=P، 227/0=r) رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که درک حمایت سازمانی توان پیش بینی تمامی متغیرهای مذکور را دارد.

    کلیدواژگان: درک حمایت سازمانی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی، کارکنان
  • رضا نیک بخش صفحات 67-67
|
  • Hamed Alizadeh, Shahram Alam*, Maryam Monazami Pages 1-11

    This study aimed at comparing the technical and tactical elements of top four youth handball teams with Iran national youth team in 2011 World Handball Championship in Greece. In this research, four higher handball youth teams of the world including Germany, Denmark, Tunisia, and Egypt, respectively compared with Iran national youth team, placed in twelfth place of the tournament, in terms of technical and tactical factors. This comparison was done drawing upon the comprehensive statistics about the tournament games provided by the World Federation and the host country. The results indicated that among the 24 effective factors of handball among top four teams and Iran, these factors including (field shots, line shots, breakthroughs, 7m throw, fast breaks, opponent's suspension and two-minute suspension, first half scored goals, second half scored goals, total scored goals of two halves, receiving field shots, line shots, wing shot, breakthroughs, and the total receiving shots) were not significant. However, some factors including (assist pass, error pass, wing shot, total goals out of shots, first half received goals, second half received goals, total received goals in two halves, receiving ball in fast break and 7m throw by the goalkeeper) were significant and resulted in the superiority of these four teams. Therefore, it seems that it is necessary to allocate more time, energy, and attention to Iran team in order to eliminate the imperfections and technical and tactical shortcoming of this team to achieve better results in future years.

    Keywords: Technique, Tactic, Handball trainings
  • Fatemeh Zohrabi*, Reza Sabonchi, Mahdieh Raham Pages 13-19

    The present study aimed at explaining the role of media as an effective tool in economic jihad based on eight strategies selected for athletic sport. 75 comments of 104 cases involved in the federations chose based on Cohen table were collected. the instrument of researcher made questionnaire with 56 questions is by Delphi. Validity in formal way and reliability with Cronbach's Alpha test 0.87 approved. Friedman test for priorities role of each seven media in eight strategies and to determine the role of media in each of the eight strategies for developing sports champions. Kruskal-Wallis test was used. According to findings of research written media role in the developing women's sports and modern visual media (internet and ....) has the greatest role in the marketing scientific development of sport science, hosting international competitions and attracting foreign investment. Most visual media had the great role in the meritocracy expertise, attracting internal investment privatization. On the other hand, most media play the great role in attracting foreign investment and hosting international competitions, sports marketing, respectively

    Keywords: Types of media, Economic jihad, Athletics
  • Mohamad Reza Esmaeili*, Shohreh Ketabian, Shoaleh Khodadad Pages 21-28

    This research was conducted to study the role of Emotional Intelligence and self-efficacy on classroom management style of physical education teachers. The relation between demographic features by classroom management style was also assessed and compared between men and women teachers. The sample was comprised of 250 male and female teachers from district 5 selected among physical education teachers of 22 districts of Tehran education By stratified cluster sampling. Then demographic information, Schutte (2001) emotional intelligence (EQ-I), Martin (2003) physical education teachers self-efficacy (PETSE) and MCcormak (1997) physical education classroom management methods questionnaire was used for samples simultaneously. Collected date was processed by SPSS for analyzing. Regarding to research theories, multiregression tests was used for determining prediction of emotional intelligence and self efficacy components to estimate classroom management dimensions and T test was used for male and female independent groups. The results showed that all three theories considering the prediction of supportive, corrective and predictive management style of teachers was confirmed at 0/05 level (p<0/05) and emotional intelligence and self efficacy variables have valid predicting power for describing management style op PE teachers. Also finding was indicated that there was no significant difference in classroom management style supportive, corrective, and predictive between men and women. But there was significant difference in some dimensions of emotional intelligence and self efficacy.

    Keywords: Emotional Intelligence, Self-Efficacy, Classroom Management Style
  • Hossein Peymanizad*, Hasan Ghasemalipour Pages 29-38

    The purpose of this study was the relationship between organizational culture and entrepreneurship in the Khorasan province's Department of Physical Education. The study was managing a community of experts and managers of this department and members were selected as samples because of limited population. Methods was correlation and measurement instruments included questionnaires, demographic characteristics (researcher), Denison organizational culture (DOCS) (2007) and Organizational entrepreneurship questionnaire (Smdaqayy, 1378), respectively. Exploratory factor analysis was done on organizational entrepreneurship to determine its indicators. Cronbach's Alpha was used to estimate internal reliability that was 0.99 for organizational culture and 0.95 for entrepreneurship organization. In this study, statistical description was used in order to organize, summarize, classifying raw scores and describing data and Kolmogrov-Smirnov test and Spearman correlation coefficient was used for inferential statistics. Statistical description of the organizational culture showed that the mean score of 63.191 ± 32.40 (of the maximum possible score, 300) that reflect the organizational culture is desirable. Statistical description of corporate entrepreneurship showed that the mean score equal with 102.86 ± 25.71 (of the maximum possible score, 118) showed that organizational entrepreneurship is good, but not ideal. Hypothesis test results showed that there is significant and positive correlation between organizational culture and organizational entrepreneurship (P <0.05 and r = 0.881). The hypothesis test results indicated that the organizational culture with organizational entrepreneurship indicators (structure r = 0.748, strategies and goals, r = 0.684, management support, r = 0.851 and reward and encouragement system r = 0.747) at 0.05 level (P <0.05) are in a significant and positive correlation but the correlation between organizational culture and information system (r = 0.495) at 0.05 level (P <0.05) was significant but does not show high correlation.

    Keywords: Organizational entrepreneurship, Organizational culture, Department of Physical EducationKhorasan
  • Rasol Nazary*, Fatemeh Emaminasab, Tayebeh Zargar Pages 37-43

    The purpose of this study was the role of communication skills of physical education teachers on formation the organizational culture of physical education undergraduate of Education department in Islamshahr. The study was descriptive conducted through a survey. The study population consisted of male and female physical education teachers form Islamshahr. Volume of this research population was 120. Research sample was selected randomly from the population. Morgan table was used to determine sample size. The instruments included individual information, Barton J communication skills with reliability (0.81) and Sashkyn organizational culture with reliability (0.84) questionnaire. Statistical methods included both descriptive and inferential analysis of study. Results showed that there is no significant relationship between organizational culture and communication skills and teachers don't have desirable communication skills.

    Keywords: Communication skills, Organizational culture, Sports teachers
  • aeed Yarmohammadi Monfared*, Hossein Mosavi, Alireza Youzbashi Pages 45-54

    The aim of present study was to determine the relationship and proportional contortion between three domains of emotional intelligence (regulation, utilization, appraisal of emotion) in Zanjan physical education teachers for predicting organizational citizenship behavior orientation. Research method was a correlation type and statistical population consisted of all physical education teachers of Zanjan in 1388-89. According to the last static, population was 486 determined 215 sample using Morgan s table for doing research and selected considering the share of each category, so the sample method was stratified random sampling. The research instruments were Schutte et al. emotional intelligence questionnaire (1998), and Moghimi organizational citizenship behavior questionnaire (1998). After collecting data, in order to statistical analysis, descriptive and inferential methods, such as Pearson correlation coefficient (r) and stepwise regression coefficient (R) were used. Research findings showed that: 1- Pearson correlation coefficient showed a positive and significant relation at p< 0.01 between emotional intelligence and organizational citizenship behavior generally as well as three domains of emotional intelligence. 2- stepwise regression coefficient(R) showed, among the three dimensions of emotional intelligence (predictors variables), utilization of emotion variable 0.402, appraisal of emotion variable 0.218, and regulation of emotion variable 0.184, were as predictors of organizational citizenship behavior orientation among high school teachers of Zanjan. Regarding to the research findings, the more emotional intelligence they have, the more organizational citizenship behavior they will have.

    Keywords: Organizational citizenship behavior, Emotional intelligence, Regulation of emotions, Utilization of emotions, Appraisal of emotions
  • Hossein Poursoltani Zarandi*, Ramin Eraji Naghandar Pages 55-66

    The aim of this study was to analyze the relationship between perceived organizational support with employee's organizational commitment and job satisfaction in Youth and Sport Organization of Mazandaran province The statistical population of this study was the employees members of Youth and Sport Organization of Mazandaran province (N=100) and the sample was selected according to the volume of population. For gathering data, standard questionnaires driven from perceived organizational support (Eisenberger et al, 1986), organizational commitment (Allen and Meyer, 1993) and job satisfaction (JDI) were used. Validity of questionnaires was achieved through considering comments of sport management experts and the reliability of three questionnaires were found to be 0.76, 0.73 and 0.82 by using Cronbach’s alpha test, respectively. The research method is co relational and has been done through field method. Descriptive scales and Kolmogorov-Smirnov statistical tests, Spearman correlation coefficient and regression analysis were used to analyze the data. The results of correlation test indicated that there is a positive and significant relationship among perceived organizational support with organizational commitment (r=0.241, P=0.03), affective commitment (r=0.224, P=0.044), normative commitment (r=0.256, P=0.021) and Continuance commitment (r=0.230, P=0.039). A significant and positive relationship was observed between perceived organizational support and job satisfaction (r=0.227, P=0.041). Furthermore the results of regression analysis showed that perceived organizational support is expected to predict all variables.

    Keywords: perceived organizational support, organizational commitment, job satisfaction, employees