فهرست مطالب

آموزش در علوم انتظامی - سال نهم شماره 4 (پیاپی 35، زمستان 1400)

فصلنامه آموزش در علوم انتظامی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 35، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید مجتبی موسوی نقابی*، مرتضی انوشه، حجت الله واعظی نژاد صفحات 11-38
    زمینه و هدف

    دوره خدمت وظیفه عمومی می‌تواند نقش مهمی در پرورش و توانمندسازی جوانان در حوزه‌های مختلف ایفا نماید. یکی از این حوزه‌ها، مهارت‌آموزی و توانمندسازی جوانان برای ورود به بازار کار است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی مهارت‏آموزی سربازان در دوره خدمت وظیفه عمومی است.

    روش

    جهت طراحی الگوی مذکور از روش تحقیق کیفی استفاده شده است. در این پژوهش برای جمع‌آوری داده‌ها، علاوه بر مصاحبه با 13 نفر از مسیولان و خبرگان حوزه خدمت وظیفه عمومی، اسناد فرادستی و گزارش‌های سازمانی که به روش نمونه‌گیری نظری انتخاب شدند، به منظور غنای بیشتر یافته ها بررسی شده‌اند. داده‌های پژوهش با روش تحلیل نظریه داده‌بنیاد در طی مراحل سه‌گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شده و الگوی کیفی مهارت‏آموزی در دوره سربازی تدوین گردید.

    یافته‌ها:

    بنابر نتایج تحقیق، مهارت‏آموزی در دوره سربازی طیف وسیعی از الزامات، روش‌ها و اقدامات را شامل می‌شود. با توجه به ماهیت مهارت‏آموزی، باید در کنار آموزش‏های صرفا تیوریک، روش‏هایی مانند نقش‌آفرینی، آموزش در حین عمل، مربی‌گری، مرشدگری و استاد شاگردی برای مهارت‌آموزی سربازان به‌کار گرفته شود.

    نتیجه‌گیری:

    برای اجرای موفقیت‌آمیز طرح مهارت‌آموزی سربازان، اصلاح قوانین و مقررات، تغییر نگرش فرماندهان و تامین زیرساخت از الزامات بوده و اقداماتی از قبیل اصلاح ساختاری، تدوین سیاست‏های تشویقی، تعیین زمینه‏های آموزش و تدوین برنامه عملیاتی از جمله اقدامات مهم است.

    کلیدواژگان: خدمت وظیفه عمومی، مهارت ‏آموزی، سرباز، نظریه داده بنیاد
  • لیلا یاسینی صفحات 41-69
    زمینه و هدف

    مطالعات نشان می دهد که مداخله های درمانی مناسب می تواند به میزان بسیار بالایی، پیامدهای قلدری نوجوانان را کاهش می دهد، این پژوهش نیز با هدف </strong>بررسی اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر سازگاری اجتماعی و مسیولیتپذیری دانش آموزان  دختر زورگو کرج  انجام شده است.

    روش

    پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانش آموزان زورگو دختر پایه 10  ناحیه 2  شهر کرج در سال تحصیلی 99-98 بودند که از بین آنان  دانش آموزانی که نمره بالایی در آزمون قلدری به دست آوردند؛ با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند و برنامه آموزشی هوش هیجانی در 8 جلسه روی گروه آزمایش اجرا شد. داده های پژوهش با استفاده از پرسش نامه سازگاری اجتماعی سینها و سینگ (1380) و مسیولیت پذیری کالیفرنیا(1987)  پیش از شروع مداخله آموزشی، و پس از آن از افراد هر دو گروه جمع آوری شد. روایی پرسش نامه ها توسط نظر سه تن از خبرگان تایید شد و پایایی پرسش نامه ها نیز 86/0 محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 و با روش تحلیل کواریانس استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های تحلیل کواریانس نشان داد که برنامه آموزشی هوش هیجانی بر سازگاری اجتماعی و مسیولیت پذیری در سطح معنی داری (05/0 p<) تاثیر داشت.

    نتیجه گیری :

    می توان نتیجه گرفت که ارتقاء و تقویت هوش هیجانی می تواند در تربیت سازگاری اجتماعی و مسیولیت پذیری دانش آموزان زورگو  موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: زورگویی، سازگاری اجتماعی، مسئولیت پذیری، هوش هیجانی، قلدری
  • امیر فرخ نژاد، غلامرضا جمالی صفحات 65-97
    زمینه و هدف

     نیازسنجی یک از شاخص های مهم آموزش سازمانی است که اثربخشی دوره ها را افزایش و بازخورد مناسب را فراهم می کند. هدف مقاله حاضر، نیازسنجی آموزشی کارکنان بر مبنای الگوی شایستگی با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی گروهی می‌باشد که در یک بررسی موردی فرایند آن اجرا شده است.

    روش

     روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع – پیمایشی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق را 15 نفر از خبرگان اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر تشکیل می دهند که 7 نفر از آنان که تجربه بیش از 10 سال در حوزه آموزش داشتند به عنوان نمونه انتخاب شدند. با مطالعه ادبیات پژوهش، فهرستی از شایستگی های مورد نیاز کارکنان شناسایی گردید. در نهایت 5 دسته از شایستگی‎های اصلی کارکنان شامل مهارت فردی، مهارت شخصیتی و ارزشی، مهارت هیجانی و تعاملات اجتماعی، مهارت قابلیت تطبیق و مهارت استدلال و 19 زیر معیار انتخاب و دسته‎بندی گردید. در مرحله بعد، درخت سلسله مراتبی مسیله پژوهش ترسیم گردید و در نهایت، از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی گروهی جهت محاسبه وزن و اولویت بندی شایستگی های شناسایی شده استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته‎ ها نشان داد از میان شایستگی ها، مهارت فردی با وزن 0/49، مهم ترین نیاز آموزشی کارکنان می‎باشد و پس از آن به ترتیب نیاز به مهارت شخصیتی با وزن 0/24،مهارت هیجانی و تعاملات اجتماعی و مهارت قابلیت تطبیق باهم وزن 0/10، و مهارت استدلال با وزن 0/07، قرار دارند.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج پژوهش حاضر اهمیت مهارت‌های فردی و شخصیتی را در توسعه شایستگی های آموزشی و اثربخشی نیازسنجی نشان می‌دهد. لذا توجه به این مهارت ها می تواند زمینه اثربخشی بیشتر دوره‌های آموزشی را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، الگوی شایستگی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • حسن حمزه لوپاک، کیومرث تقی پور *، حسین دهقانزاده صفحات 97-130
    زمینه و هدف

    با توجه به سیاست های آموزشی سازمان ناجا مبنی بر توسعه و ارتقاء کیفیت آموزش های الکترونیکی، ارزشیابی کیفیت دوره های الکترونیکی این سازمان ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر با هدف ارزشیابی کیفیت دوره های الکترونیکی بهسازی منابع انسانی سازمان ناجا براساس استاندارهای طراحی آموزشی و عوامل حضور انجام شد.

    روش

     این پژوهش به شیوه توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تعداد 20 نفر از متخصصان و تعداد 200 نفر از یادگیرندگان دوره های آموزش الکترونیکی سازمان ناجا در شهر زنجان بود که از این تعداد، 15 نفر متخصص آموزش به روش نمونه گیری هدفمند، و 127 نفر یادگیرنده به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و براساس جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استانداردهای طراحی آموزشی، و همچنین پرسش نامه های استاندارد عوامل حضور و فراشناخت تبادل شده استفاده شد. روایی پرسش نامه ها توسط اساتید و متخصصان آموزش الکترونیکی مورد تایید قرار گرفت، و پایایی آن ها با با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 0.838، 0.814و 0.684 محاسبه گردید. در نهایت، داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون t تک نمونه ای تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها:

    یافته ها نشان داد که کیفیت دوره های آموزش‎ الکترونیکی سازمان ناجا براساس استانداردهای طراحی آموزشی و عوامل حضور در سطح مطلوب می باشد. همچنین، به طور خاص، کیفیت دوره های آموزشی از لحاظ مولفه های"روش های آموزشی، ارزشیابی، و بازخورد" در شاخص استانداردهای طراحی آموزشی، و مولفه " آموزش مستقیم" در شاخص عوامل حضور در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد.

    نتیجه گیری: 

    پژوهش حاضر اولین تلاش پژوهشی جدی در زمینه ارزشیابی کیفیت دوره های یادگیری الکترونیکی نیروی انتظامی براساس استانداردهای طراحی آموزشی است که نتایج آن می تواند راهنمای عمل مسیولان آموزش الکترونیکی این سازمان در ارتقای کیفیت دوره های الکترونیکی بهسازی منابع انسانی قرار گیرد. </strong>
    رد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، کیفیت، آموزش الکترونیکی، استانداردهای طراحی آموزشی، عوامل حضور
  • نرگس رحیمیان، محمد جوادی پور*، علی زارعی صفحات 131-152
    زمینه و هدف

     پژوهش حاضر با هدف آگاهی از تجارب زیسته دانشجویان تحصیلات تکمیلی از مفهوم آموزش مجازی و چالش های مربوط به آن در دوران پاندمی کرونا است.

    روش

     در این راستا از رویکرد پژوهش کیفی- پدیدارشناسی استفاده شد. میدان پژوهش دانشگاه تهران بود. نمونه پژوهش 12 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دوره های آموزش مجازی درسال 1399-1400 بودند که به روش نمونه گیری ملاکی و با در نظر گرفتن دو ملاک: الف) دانشجویان دختر و پسر کارشناسی ارشد و دکتری ورودی 98 دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، ب)تمایل شرکت آن ها در پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. برای تحلیل داده های پژوهش از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. در مجموع 5 مضمون و 21خرده مضمون شناسایی شد. ارزیابی قابلیت تایید، از طریق مرور و بازبینی های دقیق و چندین باره داده ها، تفسیرها و یافته های این مطالعه با نگاهی به مطالعات پیشین حاصل شده است.

    یافته ها:

    یافته های استخراج شده در این تحقیق عبارت است از چالش های مربوط به استادان، چالش های مربوط به زیرساخت های فناوری، چالش های مربوط به مسیولین و دانشکده، چالش های مربوط به دانشجویان و چالش های مربوط به دسترسی و ارتباط می باشند.

    نتیجه گیری:

    نتایج پژوهش نشان داد تدریس اثربخش در آموزش مجازی، مستلزم توانمندی های بیش تری نسبت به تدریس در دوره های حضوری است که به نظر می رسد این مهم، با ذهنیت موجود در استادان دانشگاهی و به ویژه متولیان نظام آموزش مجازی در دانشگاه ها، ناهمخوان است.

    کلیدواژگان: چالش ها، آموزش مجازی، پاندمی کرونا
  • مریم رجبیان ده زیره*، مریم ناظر شندی، حمیدرضا جنگی زهی، سید محمد امین حسینی صفحات 153-180
    زمینه و هدف

    روش های آموزشی مختلفی متناسب با محتوای آموزشی ایجاد گردیدند که آموزش ترکیبی یکی از این روش های نوین آموزشی است. هدف پژوهش حاضر تاثیر آموزش ترکیبی بر خودپنداره و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان  بود.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع دوم ابتدایی منطقه سه شهرستان گرگان در سال تحصیلی 1399-1398 است که با روش نمونه گیری در دسترس 40 نفر (20 نفر در گروه آزمایش و 20 نفر در گروه کنترل) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های خودپنداره (SCQ) کارزل راجرز و اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران (2005) بود که پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرنباخ به ترتیب  79/0 و 75/0 به دست آمد و روایی آن ها نیز با کمک اساتید روان شناسی و مختصصین حوزه علوم تربیتی و روان شناسی مورد بررسی قرار گرفت و پس از بررسی های لازم مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار تحلیل آماری spss نسخه 23 در بخش تحلیل توصیفی (واریانس، انحراف معیار، چولگی و کشیدگی) و استنباطی (تحلیل کواریانس یک متغیره) استفاده شد.یافته ها: آموزش ترکیبی تاثیر معناداری بر خودپنداره و اشتیاق تحصیلی و مولفه های آن ها در دانش آموزان دارد(01/0>p).

    نتیجه گیری

    روش آموزش ترکیبی سبب افزایش خودپنداره و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان می شود. بدین ترتیب پیشنهاد می گردد که در جهت افزایش استفاده از روش آموزش ترکیبی به منظور بهبود سایر عوامل روان شناختی دانش آموزان برنامه ریزی گردد.

    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی، خودپنداره، اشتیاق تحصیلی، روش نیمه آزمایشی
  • آتنا مسن آبادی، سید احمد هاشمی*، عباس قلتاش، علیرضا چناری صفحات 181-210
    زمینه و هدف

    توسعه رویکرد شناختی، شامل نظام آموزشی است که به دنبال بهبود مهارت های شناختی دانش آموزان به منظور حرکت کردن به سوی یک زندگی سازنده و رضایت بخش است. لذا هدف اصلی این پژوهش طراحی الگوی توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و با روش کیفی فراترکیب یا سنتزپژوهی انجام شده است. اسناد مورد مطالعه با استفاده از جستجوی کلید واژه ها توسعه رویکرد شناختی در بازه زمانی 1380 تا 1399 در پایگاه های داده از جمله پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بانک اطلاعات نشریات کشور و سیلیویکا برای مقالات فارسی و از سایت های گوگل اسکولار، امرالد و الزیور برای مقالات خارجی گردآوری شد.

    یافته ها

     در این راستا 128 پژوهش در زمینه موضوع مورد نظر ارزیابی و در نهایت 58 مقاله به صورت هدفمند انتخاب گردید و به روش کیفی با کدگذاری باز، محوری و انتخابی، در مجموع 10 بعد استخراج شد. 10 بعد شامل تقویت هوش چندگانه، هوش هیجانی، فراشناخت، توجه، سازنده گرایی، حافظه، انگیزه، تفکر انتقادی، خلاقیت و نوآوری و یادگیری فعال که در پژوهش های گوناگون داخلی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتیجه گیری می شود که بر پایه پژوهش های گوناگون عوامل متعدد و فراوانی در توسعه رویکرد شناختی نقش دارد که با شناسایی این عوامل می توان زمینه توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی را فراهم نمود.

    کلیدواژگان: توسعه، رویکرد شناختی، آموزش ابتدایی، فراترکیب
|
  • S.Mojtaba MousaviNeghabi, Morteza Anoosheh, Hojjaollah Vaezinejhad Pages 11-38
    Purpose

    Public military service can play an important role in educating and empowering young people in various fields. One of these areas is the training and empowerment of young people to enter the labor market. Therefore, the purpose of this study is to design a model for training soldiers in the public service.

    Method

    To design the model, qualitative research method, grounded theory approch, has been used. In order to collect data, in addition to interviews with 13 officials and experts in the field of public service, documents and organizational reports that were selected by theoretical sampling, have been examined to further enrich the findings. Research data were analyzed during the three stages of open, axial and selective coding and a skills training model was developed during the military period.

    Findings

    According to the research results, in-service skills training includes a wide range of requirements, methods and measures. Due to the nature of the training, in addition to purely theoretical training, methods such as role-playing, on-the-job training, coaching, mentoring and apprenticeship should be used to train soldiers.

    Conclusion

    For the successful implementation of the soldiers' training plan, reforming laws and regulations, changing the attitude of commanders and providing infrastructure are among the requirements and measures such as structural reform, ‌ formulation of incentive policies, ‌ determination of training areas and development of action plan, including measures It is important.

    Keywords: military service, skill training, soldiers, grounded theory
  • Leila yassini Pages 41-69

    Background and Aim:

    Studies show that appropriate therapeutic interventions can greatly reduce the consequences of adolescent bullying. This study was conducted to investigate the effectiveness of emotional intelligence training on social adjustment and responsibility of bullying female students in Karaj.

    Method :

    semi-experimental design with pretest-posttest design in conjunction with control group has been done. The statistical population of the study consisted of all the bullying girls in the 10th grade of district 2 of Karaj city in the 99-98 academic year, among them the students who scored high in the bullying test; that they were randomly divided into two experimental and control groups of 15 people , as well as emotional intelligence program was conducted on the experimental group in 8 sessions. Before starting educational intervention and after that, the research data were collected using Sinha and Singh social adjustment questionnaire (2001) and California Responsibility (1987). The validity of the questionnaires was confirmed by three experts and the reliability of the questionnaires was calculated to be 0.86. Data were analyzed using SPSS24  software and analysis of covariance.

    Data analysis :

    The findings of the covariance analysis indicated that the emotional intelligence  program had a significant effect on social adjustment  and social adjustment  at a significant level (p <0.05).

    Discussion and Conclusion:

    Therefore, it can be concluded that training and strengthening emotional intelligence can be effective in training social adjustment and responsibility of bullying students.

    Keywords: Bullying, emotional intelligence, Social Adjustment, responsibility
  • Amir farokhnejad, gholam reza jamali Pages 65-97
    Background and Aim

    Needs assessment is one of the important indicators of organizational training that increases the effectiveness of courses and provides appropriate feedback. The purpose of this article is to assess the educational needs of employees based on the competency model with the approach of group hierarchical analysis, which has been implemented in a case study of the process.

    Method

    The method of this research is descriptive-survey type. The statistical population of the study consists of 15 experts from the General Department of Roads and Urban Development of Bushehr Province, 7 of whom had more than 10 years of experience in the field of education were selected as a sample. By studying the research literature, a list of competencies required by employees was identified. Finally, 5 main categories of staff competencies including individual skills, personality and value skills, emotional and social interaction skills, adaptability skills and reasoning skills and 19 sub-criteria were selected and categorized. In the next step, the hierarchical tree of the research problem was drawn and finally, the group hierarchical analysis process was used to calculate the weight and prioritize the identified competencies.

    Results

    The results showed that among the competencies, individual skill with a weight of 0.49 is the most important educational need of employees, followed by the need for personality skills with a weight of 0.24, emotional skills and interactions, respectively. Social and adaptability skills are at a weight of 0.10 and reasoning skills are at a weight of 0.07.

    Conclusion

    The results of the present study show the importance of individual and personality skills in the development of educational competencies and the effectiveness of needs assessment. Therefore, paying attention to these skills can provide the basis for more effective training courses.

    Keywords: educational needs assessment, competency model, hierarchical analysis process
  • Hassan Hamzeluopak, Kiumars Taghipour, Hosein Dehganzadeh Pages 97-130

    Context and Aim:

    Due to the the educational policies of NAJA to develop and improve the quality of e-learning, it seems necessary to evaluate the quality of e-courses of this organization. According to this, the main aim of current study was to evaluate the quality of electronic courses for improving the human resources of NAJA based on Instructional Design Standards and Presence Factors.

    Method

     In this study, the survey research method was used. Its statistical population were included all of 20 specialist in instruction and 200 learner of e-learning courses of NAJA organization in Zanjan, which 15 specialist in instruction selected based on a Purposeful sampling method and 127 learner selected with using Stratified random sampling method and based on Morgan table. A researcher-made inventory of Instructional Design Standards, and inventories of Presence Factors and Shared Metacognition was used to gather the data. The validity of the inventories confirmed by e-learning specialists and professors, the reliablity was calculated Cronbach's alpha</em> as 0.838, 0.814, and 0.684, high reliability. Finally, the collected data were analyzed with using one-sample t-test.

    Finding

    The results showed that the quality of e-learning courses of NAJA is at the desired level in term Instructional Design Standards and Presence Factors. Also, in particular, the quality of training courses in terms of components "teaching methods, evaluation and feedback" in the index of instructional design standards, and the component of "direct instruction" in the index of presence factors are at a relatively desired level.

    Conclusion

    Despite the emphasis of the upstream ACT of the police force of the Islamic Republic of Iran on the development of e-learning in the organization, there is no research evidence regarding the evaluation of the quality of e-learning courses of the police force based on educational design standards and presence factors. The present study is the first serious research effort in this field, which of the results can be a action guide for the e-learning officials of this organization in improving the quality of electronic courses for human resource improvement.

    Keywords: Evaluation, Quality, E-learning, Instructional DesignStandards, Presence Factors
  • Narges Rahimiyan, Mohammad Javadipour, Ali Zareei Pages 131-152

    Background & Aim:

     The aim of this study is to be aware of the lived experiences of graduate students of the concept of virtual education and its related challenges.

    Method

    In this regard, the qualitative-phenomenological research approach was used. The research field was the University of Tehran. The research sample was 12 graduate students of virtual education courses in 2020-2021, which were sampled by two criteria: a) Male and female students, master and doctoral students, entrance 98, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University Tehran, b) their willingness to participate in research were selected. Semi-structured interviews were used to collect data. The seven-step Colaizzi method was used to analyze the research data. A total of 5 themes and 21 subthemes were identified. Verification of validity has been achieved through careful review and revision and repeated data, interpretations and findings of this study with a look at previous studies.

    Findings

    Findings extracted in this research are challenges related to professors, challenges related to technology infrastructure, challenges related to officials and faculty, challenges related to students and challenges related to access and communication.

    Conclusion

    The research findings showed that effective teaching in virtual education requires more capabilities than teaching in face-to-face courses, which seems to be important, with the existing mentality of university professors and especially those in charge of the virtual education system in universities , Is inconsistent.

    Keywords: Challenges, Virtual Education, Corona Pandemic, Phenomenology, TI Atlas
  • Maryam Rajabian, Maryam Nazer Shandi, Hamidreza Jangizehi, Mohammadamin Hosseini Pages 153-180

    Background and Aim :

    Different educational methods were created in accordance with the educational content, and combined education is one of these new educational methods.The aim of this study is to investigate the effect of blended education on students' self-concept and academic eagerness.

    Method

    The research method is quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study includes all second grade students in the third district of Gorgan in the academic year 1399-1398 that 40 people (20 in the experimental group and 20 in the control group) were selected as a sample by available sampling method.The research instruments include the self-concept questionnaire (SCQ) of Carl Rogers and the academic motivation of Shuffle et al. (2005). The reliability of the questionnaires was 0.79 and 0.75 using Cronbach's alpha, respectively, and their validity was obtained with the help of psychology professors and experts of educational sciences and psychology were reviewed and approved after the necessary investigations.To analyze the data, SPSS software version 23 was used in descriptive analysis (variance, standard deviation, skewness and elongation) and inferential analysis (univariate analysis of covariance).

    Results

     blended education has a significant effect on students' self-concept and academic eagerness (p <0.01). blended education has an effect on the components of self-concept and academic motivation (p <0.01).

    Conclusion

     the blended education method increases students' self-concept and academic eagerness. Thus, it is suggested that in order to increase the use of blended education, there needs to be necessary planning to improve other psychological factors of students.

    Keywords: Blended Education, Self-Concept, Academic eagerness
  • Atena Masnabadi, Seyed Ahmad Hashemi, Abbas Gholtash, Alireza Chenari Pages 181-210
    Background and Aim

    The development of a cognitive approach includes an educational system that seeks to improve students' cognitive skills in order to move towards a productive and satisfying life. Therefore, the main purpose of this study is to design a model for the development of cognitive approach in primary education. The main purpose of this study is to design a model for the development of cognitive approach in primary education.

    Method

    This research has been done in terms of applied purpose and with a qualitative method of meta-combination or synthesis research. Documents studied using keyword search Development of cognitive approach in the period 1380 to 1399 in databases including the database of the Scientific Information Center of Jihad Daneshgahi, the database of Iranian publications and Cilivika for Persian articles and from Google Scholar sites, Emerald and Elsevier were collected for foreign articles.

    Results

     In this regard, 128 studies in the field of the subject were evaluated and finally 58 articles were purposefully selected and a total of 10 dimensions were extracted by qualitative method with open, axial and selective coding. 10 dimensions include the reinforcement of multiple intelligences, emotional intelligence, metacognition, attention, constructivism, memory, motivation, critical thinking, creativity and innovation, and active learning, which have been identified in various domestic studies.

    Conclusion

    It is concluded that based on various studies, many factors play a role in the development of cognitive approach, which by identifying these factors can provide the basis for the development of cognitive approach in primary education.

    Keywords: development, cognitive approach, elementary education, meta-combination